SizeAndSymmetry Testo X-Blend - Správný doplněk pro hormonální optimalizaci? (Recenze)

Naposledy upraveno: 4. dubna 2019

Doplňkům, které slibují radikální zvýšení testosteronu, a tím pádem i pomyslnou proměnu v muže, nekontrolovatelný nárůst svalové hmoty, maximální regeneraci a kdo ví co ještě, jsem se vždy vyhýbal, jak jen to šlo. Vždycky jsem takové suplementy považoval za obyčejné taháky na peníze, které ve skutečnosti absolutně vůbec nefungují. Když se mi ale naskytla možnost vyzkoušet Testo X-blend od společnosti SizeAndSymmetry, šel jsem do toho.

Změnil tento doplněk nějak radikálně můj názor? Jedná se opravdu o legální náhradu anabolik? Měl nějaké vedlejší účinky? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi

SizeAndSymmetry Testo X-Blend
Publikováno: 4. dubna 2019
Upraveno: 4. dubna 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Testosteron doplňky
Složení
8.5/10
Cena
8.0/10
Efekt
8.8/10
Využitelnost
9.5/10
Velikost balení
9.5/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

Na úvod zbývá snad už jen doplnit, proč jsem se vůbec rozhodl k otestování tohoto doplňku. Zaprvé disponuje podstatně lepším složením, než jen doplňky obsahující pouze kotvičník zemní a za druhé ze zvědavosti, zda dokáže legální suplement opravdu nějakým radikálním způsobem ovlivnit hladinu testosteronu. Moje zkušenosti a poznatky se tedy dozvíte níže.

Fungující doplněk díky velmi obstojnému složení

Jak jsem již zmínil v předchozím odstavci, Testo X-Blend jsem vyzkoušel především proto, že obsahuje mnohem více, než jen a pouze kotvičník. Konkrétně v jedné denní dávce, kterou představují 3 tablety, najdete:

  • 450mg kotvičníku zemního, který je velmi populární, ale zároveň relativně kontroverzní složka téměř každého dostupného testosterone boosteru. Proč kontroverzní? Jednak je každý doplněk jiný a každý obsahuje jiné množství účinných saponinů, jednak se značně rozchází i vědecké studie prováděné na sportovcích (některé vyvrátí jakýkoliv účinek, jiné ho naopak potvrdí, ale sportovci užívají kombinaci více látek atp.). Nic to ale nemění na tom, že tribulus terrestris obsahuje mnoho alkaloidů, minerálních látek, saponinů a dalších složek, které určitě jako sportovci oceníte.
  • 600mg kyseliny D-asparagové, což je významná forma kyseliny asparagové, která prokazatelně zvyšuje hladinu luteinizačního hormonu a rychlost sekrece růstového hormonu, který je zodpovědný za nárůst svalové hmoty. Rovněž bylo vědeckými studiemi zjištěno i zlepšení činnosti mozku, paměti i koncentrace.
  • 300mg Macy peruánské, která je stejně jako kotvičník bohatým zdrojem vitamínů, minerálů i esenciálních aminokyselin. Často bývá označována jako superpotravina a indiánské kmeny ji používají již celá staletí. Stejně jako u kotvičníku narážíme na to, že samotné zvýšení hladiny testosteronu je poměrně diskutabilní, nicméně rozhodně je jasné, že pomáhá optimalizovat poměr anabolických hormonů ke katabolickým.
  • 150mg extraktu z ženšenu, který opět dokáže velmi dobře optimalizovat hormony v těle. Děje se tak díky schopnosti ženšenu zvýšit hladinu cyklického adenosinmonofosfátu (cAMP), který je dále zodpovědný za aktivaci enzymů zvyšujících testosteron, luteinizační hormon a další.
  • 30mcq vitamínu D3, jež hraje naprosto zásadní roli ve správném fungování metabolismu- zajišťuje vše od vstřebávání vápníku až po optimální funkci imunitního systému a správné fungování svalů.

Z mého pohledu k dokonalosti tohoto doplňku chybí například zinek, který rovněž hraje velmi důležitou roli v hormonální optimalizaci (o tom více níže), nicméně i tak musím složení hodnotit velmi kladně.

SizeAndSymmetry Testo X-Blend složení

Co od tohoto doplňku můžete čekat?

Já osobně byl s Testo X-Blend velmi spokojený, nicméně základním kritériem určujícím spokojenost, je vaše očekávání. Je totiž naprosto zásadní rozdíl mezi hormonální optimalizací a zvýšením testosteronu. Například jestli se dlouhodobě cítíte špatně, nechce se vám pracovat ani cvičit a jste celý den unavení, může to být (mimo jiné) nízkou hladinu testosteronu. A v takovém případě se hodí Testo X-Blend užívat.

Pokud si ho ale koupíte a budete doufat, že vám najednou začnou růst svaly bez vyvinutí jakékoliv větší dřiny, jste samozřejmě na omylu a budete pouze vyhazovat peníze. Takový efekt se vám nedostane ani při užívání anabolických steroidů, a ty jsou samozřejmě milionkrát účinnější než podobné “legální náhrady” ve formě suplementů (ale mají vedlejší účinky, narozdíl od tohoto doplňku).

SizeAndSymmetry Testo X-Blend vs. Multivitamín

Kdy a jak jsem Testo X- Blend užíval?

I když výrobce na obalu radí užívat 3 kapsle večer před spaním, já tuto dávku užíval po tréninku společně s jednou tabletou zinku. Proč? Právě kvůli hormonální optimalizaci, o které jsem psal již výše. Po tréninku je totiž hladina anabolických hormonů velmi nízká a tělo se nachází v katabolickém stavu. Zinek, stejně tak jako některé ze složek tohoto doplňku, hraje velmi výraznou roli v uvedení poměru anabolických a katabolických hormonů zpátky do normálu. Vždy jsem kapsle zapil dostatečným množstvím vody nebo proteinového nápoje.

SizeAndSymmetry Testo X-Blend dávkování

Naprosto adekvátní cena

Jedno balení Testo X-Blend vás vyjde na 459 Kč. I když se to na první pohled může zdát jako relativně vysoká cena, je důležité si uvědomit, že je z části stanovena vysokou kvalitou vstupních surovin. Například takový kotvičník se velmi liší v závislosti na konkrétním doplňku. Stěžejní totiž není množství kotvičníku, ale koncentrace steroidních saponinů a dalších účinných látek ovlivňujících jeho efekt. A právě pokud jde o kvalitu použitých látek, není společnosti SizeAndSymmetry absolutně vůbec co vytknout.

Jak u nás již ale bývá zvykem, musíme i zde podotknout, že tento doplněk není v žádném případě nezbytný. Jestli máte pouze omezený rozpočet a nechcete do suplementů investovat ani o korunu více, než je třeba, Testo X-Blend můžete s klidným svědomím oželet.

Tabulka cen pro SizeAndSymmetry Testo X-Blend
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné zhodnocení

Na závěr musím říct, že tento produkt hodnotím opravdu velmi kladně. Působil na mě velmi pozitivně, rozhodně jsem pociťoval podstatně menší únavu i při náročných trénincích a měl jsem daleko více energie i na práci. Určitě ale nemůžete čekat radikální nárůst svalové hmoty a regeneraci takovou, že zvládnete ze dne na den začít s dvoufázovými tréninky. Jestli ale sháníte jen a pouze doplněk na optimalizování vašich hormonů, Testo X-Blend rozhodně stojí za zkoušku.

Máte s tímto doplňkem také nějaké zkušenosti? Rozhodně nám neváhejte dát vědět do komentářů, rádi si vaše názory přečteme a odpovíme na případné dotazy týkající se užívání.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.