Vilgain Probiotics: Perfektní probiotika za skvělou cenu [recenze]

Naposledy upraveno: 18. října 2022

Věděli jste, že v lidském těle se nachází tolik živých organismů, že jejich celková hmotnost může dosahovat až jednoho kilogramu? Většina z nich se nachází ve střevech a tvoří takzvaný mikrobiom. Ten je pro lidské zdraví neskutečně důležitý, i přesto o něm však mnoho lidí vůbec neví nebo mu nevěnuje pozornost. Zdraví a správnou funkci střevního mikrobiomu podporují především probiotika, se kterými se většina lidí setká především v souvislosti s užíváním antibiotik.

Probiotika především podporují trávení a zlepšují imunitní systém lidského organismu. Jejich role je sice často přehlížena, to však nemění nic na tom, že je skutečně zásadní. V dnešní recenzi se proto na jedna probiotika podíváme a zhodnotíme jejich účinek. Konkrétně se jedná o Vilgain Probiotics, která se umístila na přední příčce našeho žebříčku nejlepších probiotik.

Vilgain Probiotics
Publikováno: 18. října 2022
Upraveno: 18. října 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Ostatní
Dávkování
9.0/10
Velikost Balení
9.0/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
10.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Vilgain Probiotics
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  429 Kč

Ačkoliv je značka Vilgain na českém trhu už velmi dobře známá, může se stát, že pro někoho může být tento název ještě pořád trochu matoucí. Vilgain je značka společnosti Aktin, která sice jednu dobu vyráběla produkty přímo pod svým jménem, ale z důvodu expanze do zahraničí došlo k rebrandingu a veškeré produkty Aktin nyní seženete pod značkou Vilgain.

Perfektní složení

Při výběru probiotik je potřeba sledovat především tři věci. První z nich je počet probiotických kultur udávaný v počtu CFU (kolonie tvořící jednotky). Čím více CFu produkt obsahuje, tím silnější bude jeho výsledný efekt. Vilgain Probiotics obsahují celkem 10 miliard CFU, čímž se řadí mezi špičku na trhu (kvalitní probiotika by měla obsahovat alespoň miliardu CFU). Druhým faktorem, který ovlivňuje účinnost probiotik, je počet probiotických kmenů. Vzhledem k tomu, že každý funguje trochu jinak, je jejich kombinace důležitá pro pokrytí všech potřeb organismu. Čím širší spektrum probiotických kmenů produkt obsahuje, tím více pozitivních efektů od něj lze očekávat. V tomto případě se v každé kapsli nachází celkem 12 probiotických kmenů, což je v porovnání s konkurencí skutečně velmi slušné.

Zapomenout nesmíme ani na obsah prebiotik, které slouží v podstatě jako potrava pro probiotika. Tím samozřejmě podporují jejich účinek, a jsou proto velmi ceněnou součástí podobných suplementů. Probiotika od značky Vilgain obsahují galaktooligosacharidy a inulin, přičemž obě látky fungují jako velmi účinná prebiotika. V konečném důsledku je tak velmi těžké najít něco, co bychom po stránce složení mohli tomuto produktu vytknout.

Vilgain Probiotics balení

Kdy probiotika užívat?

Vzhledem k tomu, že probiotika jsou živé organismy, je při jejich užívání potřeba dbát na to, aby se jim v organismu dobře dařilo a měly dobré podmínky pro růst. Z toho důvodu je nutné dodržovat instrukce výrobce ohledně dávkování. Některé kultury je vhodné dávkovat spolu s jídlem, jiným se naopak více daří nalačno. V tomto směru ale Vilgain zákazníkům příliš informací nedává. Na obalu se totiž dozvíte pouze to, že doporučené dávkování představuje jednu kapsli denně. Pro podrobnější instrukce je nutné se podívat přímo na eshop, kde je uvedeno, že Vilgain Probiotics se mají užívat spolu s jídlem. Přijde mi ale dost nešťastné tuto informaci neumístit také na samotné balení.

Jedno balení vám vydrží opravdu dlouho

Jedno balení Vilgain Probiotics obsahuje celkem 90 kapslí. Vzhledem k tomu, že denní dávka představuje pouhou jednu kapsli, tak vám jedno balení bez problému doma vydrží tři měsíce. Pokud ale neužíváte probiotika denně, ale pouze spolu s antibiotiky či během zažívacích problémů, vystačí vám pochopitelně ještě mnohem déle. V této souvislosti je ale nutné podotknout, že probiotika by se neměla užívat nárazově. Aby se jejich účinek mohl projevit, je potřeba jim dát nějaký čas na to, aby mohla začít působit. V tomto směru výrobce opět žádné informace neuvádí, což mu ale popravdě nelze mít za zlé, jelikož doba, po kterou je potřeba probiotika užívat, se liší člověk od člověka. Zpravidla se ale doporučuje alespoň pár týdnů.

Nepřehlédněte: Recenze Super Digestive Enzymes With Probiotics  

Bezproblémová stravitelnost

Nejdůležitější na každém suplementu je samozřejmě spolehlivý účinek. Probiotika od značky Vilgain jsem neužíval v souvislosti s žádnými zažívacími potížemi, ale pouze jako prevenci v souvislosti s obdobím virových onemocnění. Zdravý mikrobiom je totiž velmi důležitý i pro fungování imunitního systému. V tomto směru musím konstatovat, že jsem z hlediska stravitelnosti nepocítil absolutně žádný problém. Při podobných recenzích je samozřejmě velmi těžké s jistotou odlišit, co je skutečně efekt vyvolaný produktem a co je pouze placebo efekt, takže se do nějakého podrobnějšího popisování toho, jak na mě probiotika působila, raději pouštět nebudu. Je totiž nutné pamatovat i na to, že vzhledem k tomu, že máme všichni jiný mikrobiom, působí probiotika na každého z nás trochu jinak.

Překvapivě výhodná cena

Vzhledem k tomu, jak nadupaným složením probiotika od Vilgain disponují, bychom se nedivili tomu, kdyby patřila mezi ty dražší produkty. Opak je ale pravdou. Vilgain Probiotics vás v přepočtu na jednu denní dávku vyjdou mnohem levněji než většina konkurence, přitom je ale z hlediska složení většinou s přehledem převyšují. Je proto jasné, že za cenu si od nás tento produkt odnáší velmi dobré hodnocení.

Tabulka cen pro Vilgain Probiotics
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  429 Kč

Zhodnocení: Jedny z nejlepších probiotik na trhu

Vilgain Probiotics jsou velmi povedeným suplementem, který mě opravdu velmi příjemně překvapil. Disponují skvělým složením, mají velmi jednoduché dávkování, jsou bezproblémově stravitelné a navíc vás ani nevyjdou na moc peněz. Co víc bychom si ještě mohli přát? Já osobně jsem skutečně spokojený a mohu s jistotu říct, že pokud se těmto probiotikům dát šanci, věřím, že budete spokojeni.

Pokud vás ale přesto tento produkt neoslovil, podívejte se na náš žebříček nejlepších probiotik, ve kterém najdete spoustu dalších produktů, ze kterých si zaručeně vyberete.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.