BiotechUSA Zero Bar: Ta nejlepší proteinová tyčinka bez cukru, nebo předražené lákadlo na peníze? (Recenze)

Naposledy upraveno: 11. listopadu 2018

Biotech Zero Bar je proteinová tyčinka, která na první pohled zaujme téměř nulovým obsahem jednoduchých sacharidů. A jelikož se velmi dobře umístila v našem žebříčku nejlepších tyčinek, rozhodně by si zasloužila i samostatnou recenzi.

Vyplatí se tedy koupit? Je dobrou volbou do diety? Chutná dobře, nebo je absence cukrů na chuti znát? Moje nezaujaté hodnocení se dozvíte v recenzi tyčinky níže.

BiotechUSA Zero Bar
Publikováno: 11. listopadu 2018
Upraveno: 11. listopadu 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteinové tyčinky
Chuť
7.9/10
Konzistence
7.0/10
Stravitelnost
9.4/10
Složení
9.2/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
8.6
z 10 bodů

Proteinovou tyčinku Zero Bar jsem vyzkoušel hned ve čtyřech příchutích, které mě nejvíce zaujaly - chocolate and hazelnut, double chocolate, malina a cappuccino. V následující recenzi se ale dozvíte nejen jejich chuť, nýbrž i můj pohled na složení a cenu této tyčinky. Pojďme tedy na to.

Recenze tyčinky Zero Bar od BiotechUSA

Dobré složení a nulový obsah jednoduchých cukrů

To, co na proteinové tyčince Zero Bar ocení každý atlet se striktní dietou, je téměř nulový obsah jednoduchých sacharidů. V jedné porci neni ani 0,5 g cukru, ale zato zde najdete 20g bílkovin a 6g vlákniny. Osobně za další výhody považuji i absenci lepku a laktózy, což ocení především lidé s jejich intolerancí. 

Z negativ je naopak nutné vyzdvihnout, že mezi zdroje bílkovin patří u některých příchutí i nekvalitní kaseinát vápenatý, který se vyrábí chemickou reakcí s hydroxidem, což vede ke značné degradaci proteinů. Jedná se tedy o velmi špatně využitelnou bílkovinu, která by v kvalitní tyčince neměla co dělat. Dále celkový dojem kazí i palmový tuk, který je taktéž obsažený jen v některých variantách tyčinek. 

Celkově se mi ale složení líbí, primárními zdroji bílkovin je syrovátkový izolát a vaječný bílek, což jsou skvěle využitelné proteiny, kaseinát je zastoupený v malém množství. 

Náš tip!
Jelikož je tato proteinová tyčinka poměrně tuhá, můžete ji během pár vteřin rozehřát v mikrovlnné troubě, čímž se zlepší její konzistence a více se rozvine chuť.

Velmi příjemná cena

Příjemná cena je bezpochyby tou největší výhodou Zero Bar. Klasická cena (beze slevy) činí 39 Kč, což je na tyčinku poměrně vysoké kvality a navíc s nulovým obsahem sacharidů opravdu velmi dobré. Pokud porovnáte její cenu například s Essential Pure Bar, která v našem testování proteinových tyčinek jako jediná Zero Bar překonala, vychází tato asi o 13 Kč levněji. Jestli tedy hledáte skvělou tyčinku za dobrou cenu, určitě můžu Zero Bar doporučit. 

Tabulka cen pro BiotechUSA Zero Bar
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 36 Kč
Cena: 36 Kč
Cena: 39 Kč

Absence cukrů se bohužel promítá i na chuti 

Pokud jste se těšili primárně na chuť Zero Bar, pravděpodobně vás zklamu. To, že neobsahuje žádné jednoduché sacharidy se v chuti bohužel promítá, tyčinka tak na můj vkus působí extrémně nevýrazně. Když jsem testoval čokoládové příchutě, působily relativně chutně, ovšem ovocné (tedy v mém případě malina) byly odporné. Konkrétně bych hodnotil jednotlivé varianty asi takto: 

  • Dvojitá čokoláda mi chutnala pravděpodobně nejvíc. Nebyla sice příliš sladká, ale chuť byla opravdu čokoládová, někdo by ji možná srovnával s brownies nebo podobným dezertem. Hodnotím ji 8 body z 10.
  • Čokoláda a oříšek byla další příchutí, která se mi zalíbila. Svojí chutí připomínala oříškové oplatky v čokoládě ze supermarketu, jen opět nebyla tak výrazná. Hodnotím ji 7,5 body z 10.
  • Cappuccino již bylo o poznání horší. Nebylo sice vyloženě špatné, ale ani ničím nezaujalo. Působilo nevýrazně a ve srovnání s podobnými příchutěmi od jiných značek docela zaostávalo. Hodnotím ji proto 5 body z 10.
  • Apple pie mě velmi příjemně překvapila, protože chuťově opravdu připomínala jablečný koláč. Tyčinka byla měkká a nezanechávala nepříjemnou pachuť v puse. Proto jí dávám 9 bodů z 10.
  • Malina byla snad ze všech nejhorší. Absolutně vůbec mi nechutnala a navíc v puse zanechala opravdu nepříjemnou pachuť. Působí naprosto uměle a s malinou nemá společného vůbec nic. Dávám jí 1 bod z 10. 
  • Čokoládu a banán hodnotím určitě kladně. Chutnala přesně tak, jak napovídá její název - ucítíte hořkou čokoládu obohacenou o příchuť banánu. Tyčinka byla trochu tužší, ale jinak opravdu výborná. Hodnotím ji 9 body z 10.

Recenze příchutí BiotechUSA Zero Bar

Kdy je ideální čas na Zero Bar? 

Přestože Zero Bar si můžete dopřát v podstatě kdykoliv, jak jsme zmínili v našem článku o ideálním načasování proteinové tyčinky, ze všeho nejvíce se hodí tyto produkty užívat po cvičení, když dostanete chuť na sladké, nebo třeba v případě potřeby vyššího kalorického příjmu.

Z vlastní zkušenosti doporučuji proteinové tyčinky především v případech, kdy potřebujete udržet vyšší příjem bílkovin, ale máte pouze omezené stravovací možnosti (turistické výlety, cesty autem,...). 

Závěrečné zhodnocení 

Celkově hodnotím Zero Bar spíše kladně. Neobsahuje zbytečně velké množství cukrů, takže se skvěle hodí do diety, najdete v ní vlákninu a neobsahuje dokonce ani lepek, ani laktózu. No a když se k tomu připočte i dobrá cena, není v podstatě co řešit.

Na druhou stranu ale obsahuje i pár nekvalitních surovin a chuť také není kdo ví jak skvělá. Jestli tedy hledáte něco, čím v dietě zabijete své chutě na sladké, může být Zero Bar dobrá volba. Pokud ale hledáte skvělý chuťový zážitek s dobrými nutričními hodnotami, budete se muset poohlédnout jinde. Nemusíte ale zoufat, protože v takovém případě je vhodným kandidátem například Quest Bar, na kterou u nás na webu najdete celou recenzi

Zero Bar - Závěrečné zhodnocení

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.