PeptiBeef® je hydrolyzovaná hovězí bílkovina – značkový izolát HydroBEEF® (hydrolyzované hovězí peptidy) obsahující masové (cca 25 %) a kosterní (cca 75 %) bílkoviny. Produkt má největší podíl bílkoviny z masa ze všech hovězích produktů na trhu. Protein je hydrolyzovaný, tzn. výsledné peptidy jsou velmi rychle stravitelné a pro lidský organismus rychle využitelné. Přibližně 15 % peptidů HydroBEEF® má molekulární hmotnost 6000 Da, 55 % 3000 Da a 30 % 500 Da a méně, což jsou velmi krátké (ve sportovní výživě velmi ceněné) peptidy s extrémně dobrou vstřebatelností a využitelností.
Po rozmíchání vznikne napěněný šejk. PeptiBeef® obsahuje 91 % hydrolyzovaných izolovaných hovězích bílkovin s minimálním obsahem tuku. Přidány jsou navíc ještě enzymy bromelain a papain pro ideální využití bílkoviny a pro zabudování do svalové hmoty. PeptiBeef® je oslazen také sladidlem z rostliny stévie. Příjem PeptiBeef®u přispívá k růstu svalové hmoty a k jejímu udržení v situacích, kdy je ohrožena katabolizací.
Jak správně připravit hydrolyzovaný proteinový izolát PeptiBeef®?
Při šejkrování produktu PeptiBeef® vzniká typická šejkovitá konzistence s hustou pěnou a je nutno si s přípravou "pohrát". Hovězí proteinový izolát se chová jinak než instantní syrovátkový protein a pro přípravu nápoje doporučujeme více šejkrovat, až se proteinový prášek rozpustí a vytvoří krém s velmi příjemnou konzistencí.
Jak probíhá technologický proces sprejového sušení při výrobě hovězího proteinového izolátu?
Tento proces probíhá za přesně stanovené stabilní teploty a vlhkosti, která je udržována vysoce výkonným a speciálním odvlhčovačem vzduchu. Po průchodu tryskami, které vytvářejí sprejový efekt ve fluidní a rozprachové sušárně za pomoci silné odstředivé síly, je pak proteinový vývar zbaven vody. Vzniká tak zcela suchý, nelepivý prášek, který se nazývá sprejově sušený vývar. Tento je poté hydrolyzován (rozštěpen na peptidy) a vzniká špičkově stravitelný a využitelný HydroBEEF®.
Jaké jsou nutriční hodnoty sprejově sušeného hovězího izolátu v řadě BEEF Extrifit?
Tento čistě přírodní hydrolyzovaný proteinový izolát má zachovány veškeré hodnotné látky. Kvalitu hovězí bílkoviny, vitamíny i minerální látky. Finální surovina v suplementu obsahuje 97 % bílkovin, pouze 1,9 % tuku a 0 % cukrů. Tento 97% hovězí proteinový izolát je tak ideálním doplňkem výživy v kulturistice, kdy jeho suplementací získáváte naštěpené izolované bílkoviny pro růst svalové hmoty a přitom nekonzumujete téměř žádný tuk.
Základní vlastnosti produktu:
- obsahuje značkový hovězí hydrolyzovaný proteinový izolát HydroBEEF® (hydrolyzované hovězí peptidy) z hovězí masové a kosterní bílkoviny
- hovězí proteinový izolát je zcela bez tuku a bez cukrů
- produkt má uvedeno přesné komplexní hovězí aminospektrum
- produkt má uvedeno přesné složení
- slazeno také sladidlem z rostliny stévie, které je přírodního původu
- zcela bez přidaných barviv
- světle hnědá barva je tvořena přirozenou barvou zdroje bílkovin
- obsahuje masové aminokyseliny tryptofan, cystein, BCAA, glutamin
- vynikající příchutě
Doporučené dávkování:
- závisí na tělesné hmotnosti, sportovní aktivitě a složení stravy
- doporučujeme rozložit denní dávku PeptiBeef® do 2 – 3 porcí, které je vhodné konzumovat jako svačinu mezi jídly
- obsah jedné odměrky/sáčku (30 g) rozmixujte ve 200 - 300 ml vody
Upozornění: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C, pečlivě uzavřené. Po otevření spotřebujte do tří měsíců. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Neobsahuje látky dopingového charakteru. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy. Výrobce neručí za škody způsobené nevhodným použitím nebo skladováním. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.