Meta+ od Vayu: Nejlepší pomocník do přísných diet

Naposledy upraveno: 25. dubna 2022

Po dlouhé době jsem dostal k testování opravdu originální produkt, který na českém trhu nenajdete. Velice rád recenzuji produkty, které nikdo nezná, o kterých málokdo ví a které (zatím) nejsou tolik populární. Pojďme si říci něco více o samotném produktu, který vám tu dnes zrecenzuji. Jedná se o spalovač tuků od německé značky Vayu, který je ve formě prášku, který si můžete dle vlastních preferencí odvážit a rozmíchat ve vodě. Vayu k tomu všemu slibuje i dokonalou chuť výsledného vzniklého nápoje a co jsem se koukal na různé recenze z Německa i Česka, tak se Meta+ opravdu povedl a všichni si ho chválí.

Ale jak obstál během našeho testování? Co jsem kritizoval a co se mi naopak líbilo? Jak jsem si testování užil? Užívám produkt i dodnes? To a ještě mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

VAYU Meta+
Publikováno: 25. dubna 2022
Upraveno: 25. dubna 2022
Autor recenze: Michal Houfek
Kategorie: Spalovače tuků
Chuť
10.0/10
Rozpustnost
8.0/10
Účinek
8.0/10
Složení
9.0/10
Cena
5.0/10
Celkové hodnocení
8.0
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro VAYU Meta+
Obchod
Cena
Odkaz

Německou značku Vayu jsem vám nedávno jiz představoval u své recenze jejich nejkvalitnějšího proteinu Final Protein, proto si myslím, že už není třeba ji nijak více představovat.
Jediné co tu zmíním je, že Vayu dělá skutečně ty nejlepší, nejkvalitnější a dle mého názoru nejoriginálnější doplňky stravy, jaké na českém trhu můžeme sehnat. Já sám jsem se stal poslední dobou jejich velkým fanouškem a když přehlédnu vysoké ceny jejich produktů, tak je celý německý brand takřka bez chyby.

Složení, které je založeno na třech synergických složkách

Meta + sází na starou osvědčenou klasiku. Všechno sází na známou synergickou trojici zelený čaj, kofein a synephrine, což je v dnešní době svým způsobem unikátní, protože každý výrobce se snaží vždy zaujmout desítkami různých přísad, které ale ve finále nemají žádný efekt, protože jsou v tak malém množství, že je jejich účinek nulový. Proto se mi velice líbí idea značky Vayu.
Na první pohled vidím, že obsažené dávky jsou skutečně funkční (nehledě na to, že si je můžete sami upravovat dle vlastních preferencí) a jejich účinek opravdu pocítíte. Na kofein, zelený čaj a synephrine bylo uděláno nespočet studií, které dopadly velice příznivě pro jejich synergii a schopnost spalování tuku. Za mě je toto skutečně to jediné, co potřebujete k dosažení vaší vysněné postavy.

Ale abychom si každou látku zvlášť popsali i trošičku více dopodrobna tak začnu práve u extraktu ze zeleného čaje. Funkční složkou zeleného čaje je látka zvaná EGCG, která je právě u zeleného čaje nejdůležitější pro to, abychom zaznamenali veškeré benefity, které bychom měli pociťovat. U Mety+ najdeme tento poměr celkem vysoký, ale hlavně si jej můžete sami dávkovat tak, jak potřebujete.
Zelený čaj pomáhá využívat energii z tuků a jak jsem již zmiňoval působí synergicky s kofeinem a synephrinem. Zároveň je to skvělý antioxidant a působí pozitivně i například na hladinu krevního cukru v krvi.

Kofein vám jistě nemusím nijak představovat ani popisovat, jeho účinky jsou moc dobře známé všem jedincům a i běžným lidem. Zkrátka zvyšuje výkonnost, bdělost, energii, sílu, spalování tuku a mnoho dalšího.

V poslední řadě ve složení nalezneme extrakt z hořkého pomeranče (synephrine). Ten se přirozeně nachází v citrusových plodech a to hlavně v divokém pomeranči. Působí termogenicky na spalování tuku a společně s kofeinem se dokonale doplňuje pro dosažení maximálního efektu.
Díky přidání extraktu z hořkého pomeranče se ve složení Meta+ objevují i další látky, které jsou v extraktu obsaženy. Jednou z nich je například Naringin, který taktéž podporuje spalování tuku. Mimojiné se v extraktu nachází i například Quercetin dihydrát, který by měl působit jako antioxidant a podporovat metabolické funkce. Je ale nutné podotknout, že tato forma Quercetinu je špatně rozpustná a těžko využitelná, proto je v produktu spíše bez většího významu jen jako vedlejší produkt.

Složení produktu Meta+ je opravdu originální.

Důkladná příprava v shakeru je nutností

Při konzumaci Meta+ jsem postupoval dle vlastní intuice. Většinou jsem vždy rozmíchal zhruba 8-10g směsi celkem v 750-1000 ml vody. Po několikadenním testování jsem došel názoru, že tento poměr je dle mého nejlepší.

Rozpustnost Mety+ byla naprosto bez problému, nevytvořili se žádné hrudky a celá směs byla rozpuštěna prakticky okamžitě. (za předpokladu, že nápoj připravujete v shakeru). Zkoušel jsem i přípravu nápoje klasicky ve sklenici za pomocí lžičky, ale tady se naskytly velké problémy, co se týče rozpustnosti a bylo to spíše zklamání, proto doporučuji použít shaker.

Během přípravy se nevytvořila žádná pěna a nápoj byl připravený okamžitě ke konzumaci.

Tip: Nejvíce si pochutnáte, když výsledný nápoj dáte vychladit do lednice či mrazáku.

Účinek, který pocítíte až při vyšším dávkování

Jelikož Meta+ v jedné malé dávce 4g obsahuje pouze 50 mg kofeinu, tak účinek stěží postřehnete, pokud nejste ovšem jedinec přecitlivělý i na minimální dávku kofeinu (což je spíše nepravděpodobné).

Kvůli tomuto malému problému je nutné dávkování malinko zvýšit dle vlastních potřeb. Typická dávka u preworkoutů nebo spalovačů, co se kofeinu týče, bývá 200 mg, což by zde vyšlo celkem na 16 g celé směsi. (Já většinou užíval 10 g směsi Meta +, kterou jsem zkombinoval ještě s jiným produktem, ať už to byl preworkout nebo jiný spalovač, abych dosáhl alespoň množství 200 mg)

Meta+ jsem konzumoval zpravidla na lačný žaludek, abych zajistil maximální vstřebatelnost všech účinných látek. Zhruba to bylo 60 min po posledním pevném jídle a zároveň 60 minut před začátkem tréninku.

Během 30 minut po konzumaci se všechny látky začaly pomalu krásně vstřebávat do těla a já se tím pádem už během zahřívacích sérií cítil příjemně nabuzený. Velkou výhodou tohoto produktu je, že po užití nebudete pociťovať žádný crash efekt, jak tomu u mnoha preworkoutů nebo spalovačů bývá. Energii, kterou z Mety+ dostanete, budete pociťovat delší dobu a úpadek bude pozvolný. Z tohoto důvodu je i velmi vhodný pro obyčejné popíjení během dne například místo kávy či čaje na mírné povzbuzení.

Tip: Pro nejlepší účinek doporučuji užívat vždy na lačný žaludek nebo s dostatečnou dobou před plánovanou aktivitou

Vyladěná chuť, na kterou jsem se každý den těšil

Držel jsem se jedné dávky po 8-10g, kterou jsem si rozmíchal v 750 - 1000 ml vody, což mi přijde naprosto adekvátní množství.

Výsledný nápoj nebyl nijak přeslazený, chuť byla krásně výrazná, nijak umělá, možná byla malinko hořká, ale to mně osobně velice vyhovovalo. Čím častěji jsem Meta+ užíval, tím méně byla hořkost cítit a popravdě teď ji ani nezaznamenám.

Není zde cítit žádná chemická pachuť, chuť mi přišla přirozená u obou variant. Skutečně jsem se na ni každý den těšil, řekl bych, že je dost návyková (alespoň pro mne byla).

  • Pomeranč/mango byl pro mne z těchto dvou variant určitě favorit, byť tomu bylo pouze o kousek.
    Jak jsem již psal, nebyla zde cítit vůbec žádná chemická pachuť, sladivost byla vysoká a po ochutnání se na jazyku vytvořila mírná hořkost, kterou jsem já osobně velmi uvítal a užíval si ji, ale bohužel si myslím, že ne každému bude vyhovovat. Kvůli této hořkosti bych příchuť přirovnal spíše k červenému, hořkému pomeranči.
    Subjektivně mohu říci, že mi tato varianta přišla maximálně přirozená a velice návyková. Do dnešního dne ji denně popíjím a nemohu se ji přepít, proto ji dávám zcela jednoznačně 10/10.
  • Citronový čaj definitivně bojuje o první příčku společně s příchutí pomeranč/mango. Ani zde jsem nepociťoval vůbec nic chemického, sladivost byla taktéž vysoká, a i hořkost zde byla velice podobná jako u minulé příchutě. Na druhou stranu tu byl krásně rozeznatelný citron. Příchuť bych přirovnal k černému citronovému čaji Nestea, který se dá běžně pořídit v obchodech. I zde jsem byl z příchutě nadšený a do dnešního dne si tento čajík vychutnávám a nemůžu se ho přepít, tudíž dávám také plné hodnocení 10/10.
Tip: Vytvořte si za pomocí Meta+ třeba zmrzlinu či ledovou tříšť do nadcházejících letních měsíců

Vayu nezklamalo, cena je opravdu vysoká

Výrobce Meta+ vyrábí v balení po 360g, které stojí v přepočtu 759,- Kč.

Výrobce uvádí, že v jednom celém balení se nachází 90 celých dávek, což zní krásně že ano? Nicméně už k tomu nedodá, že je to 90 dávek pouze v případě, kdy užíváte jen pouhé 4g produktu, což je jen 50 mg kofeinu a minimum stimulačních látek (to nepocítí opravdu ani ten největší hyper responder). V tomto případě vás jedna dávka vyjde celkem na 8,-Kč.

Nicméně pokud se budeme držet nějaké reálné hodnoty, řekněme například klasického osvědčeného dávkování 200 mg kofeinu na porci. V tomto případě už jedna dávka bude po 16 g výrobku a vyjde vás v přepočtu na 32,- Kč, což se nám rázem hodně prodraží. Z ničeho nic v jednom balení je jen necelých 23 dávek, to šlo rychle, viďte. A to ani nezmiňuji fakt, že při jednorázovém dávkování 16g, bude výsledný nápoj extrémně sladký (pro někoho extrémně hořký), proto je nutnost zvýšit i objem vody.

Právě z tohoto důvodu Meta+ rozhodně neřadím mezi nejlevnější spalovače tuku, právě naopak.

Tabulka cen pro VAYU Meta+
Obchod
Cena
Odkaz

Závěrečné hodnocení

Tímto se dostáváme na závěr. Vyplatí se tedy investovat do Meta+ od Vayu? Za mě rozhodně ano!

Vím, že cena přesahuje běžné standardy, co se spalovačů tuků týče, ale dle mého názoru se tato skutečnost dá přehlédnout, když započítám všestrannost, jakou Meta+ nabízí. Já sám si během testování procházel dietou, a nemohl jsem si vynachválit chuť výsledného nápoje, který jsem opravdu popíjel několikrát za den a neskutečně mi pomáhal, jak ve spalování tuků, tak v zahánění chutí na nezdravé, sladké potraviny. Ve výsledku Vayu přináší naprosto unikátní spalovač tuků s dokonalou chutí a účinností, která se nedá ničím popřít. Jediné velké mínus je cena, která je hodně vysoká, jak tomu u německé značky Vayu bývá zvykem. Pokud se ovšem přes tuto skutečnost přenesete a produkt si pořídíte, tak vám garantuji, že rozhodně nebudete litovat.

 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.