Kukuřičný sirup patří mezi sirupy s neutrální chutí, má krásně zlatavou barvu a jemně sladce voní. Sladí méně než například agávový sirup, ale více než rýžový. Použití je univerzální, hodí se všude tam, kam potřebujete dodat sladkou chuť.
Pokud jste se setkali s kritikou kukuřičného sirupu, tak vězte, že se jedná o zcela jiný výrobek – jde o vysokofruktózový kukuřičný sirup (high fructose corn syrup neboli HFCS), který se ve 20. století začal používat zejména v USA do všech možných potravin a nápojů. To vedlo k velkému nárůstu obezity.
Rozdíly mezi naším kukuřičným sirupem a vysokofruktózovým sirupem:
Kukuřičný sirup Country Life
- vyráběn z celého pomletého kukuřičného zrna
- vyráběn přirozeným způsobem za pomoci přírodních enzymů
- mechanická filtrace
- neobsahuje žádnou fruktózu
- zachovává si zlatavou barvu, chuť a obsah minerálů
Vysokofruktózový kukuřičný sirup HFCS
- vyrábí se z kukuřičného škrobu
- vysoce průmyslově zpracovaný produkt
- chemická filtrace
- uměle zvýšený podíl fruktózy
- je čirý a neobsahuje žádné minerály
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C.