SizeAndSymmetry Vast Blast: Chuťově nejhorší předtréninkovka s dobrým efektem (Recenze)

Naposledy upraveno: 29. prosince 2019

Suplementy, které jsou na trhu jen krátce se mi testují nejlíp, protože nejsem ovlivněný žádnými recenzemi kamarádů či lidi na internetu. Nevím, co od doplňku očekávat a testování si opravdu užívám

A když jsem se nedávno dostal k Vast Blast, nové předtréninkovce s širokým spektrem účinků, chtěl jsem jí věnovat co možná největší pozornost. A má nějaký efekt? Vyplatí se? A jak chutná? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Vast Blast
Publikováno: 19. prosince 2019
Upraveno: 29. prosince 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Rozpustnost
9.9/10
Cena
8.6/10
Složení
9.5/10
Chuť
5.0/10
Efekt
8.8/10
Celkové hodnocení
8.4
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě podotknout, že jsem tuto předtréninkovku vyzkoušel v malinové variantě, což je zároveň jediná dostupná příchuť.

Složením dokáže Vast Blast konkurovat těm nejlepším

Když občas přijde ve fitku řeč na suplementy, málokdo značku SizeAndSymmetry vůbec zná. Přitom její doplňky dokáží pravidelně konkurovat těm nejlepším suplementům na trhu. A Vast Blast může být jasným důkazem. Kombinuje v sobě hned 18 synergicky aktivních látek, které mají spektrum účinků tak široké, že se nebudete stačit divit.

  • 500mg guarana extrakt, který je přirozeně zdrojem kofeinu
  • 800mg l-tyrosinu, který je prekurzorem adrenalinu a noradrenalinu
  • 10mg synefrin pro povzbuzení chuti do tréninku a lepší pálení tuků
  • 3000mg extraktu z červené řepy, který díky obsahu nitrátů dokáže maximalizovat prokrvení svalů a produkci NO.
  • 4000mg l-citrulin DL malátu, který hraje zásadní roli v produkci NO. Účinná dávka se bohužel pohybuje až kolem 6g, tudíž zde je množství nedostatečné.
  • 750mg cordycepsu, 250mg rhodioly a 200mg extraktu z ženšenu, což je vůbec nejlepší možná směs na aktivaci energetického potenciálu.
  • 500mg ashwagandhy a 1000mg macy, což je opět velmi vhodně zvolená kombinace. Obě dvě tyto suroviny jsou totiž velmi efektivní co se týče optimalizace anabolických hormonů.
  • 400mg tribulus terrestris (90% saponinů), jež hraje důležitou roli v hormonální optimalizaci.
  • 4600mg cholin bitartrátu, který zdokáže emulgovat tuky a zlepšovat paměť
  • 120mg DMAE, který skvěle zlepšuje náladu a oddaluje nástup únavy při náročných trénincích.
  • 5mg piperinu, který radikálně zvyšuje absorpci ostatních látek.
  • 240mg vitaminu C nezbytného pro správné fungování imunitního systému.
  • 6mg vitaminu B6 pro správný metabolismus bílkovin a sacharidů
  • 0,01mg vitaminu B12 pro správnou syntézu energie z ATP
  • 150mg citrátu hořečnatého, který je pro svoji účast v Krebsově cyklu lehce energetickou formou hořčíku.

Na Vast Blast opravdu oceňuji menší obsah kofeinu, který se zde vyskytuje pouze v rámci extraktu z guarany. Pokud chcete, můžete si dát k předtréninkovce i kávu a nemusíte se bát žádných negativních efektů způsobených předávkováním. Celkově obsah stimulantů není extrémní, proto je možné ji použít i před večerními tréninky.

Co mi ale naopak chybí, je rozhodně beta alanin, který je jednou z nejúčinnějších látek určených před tréninkem. Stejně tak by mohla být o něco vyšší i koncentrace citrulinu.

Vast Blast složení

Kdy a jak jsem Vast Blast používal?

Vast Blast jsem používal dle doporučení výrobce- jednu a půl odměrky (tedy 20g) zhruba půl hodiny před tréninkem. Size And Symmetry uvádí ještě možnost Hardcore dávkování, tedy navýšení o půl odměrky (celkem byste užívali dvě vrchovaté), nicméně to podle mého názoru pro běžného cvičence určitě není nutné.

Vast Blast používání

Pocítil jsem nějaký efekt?

Kouzlo této předtréninkovky tkví nejen v krátkodobém užívání, ale především v tom dlouhodobém. Hormonální optimalizace totiž rozhodně není záležitost dvou nebo tří dávek, ale musíte Vast Blast brát opravdu pravidelně.

Pokud jde o aktuální efekt před tréninkem, ten pravděpodobně nepoznáte, dokud nezačnete cvičit. Obsah stimulantů není extrémní a v důsledku absence beta alaninu vás ani nebudou pálet uši. Efekt na prokrvení je ale maximální, stejně tak vám při tréninku vylezou i žíly díky poměrně velkému zastoupení nitrátů.

Vast Blast efekt

Chuťově jeden z nejhorších doplňků na trhu

Abych byl upřímný, tak jsem musel hodně dlouho přemýšlet nad tím, jestli jsem vůbec někdy pil něco horšího. A vlastně jsem došel k závěru, že kromě nechvalně známého Alavisu moc chuťově horších doplňků nenajdete. Z této předtréninkovky je totiž patrné snad všechno, jenom ne maliny. Chvilku jsem měl dokonce pocit, že mám v puse omítku s cukrem.

Velmi intenzivní je nějaká blíže nespecifikovatelná chuť bylinek připomínající otevření prošlé krabičky s kotvičníkem. Po vypití navíc zůstává velmi nepříjemná pachuť v ústech, takže bych určitě doporučil před samotným cvičením ještě vyčistit zuby. Mnohokrát v našich recenzích sice opakujeme, že chuť není stěžejním aspektem doplňků, nicméně na malinový Vast Blast jen tak rychle nezapomenu.

Vast Blast chuť

Cena je srovnatelná s konkurenčními doplňky

Celé balení tohoto předtréninkového suplementu vás vyjde na 749 Kč, což při rozpočítání vychází na necelých 36 Kč za jednu dávku. To je samozřejmě cena srovnatelná s řadou konkurenčních doplňků, velmi podobně je na tom například populární Beast Virus od společnosti Czech Virus, který jsme recenzovali před časem. Na jednu stranu je tato cena poměrně vysoká, na stranu druhou se podle mého názoru určitě vyplatí si připlatit za kvalitní předtréninkovku. Není to nezbytný doplněk, tudíž pokud si nemůžete dovolit skutečně funkční přípravky, raději peníze ušetřete a dejte si před tréninkem jen kávu.

Tabulka cen pro Vast Blast
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Vast Blast cena

Závěrečné zhodnocení

Vast Blast představuje z mého pohledu velmi povedenou kombinaci hormonálního optimalizátoru obohaceného o několik látek pro celkovou vitalitu a dobré předtréninkovky, která vám pomůže s dosažením vašich vytyčených cílů. Když navíc vezmete v potaz ještě to, že cenově je srovnatelná s naprostou většinou produktů, jaké na trhu najdete, určitě patří mezi suplementy, kterým byste měli dát šanci i vy.

No a to by bylo pro naši dnešní recenzi všechno. Pokud máte nějaké otázky týkající se užívání Vast Blast, neváhejte se zeptat v komentářích. Rádi vám odpovíme.

Komentáře (1)

Marek
Prosinec 23, 2019

Ahoj Mirku,

osobně jsem si Vast Blast kupoval právě kvůli absenci beta-alaninu, ten beru samostatně, protože u něj není okamžitý efekt na výkonnost a do předtréninkovek se většinou přidává kvůli placebo efektu toho svědění, které způsobuje. Beta-alaninem je potřeba se zkrátka nasitit, tak jako kreatinem a to pokud jej užíváte pouze v pre-workoutu se málo kdy povede. Za mně tedy Vast Blast palec nahoru, že nejde s proudem a nepřidává beta-alanin kvůli placebo efektu. To stejné platí v obsahu kreatinu.

Co se týče obsahu citrulinu, tak mne také obsah vyhovuje, jelikož 4g je pořád ta vyšší hranice, kterou v suplementech najdete a především v kombinaci s nitráty s červené řepy a dalšími adaptogeny je prokrvení bezkonkurenční.

Jako hodně pozitivní beru to, že Vast Blast není orientován pouze na jednu látku ale komplex synergicky působícich látek, což mi osobně funguje skvěle aniž by mi něco při tréninku dráždilo žaludek apod.

Obsah kofeinu pouze z guarany je oproti většině pre-workoutů taky super změna a i když jdu cvičit v pozdním odpoledni, nejsem po tréninku "vycukaný" a můžu pak veče v klidu usnout.

Co se týče chuti, tak je to určitě věc názoru ale s Alavisem bych to tedy nesrovnával, Alavis je samostatně téměř nepitelný, tohle sice žádná chuťovka není ale vypít se to dá bez problému, já zase oceňuji, že v tom není žádná chemická pachuť, dokonce žádná barviva protože to asi barví extrakt z řepy dostatečně....

Za mně skvělý suplement na CZ trhu co může udávat trend dalším adaptogením pre-workoutům!

Hezký den!

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(-4)