Strava

Testujeme proteinové produkty od Mixit! [recenze a hodnocení]

Mixit jistojistě není třeba představovat. Pokud se pohybujete ve světě zdravé výživy už nějaký ten čas, jistě pamatujete na dobu, kdy se nápad na namíchání vlastního müsli teprve rodil a vyvíjel. A my už v té době vesele zkoušeli vlastní kombinace. Během posledních pár let se však značka Mixit zásadně rozrostla a nyní v jejich repertoáru najdete nejrůznější kaše, lyofilizované ovoce, oříšky, tyčinky, granolu i další vychytávky. My jsme tentokrát dostali na vyzkoušení výběr proteinových produktů, které společnost nabízí. A o naše hodnocení se s vámi podělíme v této komplexní recenzi.

Na úvod zbývá ještě připomenout, že v rámci našeho webu jste již mohli narazit třeba na recenzi Mixit Drinků, které nás velmi zaujaly. Pojďme se podívat, co jsme dostali možnost vyzkoušet tentokrát.

1. Minutová kaše - Protein a čokoláda

Základní informace
  • Název: Minutová kaše - Protein a čokoláda
  • Gramáž: 320 gramů
  • Naše hodnocení: 10/10

Po otevření balíčku na nás čekala celá řada produktů, které jsme museli vyzkoušet. Jako první nás však zaujala Minutová kaše, která byla jako jeden z dvou produktů balená do nového eko boxu, který je o poznání méně robustní než předchozí tubusy. Co ale skrývala minutová kaše uvnitř? Pojďme to zjistit.

Proteinová kaše Mixit

Jak hodnotíme složení?

Pokud jste někdy koukali na složení různých proteinových kaší z supermarketů, dost možná můžete být k těmto produktům lehce skeptičtí. Mixit ale znovu naprosto vybočuje, protože jejich minutová kaše neobsahuje žádné zbytečné suroviny navíc. Základem kaše jsou proto ovesné vločky obohacené o proteinovou čokoládu, mandle a syrovátkový proteinový koncentrát vyrobený metodou CFM. Takovému složení opravdu nemáme co vytknout, protože v jedné porci nabízí hromadu vlákniny, více než 12 gramů bílkovin a jen minimum jednoduchých sacharidů.

Naše zkušenosti s produktem

To, že má minutová kaše perfektní složení ale vůbec neznamená, že byste to nějakým negativním způsobem poznali na chuti. Právě naopak – připravíte si ji během chviličky a chuťově je naprosto delikátní. My musíme ocenit, že není zbytečně přeslazená a chuti samozřejmě dominuje proteinová čokoláda a výrazná chuť mandlí. Pokud by vám náhodou vadilo, že kaše není skoro vůbec sladká, můžete si ji dochutit libovolným sladidlem od nejrůznějších druhů lyofilizovaného ovoce přes javorový nebo agávový sirup až po med nebo cokoliv dalšího, co máte rádi.

Závěr

Minutová kaše nabízí všechno, co sportovec potřebuje. Dobré složení, skvělou chuť i příjemnou stravitelnost. Díky tomu může minutová kaše posloužit jako ideální jídlo před tréninkem nebo bezprostředně po něm, přičemž jak napovídá samotný název, příprava skutečně zabere jen několik málo vteřin. A chuťový zážitek je neuvěřitelný.

Vyzkoušejte Mixit Minutovou kaši

 2. Proteinová granola

Naše hodnocení
  • Název: Proteinová granola z pece - Čokoláda a mandle
  • Gramáž: 450 gramů
  • Naše hodnocení: 10/10

Ve stejném tubusu jsme dostali také granolu, která se stejně jako dříve zmiňovaná kaše prodává ve variantě čokoláda a mandle. Tentokrát je ovšem balení podstatně větší a objemnější. Pojďme se na něj podívat.

Proteinová granola Mixit Recenze

Jak hodnotíme složení?

I tentokrát bychom jen marně hledali nějaká negativa. Tato granola obsahuje hned 21 % proteinu a každá porce má 4,2 gramu cukru, což je třeba oproti mnohým supermarketovým granolám velmi příjemná změna. Ve složení vyjma ovesných vloček najdete také nejrůznější semínka, hoblinky hořké čokolády, mandle nebo třeba syrovátkové crispies. Každá porce tak obsahuje více než 9 gramů vlákniny, přes 10 gramů bílkovin a minimum jednoduchých cukrů. Přesně takhle má z našeho pohledu granola vypadat. Samozřejmostí je i to, že neobsahuje žádný palmový olej ani jiné potenciální kontroverzní přísady.

Naše zkušenosti s produktem

V Mixitu moc dobře ví, že ze všeho nejdřív člověk jí očima. A proto granola při vysypání do jogurtu nebo mléka vypadá opravdu lákavě a můžete se těšit pohledem na celé mandle, čokoládové hoblinky i sojové vločky a syrovátkové crispies. Po stránce chuti pak opět můžeme říct pouze to, že granola je chuťově vyladěná k dokonalosti a mandle se ladně prolínají s chutí hořké čokolády. Opět vzhledem k nízkému obsahu cukru potěší i ty z vás, kteří úplně na sladké nejsou. A ti, kterým to bude u produktu chybět, mohou opět sáhnout po některém ze sladidel nebo například použít čerstvé či sušené ovoce.

Závěr

I druhý z proteinových produktů nás nezklamal. Nabízí fantastickou chuť, dobré složení a stejně jako dříve hodnocená kaše je i granola velmi jednoduchá na přípravu, protože ji stačí přidat do jogurtu či mléka. Pokud byste však chtěli být o něco kreativnější, můžete si ji vzít například jako svačinu na túru nebo ji přidat do nejrůznějších smoothies.

Ochutnejte Mixit Proteinovou granolu

 3. Proteinové müsli Adama Ondry

Naše hodnocení
  • Název: Proteinové müsli Adama Ondry s ovocem
  • Gramáž: 350 gramů
  • Naše hodnocení: 9/10

Třetí produkt, kterým jsme se v rámci našeho balíčku zabývali, bylo proteinové müsli Adama Ondry, což je spolu s Jirkou Procházkou jedna ze stěžejních postav, se kterými Mixit spolupracuje. Pojďme se tedy podívat i na tento produkt vytvořený spolu s fenomenálním českým lezcem.

Proteinové musli Adam Ondra recenze

Jak hodnotíme složení?

I když vás to nejspíš nepřekvapí, i tentokrát musíme proteinové müsli hodnotit velmi kladně. Kromě sojových vloček a kukuřičných lupínků se v müsli objevují opět mandle (což může být u proteinových produktů od Mixitu obecně problém pro někoho, kdo mandle úplně v lásce nemá), slunečnicová semínka, syrovátkové crispies a jahody spolu s černým rybízem, které jsou zpracovány šetrným procesem lyofilizace.

Naše zkušenosti s produktem

Díky absenci jakékoliv čokolády je tenhle mix ve srovnání s předchozími opravdu odlehčený a jedná se o skvělou lehkou snídani, po které můžete jít s klidem třeba do posilovny. Zároveň opět musíme vyzdvihnout, že müsli není nijak zbytečně sladké, ba naopak díky lyofilizovanému ovoci má lehce kyselou chuť a je příjemně křupavé. Müsli nám obzvlášť chutnalo nejen s obyčejným mlékem, ale také s nejrůznějšími rostlinnými alternativami – zejména pak s mlékem ovesným.

Závěr

Pokud máte rádi lehčí směsi, které nejsou opravdu vůbec sladké, ale naopak obsahují porci přirozeně lehce kyselého lyofilizovaného ovoce, určitě vás tenhle proteinový mix potěší. Ovoce totiž tvoří hned 10 % produktu a Proteinové müsli Adama Ondry s ovocem a ořechy tak přináší skvělý kompromis mezi funkčním složením a dobrou chutí.

Vyzkoušejte Mixit Proteinové müsli

 4. Kaše samuraje Jirky Procházky

Naše hodnocení
  • Název: Kaše samuraje Jirky Procházky: Protein & Ovoce
  • Gramáž: 500 gramů
  • Naše hodnocení: 10/10

Jak jsme již zmiňovali v rámci hodnocení předchozího produktu, dalším ze sportovních ambasadorů značky Mixit je Jirka Procházka, aktuálně nejlepší český MMA bojovník. Ten má v rámci Mixitu kromě svého müsli také vlastní kaši, kterou jsme také dostali možnost vyzkoušet.

 Kaše Samuraje Jirka Procházka Mixit hodnocení

Jak hodnotíme složení?

Složení kaše od Jirky Procházky je poměrně rozmanité, ovšem některé věci zůstávají stále stejné. Základem jsou tedy opět ovesné vločky a mandle, v kaši stále najdete i syrovátkové crispies. Novinkou jsou však ingredience jako je palatinóza, rýže, prášek z lyofilizovaných malin, jahod a banánů, datlová prášek, instantní ovesné vločky a mleté semeno guarany, která je zdrojem hned několika stimulantů jako je kofein, theobromin či teofylin. V konečném důsledku právě tyto atypické suroviny dělají kaši jedinečnou a mají v ní rozhodně své opodstatnění. Opět složení tedy nemáme co vytknout.

Naše zkušenosti s produktem

Příprava této kaše je také poměrně jednoduchá, protože stačí 50 gramů kaše zalít teplou vodou či ohřátým mlékem a následně promíchat. Připravená kaše má intenzivně červenou barvu, čemuž se ani nedá divit vzhledem k obsaženým surovinám. Po chuťové stránce je rovněž famózní, je tak akorát sladká a výrazně ovocná, což považujeme za příjemnou změnu oproti výše hodnocené čokoládové variantě. V kaši jsou opět poměrně dost výrazné nuance mandlí, které někomu nemusí vyhovovat, ale my si je zamilovaly.

Závěr

Co říct závěrem? Další z povedených produktů, které má Mixit v repertoáru, se může pochlubit skvělým složením a famózní chutí. Tahle kaše může vzhledem k obsahu uvedených stimulantů posloužit skvěle nejen jako snídaně, ale také před tréninkem, protože je opravdu dobře stravitelná.

 

Ochutnejte Mixit Kaši samuraje

 5. Mixitka od Jirky Procházky

Naše hodnocení
  • Název: Proteinová Mixitka Jirky Procházky - Slaný karamel a čokoláda
  • Gramáž: 43 gramů
  • Naše hodnocení: 9/10

 V rámci našeho testovacího balíčku jsme dostali rovněž možnost vyzkoušet Mixitky od Jirky Procházky. Mixitky obecně jsou jako tyčinky velmi sympatické, protože v relativně malém objemu skrývají velké množství nutrientů, takže jsou skvělé například na túru, nebo při různých cestách do posilovny či z ní. Pojďme se podívat konkrétně na tuto variantu.

 Mixitka recenze

Jak hodnotíme složení?

I tentokrát platí, že po stránce složení nemáme produktu příliš co vytknout. Obsahuje pořádnou porci vlákniny pocházející z rozpustné kukuřičné vlákniny a vlákniny z kořene čekanky. Zdrojem bílkovin je pak kombinace micelárního kaseinu, CFM syrovátkového koncentrátu a proteinové čokolády. Na dochucení byly použity zejména arašídy a arašídové máslo, karamelový prášek a himalájská sůl. Tyčinka rovněž obsahuje glycerol.

Naše zkušenosti s produktem

Zatímco u předchozích produktů bychom si troufali tvrdit, že objektivně byli velmi chutné, Mixitka od Jirky Procházky měla dost specifickou chuť i konzistenci, která nemusí vyhovovat úplně každému. Pokud máte s proteinovými tyčinkami nějakou zkušenost, možná víte, že občas bývají lehce “práškové”, což je případ i této Mixitky. Nám to na druhou stranu vůbec nevadilo a stejně jako u ostatních produktů musíme i tentokrát ocenit přirozenou chuť – z tyčinky jsou dost cítit arašídy, občas narazíte na sladší kousek proteinové čokolády a celkový dojem ještě umocňuje himalájská sůl.

Závěr

Mixit tyčinka sice chutná lehce specificky, ale nám to vyhovovalo. Nabízí relativně malý objem, ale přesto dokáže spolehlivě zasytit. A když se k tomu přidá i dobrá cena, dostanete produkt, který z našeho pohledu rozhodně stojí za zkoušku. Mixitky se navíc vyrábí v celé řadě různých příchutí, takže na své si přijdou i milovníci brownies, slaného karamelu či kešu a citronu.

Vyzkoušejte Proteinovou Mixitku

Celkové zhodnocení

Závěrem zbývá dodat, že od Mixitu jsme vyzkoušeli hned několik různých produktů a ze všech jsme byli naprosto nadšení. Ať už se rozhodnete sáhnout po kaších, müsli, granolách nebo proteinových tyčinkách, vždy se můžete těšit na dobrou chuť a zároveň i poctivé složení. My jsme tedy byli nadšení a určitě se budeme těšit na další možnosti vyzkoušet produkty od Mixitu!

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.