Aplikace Sweatcoin – Peníze za každý krok? (Zkušenosti)

Naposledy upraveno: 26. ledna 2020

Jak byste se tvářili, kdyby vám někdo řekl, že můžete vydělat peníze pouhým chozením? Pravděpodobně byste tomu vůbec nevěřili, nebo by vám to minimálně přišlo velmi podezřelé. Sweatcoin vám ale skutečně může přinést peníze. Jak je to možné a kolik kroků je třeba nachodit? To se dozvíte v dnešní recenzi.

Sweatcoin
Publikováno: 26. ledna 2020
Upraveno: 26. ledna 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Ostatní
Přehlednost
9.5/10
Praktičnost
8.7/10
Výdělečnost
7.2/10
Design
9.6/10
Rychlost vyplácení peněz
8.0/10
Celkové hodnocení
8.6
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě dodat, že aplikaci jsem testoval hned několik týdnů, tudíž vás upozorním i na případná negativa této appky. Teď už se ale pojďme pustit do samotného hodnocení

Jak to celé funguje? Není to podvod?

Fungování celé aplikace je velmi jednoduché. Stáhnete si ji, ověříte totožnost, telefonní číslo a další základní údaje a už zbývá jen strčit telefon do kapsy a chodit. Za každých 1000 kroků obdržíte jeden Sweatcoin. A až jich budete mít dost, budete si moct koupit televizi, chytré hodinky, pětidenní pobyt v Disneylandu a další více než zajímavé věci.

Jak si ale vysvětlíme v následujících odstavcích, novou domácnost vám chození v nejbližších letech nezajistí. Pokud ale upustíte od materiálních tužeb, můžete svým chozením přispět třeba k vysazování nových stromů, podpořit genderovou vyváženost v Burkině Faso, nebo vybrat jakýkoliv jiný crowdfundingový projekt, který se vám zalíbí. A už jen kvůli tomu, že můžete svým pohybem někomu pomoci, se tahle aplikace podle mého názoru vyplatí.

A jak to, že jsi mohou dovolit platit takto hodnotné ceny? Mají totiž příjem z reklam, u kterých ale musím ocenit, že nejsou nikterak násilné a nenarušují běžné používání aplikace. Můžete obdržet nějaké Sweatcoiny navíc za zhlédnutí reklamy, maximálně čas od času uvidíte banner, který upozorní na společnosti podporující tento projekt. Kromě toho samozřejmě plynou autorům aplikace i zisky ze samotných nabídek zboží, protože i to je pro výrobce logicky dobrá reklama pro jejich produkt. To vás ale stále nijak neomezuje v běžném používání aplikace, tudíž se z mého pohledu jedná o velmi dobře navržený koncept, který rozhodně stojí za vyzkoušení.

-

Přehledné zpracování a snadné použití

Co musím velmi ocenit, je přehledné zpracování aplikace, díky němuž se budete v celém programu dobře orientovat. Hned na úvodní stránce jasně vidíte, kolik kroků jste dnes nachodili a kolik Sweatcoinů tím pádem nasbírali.

Vybráním dalších záložek hned dostanete možnost své virtuální semince utratit, pozvat své přátele a v žebříčku přehledně sledovat, který z nich si jak vede i sledovat svůj status, jež lze případně vylepšit častějším chozením.

-

Kolik se chozením dá doopravdy vydělat?

Pokud jste dočetli moji dnešní recenzi až sem, pravděpodobně vás zajímá, kolik se dá chozením vydělat. Když vezmeme v potaz, že máte sedavou práci a povinnosti doma, zvládnete za den nachodit průměrně zhruba 10 000 kroků a tím pádem i vydělat 10 Sweatcoinů, což by se vzhledem k hodnotě cen, které si můžete vybrat, dalo převést na necelých 15 Kč.

Libovolnou částku můžete darovat na různé crowdfundingové akce, ale hmotné předměty si můžete koupit zhruba od 10 000 Sweatcoinů. To v praxi znamená, že sami byste museli chodit necelé 3 roky, abyste si některou z těchto odměn mohli koupit. Nabídka je ale opravdu slušná, můžeme například zmínit tyto Marathon offers:

  • 400 €/19 500 Kč na nákup zboží značky Nike za 13 000 SWC
  • 1000 $/30 000 Kč na letenky KLM za 20 000 SWC
  • 75" 4K Smart TV Samsung za 20 000 SWC (tedy za 30 000 Kč)

Bez pomoci kamarádů či dalších rodinných příslušníků, kteří vám své mince pošlou, to tedy půjde jen těžko. Na druhou stranu při průměrném zisku 15 Kč denně si za rok takto vyděláte skoro 5500 Kč, což už rozhodně není zanedbatelná částka.

-

Opravdu vám peníze vyplatí?

Většina z vás je pravděpodobně stále na pochybách, jestli po ustavičném šetření a obepisování kamarádů opravdu obdrží slíbenou odměnu. Proto mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že odměny či peníze na váš účet opravdu dorazí, ale až po dvou týdnech. Vybírat si můžete jak z tzv. „Offers for today,“ což jsou většinou předplatné nějakých aplikací, jednoduché či levné gadgety a podobné ceny, které se mění každý den.

Druhou možností jsou tzv. „Marathon offers,“ což už jsou věci o poznání dražší, například iPhone, GoPro a další, ale nepřijde vám daná věc jako taková, nýbrž vám vyplatí danou částku na PayPal. No a pokud nastřádáte menší částku, která vám nebude stačit na žádnou z těchto cen, můžete podpořit libovolný charitativní projekt.

Vyzkoušet aplikaci Sweatcoin

Má Sweatcoin nějaká negativa?

Jak jsem již jednou zmiňoval, Sweatcoin není dobré vnímat jako prostředek ke zbohatnutí, ale můžete svým chozením přeci jen podpořit nějaké dobročinné projekty. Určitou daní za to je bohužel vysoká náročnost na baterii telefonu, protože při používání aplikace nemůžete mít aktivní spořič baterie, který by mohl ovlivnit přesnost počítání kroků.

Přesnost počítání sama o sobě představuje z mých zkušeností ale také drobný problém. Běžně se mi stávalo, že mi hodinky při chůzi napočítali o 1500 kroků více, než kolik mi GPS z telefonu později uznal jako reálně nachozených.

-

Můj názor na Sweatcoin

Sweatcoin je z mého pohledu aplikací, kterou prostě a jednoduše musíte mít. I když má svá drobná negativa, stále je podstatně lepší než chodit "naprázdno," protože při nejmenším podpoříte dobrou věc, což je z mého pohledu samo o sobě velmi dobrý důvod ke stažení.

A když vám chození půjde od ruky a budete schopni se spojit se svými kamarády, budete si moci koupit i nejrůznější věci, kterými prakticky vybavíte svoji domácnost.

Kde stáhnout aplikaci Sweatcoin?

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.