Reflex One Stop Xtreme – Nejlepší doplněk na přibírání svalů? (Recenze)

Naposledy upraveno: 18. ledna 2020

Trh s gainery je doslova a do písmene přesycen doplňky značně pofidérní kvality. Obsahují většinou obrovské množství jednoduchých cukrů a minimum kvalitních bílkovin, a proto bývají mnohými sportovci démonizovány. I přesto ale existují doplňky, které mají co nabídnout.

A jedním z nich je podle nás One Stop Xtreme, který jsme si vzali pod drobnohled v naší dnešní recenzi. Čím podle nás vyniká? Jak chutná a komu ho doporučujeme? To se dozvíte v následujícím testování.

Reflex One Stop XTREME
Publikováno: 6. ledna 2020
Upraveno: 18. ledna 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
6.5/10
Rozpustnost
9.9/10
Složení
9.8/10
Cena
6.1/10
Stravitelnost
9.5/10
Celkové hodnocení
8.4
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě dodat, že One Stop Xtreme se stal vítězem našeho žebříčku nejlepších gainerů, tudíž se dnes dozvíte, v čem nad konkurencí vyniká.

Složení, které si rozhodně nezaslouží kritiku

Jak jsem již předeslal v úvodu, složení různých gainerů bývá velmi často terčem kritiky, protože obsahuje zbytečné množství jednoduchých cukrů, neplnohodnotné bílkoviny a často nesmyslné směsi vitamínů, jak jinak než v těch nejlevnějších formách. Co mi ale vadí, je když někdo háže všechno produkty do jednoho pytle, protože One Stop Xtreme si to rozhodně nezaslouží. Schválně se podívejte na jeho složení:

  • 42% směsi bílkovin, v níž najdete jak syrovátkový koncentrát, tak i nativní mléčnou bílkovinu, která je dále zdrojem micelární kaseinu. Hned dva druhy bílkovin s různě dlouhou vstřebatelností jsou po tréninku velmi vhodnou volbou, protože zajistí přísun aminokyselin po delší dobu.
  • 20% směsi sacharidů, která je tvořena kombinací ječné a ovesné mouky. Žádný cukr, žádný glukózo-fruktózový sirup ani nic podobného, jen kvalitní komplexní sacharidy.
  • Maltodextrin, který je svým glykemickým indexem těsně nad hranicí jednoduchých cukrů, po tréninku může mít opodstatnění nejen na doplnění glukózy.
  • Směs aminokyselin a mikronutrientů většinou bývá kámen úrazu, protože výrobci použijí nejlevnější možné složky. V One Stop Xtreme ale najdete hned 3g m-tor leucinu, který slouží k nastartování proteosyntézy, minerály ve formě bisglycinátu (zinečnatý, železnatý a měďnatý), pro sportovce nepostradatelné vitamíny skupiny B, vitamín C, kreatin a další skvělé složky
  • Steviol-glykosidy a sukralóza jsou samozřejmě nejlepší možnou volbou, protože mají podstatně menší škodlivost než takový cyklamát či kontroverzní aspartam.

Jak si můžete všimnout, složení je opravdu špičkové a není mu co vytknout. Já osobně musím vyzdvihnout ještě obsah probiotických kultur a trávicích enzymů, které opravdu pomáhají zlepšovat stravitelnost produktu. Na co nejlepší využití ostatních složek myslel Reflex natolik, že používá i extrakt z černého pepře, který, jak známo, zvyšuje absorpci některých látek až o 3000%.

One Stop Xtreme složení

Je nutné použít poloviční dávku

Když se podíváte na doporučené dávkování originální britské verze, dost možná vám spadne brada. Měli byste totiž podle výrobce používat 145g One Stop Xtreme dvakrát denně. Já jsem si toto množství samozřejmě modifikoval a používal na doplnění kalorického příjmu pouze 70g po tréninku.

Musím se přiznat, že toto množství mi v kombinaci s 250ml vody stačilo úplně bohatě, a proto stejný postup doporučuji i vám. Gainer se ve vodě rozpouštěl bez jakýchkoliv problémů, nevytvářel hrudky a ani nijak nepěnil, tudíž byl během pár vteřin připravený k pití.

One Stop Xtreme dávka

Čokoládová varianta překvapivě není příliš dobrá

Počet gainerů, které jsem za život vyzkoušel, by se dal nejspíše bez problémů spočítat na prstech jedné ruky. I přesto jsem ale v souvislosti s nimi měl zafixováno, že jejich chuť je velmi dobrá, maximálně působí o něco více sladce než by bylo ideální. Bohužel One Stop Xtreme se poměrně vymyká. Není tedy přeslazený, což určitě oceňuji, ale jinak opravdu není moc co vychvalovat. Voní i chutná dost uměle a i přes poetické označení příchuti "Čokoládová dokonalost," má rozhodně gainer k dokonalosti daleko.

Osobně bych čekal, že pokud výrobce není limitovaný co nejnižším množstvím sacharidů, může použít o to lepší dochucovací složky - například čokoládu, hořké kakao atp. Reflex používá pouze kakaový prášek, který bohužel kdo ví jak zázračnou chuť nevykouzlí, a proto této příchuti dávám jen 6,5 bodů z 10 možných.

One Stop Xtreme příchuť

Bohužel je výborné složení kompenzováno cenou

Zatímco cena většiny proteinových suplementů se pohybuje kolem 20 Kč za dávku, One Stop Xtreme vychází hned na 32 Kč v případě, že použijete mnou výše doporučené dávkování. Kdybyste se drželi britského hardcore dávkování, zaplatíte za jednu dávku hned na 67 Kč, což už je opravdu nepředstavitelná cena. Bohužel tedy v tomto případě platí, že za kvalitní gainer si budete muset připlatit.

Tabulka cen pro Reflex One Stop XTREME
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

One Stop Xtreme cena

Závěrečné zhodnocení

Pokud se vám nedaří přibrat a nutně to potřebujete, musíte v první řadě jíst více a zvolit více kalorická jídla, která vám v tom zaručeně pomohou. Jestli ale děláte maximum, jaké je ve vašich silách, může být vhodnou volbou gainer. A když už bych o koupi gainerů uvažoval, tak by to byl jednoznačně One Stop Xtreme.

Méně než dva gramy jednoduchých cukrů ve 100g, skvěle zvolené funkční složky a co je pro přibírání nejdůležitější, pořádnou dávku kalorií, kterou spolehlivě navýšíte denní příjem. Tento gainer tedy určitě není nezbytný, ale když se vám opravdu nedaří přibrat, rozhodně může pomoci.

Čtěte dál: Výběr 10 nejlepších gainerů na trhu 2020!

Komentáře (8)

Bolomsson
Leden 6, 2020

Moje srdcovka do objemovky, na kterou nedám dopustit. Za mě funguje skvěle, chuť není přehnaně výrazná, takže se ho nepřejíte. Za mě vanilka nej, jahoda ujde, čokoláda mi také moc neseděla, stejně jako recenzentovi, ale sto lidí, sto chtí;-), chce to vyzkoušet. Za tři měsíce mám i díky němu 8 kg nahoru při trénincích 4x týdně. Cenově není sice nejlevnější, ale zatím mě tento gainer nikdy nezklamal.

Souhlasím(+12)
Nesouhlasím(-1)
Mirek Dvořák
Leden 7, 2020

Jasně, ta chuť je hrozně subjektivní, nejde to hodnotit univerzálně. Třeba se časem dostaneme i k dalším příchutím, bohužel jsme zatím měli možnost vyzkoušet pouze čokoládu. Díky za tvoje hodnocení!

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Petr Novák
Leden 10, 2020

Určitě stojí i za zmínku ISO PRO 2:1 od společnosti Reflex. To už je pro mě osobně úplně vrchol po tréninkového nápoje. Co vy na to pane Dvořák?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Radomír
Únor 27, 2020

Proč mě nikdo nevaroval, že ta chuť je fakt nepoživatelná... Koupil jsem si v akci 6kg a po první odměrce je mi na blití... Totálně.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-3)
TOMÁŠ
Březen 5, 2020

Jakou příchuť? Já mám vanilku a v pohodě

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
hovnousek
Květen 18, 2020

Souhlas s varovanim k chuti, musel jsem se opravdu premlouvat ke kazde davce, je to snad horsi nez alavis, ten si aspon clovek muze rovnou nasypat do tlamy :) je to podle me dan za skoro dokonale slozeni

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Mirek
Červen 6, 2020

Obsahuje Purin ?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Kristýna
Červen 28, 2020

V návodu se píše, že fitness dávka je 70 g tedy dvě odměrky, ale po zvážení jedné odměrky mi vyšlo cca 140 g. Zkoušeli jste vážit odměrku, zda to sedí na 70 g a nebo jen vážím špatně?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)