Suprex Joint Drink – Jak funguje čokoládová kloubní výživa? (Recenze)

Naposledy upraveno: 6. dubna 2020

Přestože společnost Suprex se na trhu již nějaký čas pohybuje, my jsme se k detailnějšímu testování dostali až teď. Jedním z produktů, které jsme testovali jako první, byla kloubní výživa Joint Drink, která má od konkurenčních doplňků hned několik odlišností.

Jak funguje kloubní výživa s příchutí čokolády? Chutná dobře? Které složky oceňujeme? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Suprex Joint Drink
Publikováno: 10. března 2020
Upraveno: 6. dubna 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Kloubní výživy
Složení
9.3/10
Rozpustnost
8.4/10
Chuť
8.7/10
Efekt
9.1/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
8.7
z 10 bodů

Na úvod ještě zbývá dodat, že Joint Drink jsme testovali zhruba dva měsíce, aby naše recenze byla co nejkomplexnější a nejobjektivnější.

Komplexní a originální složení

Když jsem důkladně prostudoval složení Joint Drinku, musím se hned přiznat, že jsem z něj byl opravdu nadšený. V této kloubní výživě totiž najdete všechno, co vaše klouby potřebují a ještě mnohem víc. A opravdu musím ocenit použití surovin, které nikdo jiný nepoužívá, jako je třeba salicin. Celkový seznam surovin vypadá nějak takto:

  • Enzymově hydrolyzovaný kolagen a rybí kolagenní peptidy, což je mnohonásobně lepší volba než kolagen I.,II. či III. typu. Kolagenní peptidy stimulují chrupavku ke tvorbě kolagenu, což například kolagen II. typu sám o sobě nevykazuje.
  • Glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, metylsulfonylmetan, tedy velmi osvědčené trio pro zdravé klouby. Tyto látky je ovšem vhodné používat po delší dobu, protože jejich efekt se plně projeví až po několika týdnech užívání.
  • Hyaluronát sodný, který představuje velmi důležitou složku synoviální tekutiny.
  • Extrakt z vrby bílé (15% salicinu), což je velmi účinná látka snižující bolestivost kloubů, a to dokonce i při revmatických obtížích. Při vyšších dávkách může způsobit střevní problémy, každopádně pokud je jediným zdrojem ve vašem jídelníčku tato výživa, nemáte se čeho bát.
  • Extrakt z boswelia serrata (65% kyseliny boswellové), tedy další látky s analgetickými a protizánětlivými účinky.
  • Enzymový premix (amyláza, laktáza, proteáza, lipáza, celuláza, bromelain, papain) pro maximální stravitelnost
  • Dl-alfa-tokoferol-acetát, který ovlivňuje přes 200 chemických reakcí v těle. V kloubní výživě je obsažen především proto, že zlepšuje zabudovávání vápníku do kostí, čímž přispívá k jejich pevnosti.
  • Extrakt z pepře černého (95% piperinu), který slouží ke zlepšení absorpce ostatních látek.

Z dalších surovin určitě stojí za zmínku čokoládová báze, čokoládové aroma a sukralóza, což jsou velmi vhodně zvolené suroviny. Žádné kontroverzní látky, potenciálně nebezpečná sladidla, konzervanty ani jiné zbytečnosti. Takovému složení nemáme absolutně vůbec co vytknout.

Joint Drink složení

Ta nejlepší možná prevence

Kloubní výživu jsem užíval, jak jsem již v úvodu předeslal, zhruba dva měsíce, abych efekt sponzoroval co nejvíce. A i když jsem neměl žádné závažné problémy s kloubním aparátem, poměrně často mě před užíváním této kloubní výživy trápila drobná zranění způsobená intenzivním tréninkem. Po zhruba dvoutýdenním užívání ale všechny tyto trable zmizely a neobjevily se ani po vysazení. Z toho důvodu si myslím, že jako prevence se Suprex opravdu vyplatí a rozhodně ho doporučuji každému sportovci.

Joint Drink prevence

K přípravě bude potřeba šejkr

Svoji první dávku Joint Drinku jsem se snažil rozpustit bez použití šejkru, protože jsem tak byl zvyklý z ostatních doplňků. Bohužel se to ukázalo jako poměrně velký problém, protože ve skleničce tato kloubní výživa jen vytvořila hrudky a nerozpustila se. Pokud ale použijete šejkr, rozpustí se bez problémů, absolutně vůbec nepění a už po pár zatřepáních šejkru se hrudek zcela zbavíte.

Joint Drink příprava

Chuťově velmi zajímavý suplement

U kloubních výživ jste jistě zvyklí na příchutě ovocného charakteru, zejména na citron, grep a podobně. Suprex se rozhodl jít poněkud odlišnou cestou a vytvořil doplněk v čokoládové příchuti, což je opravdu netradiční. A i přes kritické recenze některých předešlých uživatelů musím říct, že mi čokoládová varianta chutnala.

Samozřejmě se nedá srovnávat s čokoládovými proteiny, jejichž chuť je podstatně lepší a konzistence krémovitější, ale překvapilo mě, jak dobře a v rámci možností i přirozeně čokoládová varianta působí. Opravdu nebudete mít nejmenší problém kloubní výživu vypít a dokonce se na ni budete i těšit. Hodnotím tuto variantu tedy 8.5 body z 10 a rozhodně ji doporučuji.

Joint Drink chuť

Cenově dražší investice

Když vezmete v potaz, že celé 450 gramové balení stojí bez slevových akcí 549 Kč, vyjde vás jedná dávka na 18,2 Kč. Pokud porovnáte například s podobně nazvaným Joint Care Drinkem, je cena bezmála poloviční. Na druhou stranu i přesto je poměrně vysoká, neboť na opačném konci spektra stojí podstatně levnější doplňky. Právě proto bych Joint Drink rozhodně doporučil spíše atletům, kteří podstupují náročné tréninky a mají tím pádem zvýšené nároky.

Joint Drink cena

Závěrečné zhodnocení

Chuťově velmi dobrá kloubní výživa, která rozhodně disponuje dobrým efektem. Jak už je u obdobných produktů zvykem, cenově jsou poměrně náročné. Pokud tedy chcete brát kloubní výživu spíše kvůli prevenci a patříte mezi mladé návštěvníky posilovny, ušetřil bych a investoval spíše do levnějších výživ. Pro ty z vás, kteří si ale rádi připlatí za kvalitu, je Suprex skvělá volba.
TIP: Podívejte se na výběr nejlepších doplňků na klouby pro rok 2020!

Velký test suplementů Suprex (VIDEO):

Komentáře (3)

Paťo
Březen 10, 2020

Prosím vás, máte super recenzie robíte super prácu, ale máte aktívny mail? Alebo prečo neodpovedáte ľuďom? Či už na maily alebo v komentároch?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Jan Malý
Březen 11, 2020

Ahoj, pokud bychom reagovali na každý mail či zprávu, asi tady žádné nové články či recenze neuvidíš. Denně nám píšou desítky lidí a už se tomu bohužel nestíháme věnovat. Občas se ale snažíme zareagovat pod článkem.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Paťo
Březen 11, 2020

Držím vám palce aby sa vám darilo aj naďalej, prípadne aby vás bolo viac v redakcii. A komentáre sú pod článkom naozaj výnimočne, a sú to naozaj malé diskusie, teším sa, keď sa zlepšia aspoň tie komentáre:)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)