Co je to Fitness Protein Mash? Instantní obilná kaše - nezbytná a samozřejmá součást výživy sportovců a všech lidí dbající na racionální stravu. Rychlá příprava, ...více
Instantní obilná kaše - nezbytná a samozřejmá součást výživy sportovců a všech lidí dbající na racionální stravu. Rychlá příprava, výborná chuť, prakticky bez tuků, zlepšuje imunitu, zasytí na dlouhou dobu
Fitness protein Mash si můžete při opakovaných konzumacích vylepšovat Vaší fantazií. Doplňte jej o ovoce, protein, piškot.
Instantní obilné kaše jsou již po celou řadu let nezbytnou a samozřejmou součástí výživy sportovců a vlastně všech lidí dbající na racionální stravu. Většinou tvoří základní součást na sacharidy bohaté snídaně, kdy tyto kaše dodávají svým konzumentům pomalu se uvolňující a vstřebávající cukry na několik hodin a tím zajišťují stabilní hladinu krevní glukózy – výsledkem je dostatek energie bez jakýchkoliv výkyvů. To vše platí i pro kakaovou kaši Fitness Protein Mash, ale to není zdaleka vše! Tato novinka na trhu má ještě něco navíc - a to je velmi podstatné.
Asi žádná kaše nemůže konkurovat této v koncentraci bílkovin. Výrobek je koncipován tak, že poměr sacharidů a bílkovin je dva ku jedné, tedy dvojnásobek komplexních, pomalu stravitelných sacharidů vůči hrachové bílkovině s koncentrací 23% - a to není rozhodně málo. Převaha sacharidů je naprosto nutná, protože je třeba vždy zajistit jejich dostatek pro hrazení nejenom energetických procesů, ale i pro samotné trávení bílkovin. Ty představují pro zažívací trakt největší zátěž, tedy výše zmíněný poměr se jeví jako optimální.
Velkou výhodou je i téměř nulový obsah tuků, které mají dvojnásobný energetický obsah a tím i zbytečně zvyšují již dost tak velkou kalorickou hodnotu stravy u většiny konzumentů. Pokud zalijeme kaši horkou vodou, tak je to jistě pro trávicí systém „lehčí" varianta, ale použitím teplého mléka ideálně skloubíme spektrum aminokyselin hrachové bílkoviny s velmi hodnotnými aminokyselinami mléčné bílkoviny a zároveň zvýšíme i celkový příjem bílkovin. S mlékem se množství bílkovin bude přibližovat 30 gramům a to je již významná jednorázová dávka.
Kakao | ve 100 g | 1 porce (50 g směsi + 150 ml vody) |
---|---|---|
energetická hodnota | 1192 kj/ 281 kcal | 599 kj/ 141 kcal |
bílkoviny | 23,1 g | 11,6 g |
sacharidy | 43,2g | 21,6 g |
- z toho cukry | 0,6 g | 0,3 g |
tuky | 1,3 g | 0,7 g |
- z toho nas. mastné kyseliny | 0,4 g | 0,2 g |
vláknina | 2,1 g | 1,1 g |
sodík | 0,02 g | 0,01 g |
Vanilka | ve 100 g | 1 porce (50 g směsi + 150 ml vody) |
---|---|---|
energetická hodnota | 1485 kj/ 350 kcal | 743 kj/ 175 kcal |
bílkoviny | 23,1 g | 11,6 g |
sacharidy | 62,7 g | 31,4 g |
- z toho cukry | 16,2 g | 8,1 g |
tuky | 0,4 g | 0,2 g |
- z toho nas. mastné kyseliny | 0,0 g | 0,0 g |
vláknina | 1,2 g | 0,6 g |
sodík | 0,09 g | 0,05 g |