Titánus Pre-workout Rise and Shine: Spolehlivý nakopávač Aleše Lamky [recenze]

Naposledy upraveno: 3. srpna 2022

Značka Titánus od Aleše Lamky bere už nějakou tu dobu trh útokem a sbírá jednu pozitivní recenzi za druhou. My už jsme se v minulosti podívali na protein Titánus Whey CFM 80, který si i od nás odnesl velmi dobré ohodnocení. Tentokrát jsme si z repertoáru této značky na paškál vzali nakopávač Rise and Shine. Jak jsme s ním byli spokojeni?

Titánus Rise and Shine
Publikováno: 10. února 2022
Upraveno: 3. srpna 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Nakopávače
Chuť
7.0/10
Příprava
8.5/10
Efekt
9.0/10
Složení
8.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
8.2
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Titánus Rise and Shine
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  725 Kč

Solidní složení vás zaručeně nakopne

Osud každého suplementu se odvíjí především od jeho složení. V případě nakopávačů se výrobcům při výběru použitých látek nabízí velké množství možností. Rise and Shine je postaven na solidních základech, které obohacují i některé méně obvyklé prvky, jako například extrakt ze zeleného čaje. Co všechno najdete v jedné dávce tohoto preworkoutu?

  • 4 000 mg L-citrulinu – podporuje maximální výkonnost, snížení svalové bolesti a lepší cirkulaci krve
  • 3 000 mg kreatin monohydrátu – nejrozšířenější forma kreatinu, zvyšuje výkonnost a dynamiku, podporuje růst svalů
  • 2 500 mg beta alaninu – oddaluje únavu a je zodpovědný za typické pálení a brnění končetin, které člověka pořádně nakopne
  • 2 000 mg taurinu – účastní se nespočtu procesů spojených s energií, podílí se na transportu výživných látek do svalových buněk
  • 750 mg L-tyrosinu – umocňuje účinek kofeinu
  • 250 mg vitamínu C – je základem zdravého organismu
  • 200 mg kofeinu – jeden z nejrozšířenějších stimulantů na světě, oddaluje únavu, dodává pocit velké energie
  • 200 mg extraktu ze zeleného čaje – obsahuje kofein, oddaluje únavu
  • 30 mg niacinu – je zdrojem kofeinu, oddaluje únavu
  • 10 mg synefrinu – stimuluje termogenezi, podporuje spalování tuků

Složení jako takové obsahuje velmi účinné látky, které rozhodně odvedou práci, která se od nich očekává. Pozornost bychom ale měli věnovat také barvivům a dochucovadlům, na která se často zapomíná. V případě Rise and Shine všechny dostupné příchutě obsahují acesulfam K a sacharin sodný. Obě tyto látky mají vysoké skóre škodlivosti, ačkoliv bylo prokázáno, že v malém množství je jejich užití bezpečné.

Složení nakopávače Rise and Shine je rozhodně solidní.
Složení nakopávače Rise and Shine je rozhodně solidní.

Umělé pachuti se nevyhnete

Na testování jsem měl k dispozici příchuť višeň. Ze všech dostupných možností (dále ananas, guave a pomeranč) mi přišla jako největší sázka na jistotu. Nakonec to dopadlo o něco hůř, než jsem doufal, ale nejedná se o žádnou katastrofu. Chuťově je Rise and Shine poměrně dost umělý a hořký, nicméně v porovnání s ostatními preworkouty to není nijak výrazně horší. Velké plus je ale jeho rozpustnost. Není problém ho rozmíchat i v menším množství vody, díky čemuž do sebe jednoduše můžete kopnout pár deci hodně koncentrovaného nápoje a výsledná chuť vás vlastně ani nemusí zajímat.

Efekt na jedničku

Jak vypadá složení na papíře a jak nakopávač chutná jsou dohromady naprosto zbytečné údaje, pokud správně nefunguje. Po vyzkoušení Rise and Shine ale musím říct, že funguje mnohem lépe, než jsem očekával. Jedna dávka mi bohatě stačila k pořádnému nakopnutí a nechybělo ale pořádné pálení, které se mi popravdě u jiných produktů často ani nedostavilo. V tomto směru tety musím hodnotit kladně.

Rise and Shine funguje opravdu dobře a rozhodně splní svůj účel.
Rise and Shine funguje opravdu dobře a rozhodně splní svůj účel.

Férová cena

Jedna dávka Rise and Shine vychází na necelých 18 korun, což je velice přijatelné. Když vezmu v potaz, jak dobře šlape, byl bych za něj ochotný zaplatit i o něco víc. Poměr ceny a výkonu tedy vychází velmi dobře. U některých předtréninkovkek je problém v tom, že vás jedna dávka prostě nenakopne. V takovém případě se člověk často uchýlí k tomu, že zvýší dávkování, což se ale negativně promítne na ceně. U Rise and Shine jsem ale takovou potřebu neměl, tudíž by neměl být problém zůstat na oněch necelých 18 korunách za dávku.

Tabulka cen pro Titánus Rise and Shine
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  725 Kč

Finální slovo

Nemůžu říct, že by Rise and Shine byl od teď můj oblíbený preworkout, ale rozhodně mi nebude vadit, pokud se s ním ještě někdy střetnu. Funguje velmi slušně a ačkoliv chuťově je spíše podprůměrný, vynahradí to svou přijatelnou cenou. V konečném důsledku ho proto musím hodnotit kladně a vřele doporučit každému, kdo nad koupí Rise and Shine uvažoval. Pokud vás ale tato recenze ke koupi nepřesvědčila, podívejte se na náš žebříček nejlepších nakopávačů a dejte šanci některému z nich.

Diskuze (1)

Filip Zapletal
Únor 15, 2022

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zdali byste nakopávač doporučili sportovcům užívat, před zápasem, nebo to není úplně optimální?

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(0)