Skinny Protein: Neurazí, ani nenadchne [recenze]

Naposledy upraveno: 11. března 2022

Za dobu naší existence jsme vyzkoušeli nespočet proteinů a napsali pro vás množství recenzí. A vzhledem k tomu, že si moc dobře uvědomujeme, že protein je jednoznačně nejoblíbeněším suplementem na trhu, nehodláme v tomto trendu přestat. Dnes se proto podíváme protein od společnosti Skinny. V čem nás příjemně překvapil a co jsme naopak museli zkritizovat? To se dozvíte v dnešní recenzi.

SKINNY Protein
Publikováno: 11. března 2022
Upraveno: 11. března 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Proteiny
Chuť
8.0/10
Rozpustnost
9.0/10
Stravitelnost
9.0/10
Složení
7.5/10
Cena
7.0/10
Celkové hodnocení
8.1
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro SKINNY Protein
Obchod
Cena
Odkaz

Skinny je českou značkou sportovních doplňků stravy, která se zaměřuje především na výrobu produktů určených k hubnutí. Kromě spalovačů nabízí především vitamíny a proteiny. Ačkoliv klientelu této firmy tvoří primárně ženy, stále více se jí daří zaujmout i muže.

Průměrné složení

Skinny Protein obsahuje 80% proteinový koncentrát zpracovaný nechemickým procesem křížové mikrofiltrace neboli CFM. Jedná se o nejšetrnější a nejlépe vstřebatelnou formu proteinu, která je z toho důvodu také nejvíce rozšířená. V tomto směru tedy není co kritizovat. Drobný problém ale vidím v tom, že protein neobsahuje nic navíc. V dnešní době se trh s proteiny hemží nespočtem produktů, které se neustále předhánějí v tom, který z nich zaujme nejvíc zákazníků. Z toho důvodu bych zde rozhodně uvítal například trávicí enzymy zlepšující stravitelnost, nějaké přidané aminokyseliny, nebo v podstatě cokoliv navíc. Bez toho totiž nelze složení hodnotit lépe než jako průměrné. Na druhou stranu je potřeba dodat, že protein od Skinny v jedné dávce obsahuje v průměru asi 23 gramů bílkovin, což rozhodně není na žádnou ostudu.

Složení proteinu jako takového by rozhodně mohlo být i lepší.

Bezproblémová rozpustnost

Bez dobré rozpustnosti je i ten nejlepší protein odsouzený k neúspěchu. V tomto případě si naštěstí není na co stěžovat. Stačí do šejkru nasypat jednu odměrku, zalít ji asi 250 ml vody, rychle protřepat a máte vystaráno. Nezůstavají v něm žádné hrudky a s výjimkou příchuti cappuccino ani zbytečně nepění.

Jakou příchuť vybrat?

Chuť je pro mnoho lidí při výběru proteinu jedním z klíčových faktorů. Není se čemu divit – člověk ho pije v podstatě denně a větší balení dokážou vydržet klidně i 2 měsíce. Každý určitě zažil situaci, kdy se do pití nějakého proteinu musel už opravdu nutit. I proto věnujeme hodnocení příchutí velkou pozornost a snažíme se je pro vás co nejobjektivněji zhodnotit.

  • Příchuť čokoláda (7/10) je hned vedle vanilky tou asi nejvíce populární variantou. Pokud preferujete opravdu výraznou chuť, která vás na první dobrou dostane, tak v tomto případě ale docela narazíte. Čokoládový protein od Skinny není nikterak výrazný. Chutná zkrátka jako průměrný čokoládový protein, který vás opravdu nijak zvlášť neohromí, ale na druhou stranu ani neurazí. Díky méně výrazné chuti je ale pravděpodobnější, že vás tak rychle neomrzí, což je nepochybně velké plus.
  • Příchuť cappuccino (8/10) se od ostatních odlišuje především tím, že mnohem více pění. Chuťově také není příliš výrazná, ale v tomto případě to hodnotím spíše jako pozitivum. K mému příjemnému překvapení nechutná vůbec uměle, takže si dokážu představit, že si na ní pochutnám i po delší době. Jedná se o nejlepší kávovou příchuť, kterou jsem kdy ochutnal? Určitě ne, ale rozhodně ji musím hodnotit kladně.
  • Příchuť kokos (8,5/10) hodnotím ze všech tří nejlépe. Hned na první pohled si všimnete, že má krémovější konzistenci, což může v závislosti na vašich preferencích být buď velké plus, nebo také velké mínus. Chuťově je rozhodně nejvýraznější, na čemž se podílí také všudypřítomné malé kousky kokosu. V porovnání s ostatními příchutěmi je zároveň i nejsladší, ale ani tentokrát neucítíte žádnou umělou pachuť.

Po stránce designu vypadají produkty od Skinny.cz opravdu skvěle.

Poměrně vysoká cena

Za kilové balení proteinu zaplatíte necelých 800 korun, což je v porovnání s konkurencí poměrně dost. Nejedná se sice o nejdražší protein na trhu, ale vzhledem k tomu, že nedisponuje nijak nestandardním složením, je takováto cena poměrně vysoká. Například Prom-IN CFM Evolution je na tom z hlediska složení určitě lépe, ale cenově vychází mnohem výhodněji. To platí i pro většinu produktů z čela našeho žebříčku nejlepších syrovátkových proteinů. Výsledný poměr ceny a kvality proto nevychází zrovna nejlépe.

Tabulka cen pro SKINNY Protein
Obchod
Cena
Odkaz

Závěrečné zhodnocení

Skinny Protein sice nepatří mezi absolutní špičku na trhu, ale svoji práci plní dostatečně dobře. Negativa v podobě nezajímavého složení a poměrně vysoké ceny kompenzují skvělá rozpustnost, příjemná chuť a bezproblémová stravitelnost. V konečném důsledku ho tedy můžu doporučit každému, kdo rád zkouší proteiny nových značek, nebo zkrátka nutně nepotřebuje to nejlepší složení na trhu.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.