Reflex Instant Whey Pro – Královský protein! (Recenze)

Naposledy upraveno: 27. června 2019

V moři všemožných výrobců suplementů, kteří se snaží za co nejmenší výrobní náklady vyrobit suplement, který se bude dobře prodávat naivním sportovcům, existují desítky. Najdou se mezi nimi ale i tací, kteří opravdu staví na kvalitě a nebojí se úměrně k tomu svůj produkt nacenit. Jednou z takových společností je Reflex Nutrition, jejíž produkty se pravidelně umisťují na předních příčkách našich testování suplementů.

Tentokrát jsme se rozhodli proklepnout Instant Whey Pro, abychom zjistili, zda i tento protein patří ke špičce ve své kategorii, nebo zda to jsou jen vyhozené peníze. Vyplatí se tedy? To se dnes dozvíte. 

Reflex Instant Whey Pro
Publikováno: 27. června 2019
Upraveno: 27. června 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Rozpustnost
9.8/10
Složení
9.9/10
Chuť
6.5/10
Cena
7.9/10
Stravitelnost
9.9/10
Celkové hodnocení
8.8
z 10 bodů

Pro kompletnost zbývá ještě dodat, že produkt jsem vyzkoušel v pěti různých příchutích - vanilka, čokoláda, jahoda&malina, banán a slaný arašídový karamel. V dnešní recenzi tedy budu hodnotit nejen produkt ve srovnání s konkurencí, ale i jednotlivé varianty mezi sebou.

-

Naprosto prvotřídní složení i pro vrcholového sportovce

Začal bych tím nejdůležitějším aspektem, protože složení je ten hlavní důvod, proč bych do Instant Whey Pro investoval.

  • Zaprvé je zdrojem bílkovin nativní syrovátkový izolát, který při procesu výroby z kravského mléka nepřekročí 10°C a jsou v něm tedy zachovány všechny důležité bioaktivní frakce (beta-laktoglobulin, alfal-aktalbumin a další). Kromě toho produkt obsahuje i ultrafiltrovaný syrovátkový protein a koncentrát mléčné bílkoviny.
  • Zadruhé v tomhle proteinu najdete hned 2 miliardy probiotických kultur, 50mg trávicích enzymů (konkrétněji amylázy, proteázy, celulázy, laktázy a lipázy) v dávce.
  • Zatřetí je celý protein ještě obohacený o volný glutamin a o peptide-bonded glutamin, což jsou dvě skvěle využitelné formy této aminokyseliny. 

V konečném důsledku tak máte “na talíři” protein, který je dokonale stravitelný, má bezkonkurečně nabitý profil aminokyselin a zároveň obsahuje XY důležitých frakcí, které mají zcela zásadní vliv nejenom na budování svalové hmoty, ale na celkové zdraví a vitalitu každého člověka. 

Ani pokud dojde řeč na přidané látky, nemá se Instant Whey Pro (naštěstí) čím pochlubit. Celkový dojem kazí snad jen použití zahušťovadel a zvýrazňovačů chuti, které z mého pohledu nemají co dělat v proteinu této cenové kategorie a hlavně této kvality. Nenajdete zde ale žádné špatně využitelné bílkoviny, kontroverzní aspartam, protispékavé látky, stabilizátory ani další složky bez využití.

Jak dobré má složení Reflex Instant Whey Pro?

Chuť, která rozhodně nepotěší každého sportovce

Jak jsem již předeslal v úvodu, vyzkoušel jsem hned 5 různých příchutí tohoto proteinu. A hned na úvod musím říct, že žádná z variant mě příliš nepotěšila. Příchutě sice nechutnaly uměle, ale na druhou stranu byly i při použití “pouhých” 250ml vody (což je méně, než používám při recenzování jiných proteinů) velmi nevýrazné a deklarovanou příchuť bylo v některých případech velmi těžké vůbec detekovat. 

  • Slaný arašídový karamel - Víte, jak chutná arašídové máslo? Výrazné aroma, specifická, ale pro mě výtečná chuť, krémovitá konzistence. Tak přesně takový tento protein nebyl. Chuť byla nevýrazná a kdybych nevěděl, o jakou příchuť se jedná, arašídové máslo by mě rozhodně nenapadlo jako první. Hodnotím ho tedy 6 body z 10 možných.
  • Vanilka - Ani vanilková příchuť nebyla pro mě to, co jsem čekal. Opět působila nevýrazně a i když si u proteinů obvykle stěžuji, že chutnají přeslazeně, Instant whey proteinu by trocha sladidla navíc rozhodně neublížila. Dávám mu tedy 6,5 bodů z 10.  
  • Čokoláda - Čokoládová příchuť již byla o něco lepší. Působila výrazněji, plněji, připomínala mi čokoládový pudink. Nicméně pokud srovnám tuto příchuť například s orgasmus-způsobující čokoládovou variantou MPS-5 od Czech Virusu, je to neporovnatelné. Přesto ale byla oproti předchozím daleko lepší, tudíž jí dávám 7,5 bodů z 10.  
  • Malina a jahoda - Paradoxně to byla příchuť, na kterou jsem se těšil ze všech nejméně, protože přiznejme si, že čokoláda a vanilka jsou osvědčené klasiky, které umí většina výrobců dobře a ostatní jsou obvykle o něco horší. V tomto případě to bylo ale naopak, malina a jahoda působili výrazně, plně, jejich chuť byla v porovnání s předešlými variantami intenzivnější a stejně jako čokoládová verze mi připomínal pudink, tentokrát však jahodový. Dávám jí 7,5 bodů z 10 možných. 
  • Banán - Teto příchuť banán rozhodně připomínala, nicméně stejně jako u ostatních platí, že se rozhodně nemůžete těšit na výrazný chuťový zážitek. Jestli máte rádi neslazené nápoje, protein pravděpodobně oceníte. V opačném případě se mu doporučuji vyhnout. Hodnotím ho 6 body z 10.

V souvislosti s příchutěmi se tedy hodí říct, že i když tento protein rozhodně nepatří k nejchutnějším, vše je vykompenzováno ostatními pozitivními efekty, kvůli kterým se vyplatí protein koupit. Chuť by měla být až na posledním místě. 

Nejlepší příchutě Reflex Instant Whey Pro

Úplně bezproblémová rozpustnost

Také pokud jde o rozpustnost, není proteinu Instant Whey Pro co vytknout. Když odměrku vysypete do šejkru s vodou, začne se protein sám od sebe rozpouštět, což není vůbec typické. Samozřejmě se nerozpustí celý a při míchání lžičkou stále zůstávají hrudky, tudíž použití šejkru je stále nutné. Stačí ale pár zaštěrchání a protein můžete servírovat.

Použil jsem k přípravě asi 250ml vody, což se později ukázalo jako stále poměrně velké množství. Doporučuji proto použít ještě méně vody. 

Rozpustnost proteinu Reflex Instant Whey Pro

Poněkud zavádějící cena

Pokud si koupíte dvoukilové balení Instant Whey Pro, vyjde vás jedna dávka na nějakých 17 Kč. A to je opravdu velmi příjemná cena za produkt takové kvality, nemyslíte? Má to ale háček.

Cena je udávaná za dávku 25g a protein obsahuje stejných 80% bílkovin jako většina konkurenčních produktů, jejichž dávkování je vyšší. Zbývají vám tedy dvě možnosti- přijmout po tréninku méně bílkovin, nebo zvýšit dávkování a počítat s tím, že se protein řádné prodraží. 

Tabulka cen pro Reflex Instant Whey Pro
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné zhodnocení

Instant Whey Pro je bezpochyby jedním z nejlepších proteinů na trhu. Bezkonkurenční složení, čistota, kvalita a navíc poměrně slušná cena, která je odpovídající účinkům, z něj dělají produkt, který prostě a jednoduše můžeme jen a pouze doporučit. Bohužel ale si musíte zvyknout na chuť, která není příliš lákavá. Kvůli ní sice nikdo protein nekupuje, nebo by alespoň neměl, ale přeci jen se po čase trochu omrzí.

O tom, že kvalitní proteiny můžou dobře chutnat, přitom některé produkty konkurence jasně svědčí. Například výše zmíněný protein od Czech Virusu. I tak ale tento protein rozhodně doporučit.

Komentáře (4)

Radek Hamršmíd
Červenec 18, 2019

Naopak chuť je výborná, není tak přeslazený jako jiné proteiny, mám vyzkoušenou pouze vanilku, ale musím říct, že s plnotučným mlékem je jak rozteklá vanilková smetanová zmrzka. Pokaždé se těším, až to do sebe naleju

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-1)
Mirek Dvořák
Červenec 24, 2019

Ahoj Radku,

Tenhle protein je drahý mimo jiné kvůli tomu, jak dobře je z něj odstraněna každá problematická surovina vč. laktózy. Přidávat si protein do mléka je z hlediska využitelnosti naprostý nonsense. Obzvláště po tréninku, kdy tělo potřebuje živiny bezprostředně po výkonu.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Radek Hamršmíd
Červenec 31, 2019

Ahoj Mirku, díky za informaci. Beru tuto skutečnost na vědomí.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Adam
Září 2, 2019

Já kupuju jen tento :) Chuťově mi přijde naprosto luxusní (doporučená dávka vody je 150ml na 25g proteinu), takže do 250ml bych to ani nezkoušel, protože by to fakt byla jak voda :) Naopak musím přidávat cca na 180ml, jinak je chuť až moc intenzivní a má takový chemický ocas. Jediné co mi vadí je opravdu ta dávka 25g s tím, že mohli udělat alespoň 25g odměrku ... když dělám větší porci tak občas nevím, zda sem dal 6 nebo 7 odměrek.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)