Primulus: Ten nejlepší doplněk na zvýšení testosteronu, nebo jen další nefunkční suplement? (Recenze)

Naposledy upraveno: 28. února 2019

Testosterone boostery byly z mého pohledu vždycky jen lákadla na peníze, protože zvýšit svoji geneticky danou úroveň tohoto životně důležitého anabolického hormonu je téměř nemožné. Když se mi ale naskytla možnost vyzkoušet Primulus, ze zvědavosti jsem přece jen neodolal.

Jaký tedy byl? Vyplatí se ho vyzkoušet? Zvýší testosteron doopravdy, nebo je stejný jako ostatní neúčinné testosterone boostery? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte v následující recenzi.

Primulus
Publikováno: 18. prosince 2018
Upraveno: 28. února 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Testosteron doplňky
Efekt
9.5/10
Kvalita použitých surovin
9.8/10
Vstřebatelnost
10.0/10
Složení
9.8/10
Cena
8.7/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů

Ptáte se, proč jsem vlastně Primulus vyzkoušel? Ani ne tolik kvůli nadějím na zvýšení testosteronu, ale spíše díky zajímavému složení a vysoce využitelným látkám, které pro konkureční testosterone boostery nejsou příliš typické. Teď už ale zpátky k dnešnímu hodnocení.

Složení, které rozhodně nezklame  

To, co je na každém doplňku vůbec nejdůležitější, je složení. A právě to mě na tomto suplementu zaujalo. Zatímco konkurenční produkty do těchto doplňků velmi často používají látky zastoupené ve formě oxidů a jiných špatně využitelných vazeb, v Primulusu najdete dokonce i vazby chelátové, které jsou naprostá špička na trhu. Kompletní složení jedné dávky tedy vypadá takto: 

  • 15,4mg zinku, který je zastoupený ve formě citronanu zinečnatého, tedy velmi dobře využitelné chelátové vazby. Tento stopový prvek patří mezi nejvíce deficientní látky našeho těla, ale zároveň je velmi důležitý- stará se o hormonální optimalizaci, zlepšuje kvalitu spánku a ovlivňuje fungování až 200 enzymů v těle. 
  • 2000 jednotek UI vitamínu D3, který je velmi důležitý pro správné fungování imunitního systému, lepší vstřebávání vápníku i normální činnost svalové soustavy.
  • 245mg hořčíku, což je nejvíce deficientní minerál v těle sportovců. Zároveň se ale podílí na více než 400 metabolických reakcí v našem organismu- mimo jiné zajišťuje syntézu bílkovin a DNA i normální fungování nervové soustavy. 
  • 2mg vitamínu B6, který slouží k urychlování chemických reakcí uvnitř buněk. Zároveň zlepšuje náladu, působí preventivně proti nervovým onemocněním a zvyšuje využitelnost hořčíku a zinku, tudíž celý produkt Primulus působí synergicky. 
  • 100mg vitamínu C, což je jeden z nejdůležitějších vitamínů v lidském těle. Hraje důležitou roli v metabolismu některých aminokyselin, čímž se podílí na syntéze kolagenu, podporuje správné fungování imunitního systému a stimuluje tvorbu bílých i červených krvinek. 
  • 5,5 μg selenu, což je velmi důležitý antioxidant bojující proti volným radikálům. Ovlivňuje obranyschopnost, stimuluje činnost jater i štítné žlázy a snižuje únavu. 
  • 350,6mg pískavice řeckého sena, které povzbuzuje trávení, zbavuje nadýmání a zároveň působí jako afrodiziakum 
  • 300mg kotvičníku zemního, který může zvyšovat hladinu luteinizačního hormonu, pozitivně ovlivňuje tvorbu energie, regeneraci i svalovou vytrvalost.
  • 10mg extraktu z černého pepře, který slouží k lepší absorpci ostatní látek 

Jaké má primulus složení?

Zvyšuje tedy Primulus testosteron? 

Když už jsme si podrobně rozebrali složení, můžeme se podívat na mé osobní zkušenosti. Je ale důležité si uvědomit, že i když Primulus označím za účinný doplněk, rozhodně od něj nemůžete čekat zázraky. Žádné extrémní výkyvy nálad, žádné akné, žádné enormní zvýšení svalové hmoty a síly. Žádný volně prodejný suplement se totiž nemůže svými účinky srovnávat s nelegálními anaboliky.

Od Primulusu tedy, stejně tak jako od žádných jiných legálních testosterone-boosterů, nemůžete čekat rapidní zvýšení testosteronu. Osobně jsem ale při užívání pocítil daleko menší únavu a rozhodně se zlepšila i kvalita mého spánku. Také pokud jde o hormonální optimalizaci, může vám Primulus pomoci. To se ale týká především starších návštěvníků posilovny. Myslet si, že dvacetiletý kluk ještě dokáže zvýšit hladinu svého přirozeného testosteronu, je hodně naivní.

Zvyšuje tedy Primulus testosteron?

Komu bych Primulus doporučil? 

Tím už se pomalu dostáváme k tomu, pro koho je vlastně Primulus určen. Z mého pohledu ho totiž ocení převážně starší cvičící muži. Užívat ho samozřejmě může kdokoliv, ale jak jsem již jednou zmínil, pro mladé cvičence se jedná o víceméně zbytečnou investici. Suplementovat ho jako multivitamín se dle mého názoru totiž příliš nevyplatí.

Obsahuje sice všechny důležité látky (hořčík, zinek, vitamín D, selen,...), ale přeci jen si stále připlácíte za produkt vytvořený primárně na zvýšení testosteronu. Pokud investujete například do Nexgenu Pro, dostanete daleko širší spektrum látek. Jeho efekt na zvýšení testosteronu ale nebude takový. Sečteno a podtrženo, pro hormonální optimalizaci skvělý produkt, pro mladé a testosteronem nabité cvičence zbytečná investice. 

Jak a kdy jsem Primulus užíval? 

Aby docházelo k postupnému uvolňování účinných látek, dal jsem na doporučení výrobce a užíval denní množství (2 tablety) rozložené do dvou dávek, první ráno po probuzení a druhou večer před spaním. Pokaždé jsem zapil dostatečným množstvím vody. 

Jak dávkovat Primulus

Doporučil bych tedy Primulus? 

Musím naprosto objektivně a nezaujatě říct, že mě Primulus zaujal. Jiné produkty slibující zvýšení testosteronu jsem nikdy neužíval, tudíž vás ušetřím příběhů o tom, co všechno jsem vyzkoušel a jak mi nic (až doteď, samozřejmě) skutečně nefungovalo.

Když jsem ale porovnával složení Primulus s jinými suplementy z této kategorie, jeho složení je naprosto bezkonkurenční. Společnost vystupuje sympaticky, komunikace byla naprosto bezproblémová, tudíž mohu říct, že jsem s Primulusem naprosto spokojený. A pokud přemýšlíte o vyzkoušení, rozhodně vám tento doplněk mohu doporučit!

Kde Primulus pořídit nejlevněji?

Komentáře (1)

Robert 48
Září 2, 2019

ahoj všem !! účinky zatím neznám,protože jsem dnes vyzvedával. Cena ujde , obchod, konverzace o zboží atd bomba, dárek čaj PRIMULUS - říkám jak použít a návod byl v úhledné obálce tak prostě skvělé !! Snad jen jedno mínus dezign fajn a žádná samolepka na mou motorku . :) :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)