Alavis Triple Blend: Ten nejlepší doplněk pro zdravé klouby? (Recenze)

Naposledy upraveno: 27. března 2019

Na trhu neexistuje příliš mnoho produktů, které by měly tak pozitivní ohlasy, jako má právě Alavis. Je ale skutečně tak účinný? Mohou tuto kloubní výživu pro koně užívat i lidé? Vyplatí se do něj investovat? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte v dnešní recenzi.

Alavis Triple Blend Extra
Publikováno: 23. ledna 2019
Upraveno: 27. března 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Kloubní výživy
Účinek
9.9/10
Chuť
6.5/10
Rozpustnost
9.2/10
Vstřebatelnost
9.9/10
Cena/výkon
9.9/10
Celkové hodnocení
9.1
z 10 bodů

I když se jedná o kloubní výživu určenou primárně pro koně, rozhodně si našla své místo i v repertoáru vrcholových sportovců. A s jejím užívání by neměl být žádný problém - každá šarže doplňku prochází chemickým rozborem i validací přítomnosti těžkých kovů, tudíž máte stoprocentní jistotu, že produkt neobsahuje nic jiného, než je deklarováno na obalu. O efektivitě, způsobech užívání i chutí tohoto doplňku si tedy povíme v následujících řádcích. 

-

Špičkové složení, které nemá konkurenci

Složení je nejdůležitějším aspektem každého doplňku, proto o něm vždy mluvíme na prvním místě. A nutno říct, že skladba Alavisu je zcela bezkonkurenční. Najdete v něm pět látek, přičemž čtyři z nich jsou účinné - chondroitin sulfát, glukosamin sulfát, MSM, hydrolyzované kolageny a jablečný pektin (druh rozpustné vlákniny). Pojďme si tedy jednotlivé účinné složky rozebrat trošku detailněji: 

1. Chondroitin sulfát a glukosamin sulfát

Chondroitin je složka, která má schopnost vázat vodu v kloubech, díky čemuž dochází ke zlepšení pevnosti a pružnosti chrupavky. Spolu s glukosaminem patří mezi pomalu působící léky, tudíž je první efekt pozorovatelný nejdříve za 4 až 6 týdnů. Stejně dlouhou dobu ale efekt těchto dvou látek přetrvává i po vysazení. Z tohoto důvodu se doporučuje Alavis vždy po třech měsících užívání na jeden měsíc vysadit. 

2. Methylsulfonylmethan

MSM představuje v Alavisu zdroj síry, která je nezbytná pro novotvorbu kolagenu. Zároveň zajišťuje i regeneraci a relaxaci poškozených svalů.

3. Hydrolyzované kolageny 

Poslední účinnou složkou tohoto doplňku jsou hydrolyzované kolageny. Tyto skleroproteiny představují základní stavební jednotku pojivových tkání a zároveň jsou důležité pro pevnost a hydrataci kůže. Nároky na zvýšený příjem mají především tvrdě trénující sportovci, mezi které patří samozřejmě i návštěvníci posiloven.

-

Jak jsem Alavis užíval? 

Alavis jsem na doporučení výrobce užíval vždy s jídlem. Prvních 14 dní jsem bral tzv. iniciační dávku, která je dvojnásobná oproti dávce udržovací. Na moji tělesnou hmotnost představovala tato dávka zhruba 4g, po dvou týdnech jsem tedy začal užívat 2g Alavisu. Dávkování pro lidi se žádným způsobem neliší od dávkování pro koně, vždy je pouze nutné vše přepočítat na svoji váhu.  

Jak vypočítat potřebnou dávku alavisu

Iniciační dávka = 0,045 * Vaše hmotnost (kg)

Udržovací dávka = 0,0225 * Vaše hmotnost (kg)

Alavis jsem užíval 3 měsíce v kuse, poté jsem ho na jeden měsíc vysadil. Při dávkování pro 100kg sportovce vám tedy jedno balení Alavisu vystačí na celý rok. Vzhledem k tomu, že chuť tohoto doplňku je opravdu příšerná, chtěl jsem se vyhnout rozmíchávání ve vodě a odměrku jsem raději vysypal do pusy a zapil dostatečným množstvím vody/ovocného džusu

Co od Alavisu můžete čekat? 

Velmi zjednodušeně by se dalo říct, že existují tři typy opotřebení kloubů:

  • Mechanické, které je způsobeno nadměrnou zátěží kloubů
  • Genetické, které je určeno genetickými predispozicemi
  • Z nedostatečné regenerace

Alavis může být skvělý jako prevence zranění pro tvrdě trénující sportovce a zároveň zajistí správnou regeneraci. V případě, že trpíte genetickými onemocněními (například artrózou či osteoporózou,...), může vám tento doplněk z části pomoci se zmírněním bolesti, ale pravděpodobně vaše problémy nevyřeší.

-

Jak Alavis chutná? 

Pokud má Alavis nějakou nevýhodu, je jí naprosto odporná chuť, která může pro spoustu uživatelů představovat vážný problém. Jedna z možností, jak ji alespoň z části zneutralizovat, je zapíjet každou dávku například ovocným džusem. Naopak nápoje jako je Coca-cola vhodné nejsou, protože kvůli obsahu kyselin by mohlo dojít k narušení využitelnosti.

No a samozřejmě je důležité si uvědomit, že kloubní výživu užíváte pro pozitivní efekt na zdraví kloubů, ne kvůli dobré chuti.

náš tip!
Pokud by vám chuť Alavisu vyloženě nesedla, můžete vyzkoušet kloubní výživu Joint Max od společnosti Czech Virus. Ta nabídne velmi podobné složení, ale o dost lepší chuť připomínající ochucené BCAA.

Výborný poměr ceny a kvality

Za jedno balení Alavisu zaplatíte zhruba 1077 Kč, což se může zdát jako velmi vysoká cena. Uvážíte-li ale, že toto balení vystačí pro stokilového sportovce na jeden rok užívání (3 čtyřměsíční cykly, o kterých jsme mluvili výše), je poměr ceny a kvality tohoto doplňku bezkonkurenční. Pokud vážíte méně, samozřejmě balení vydrží ještě o něco déle.  

Tabulka cen pro Alavis Triple Blend Extra
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
a co nový alavis v lidské verzi?
Pokud jde o nový Alavis Maxima v lidské verzi, ten se od staré verze příliš neliší. Výhodou je pouze vyšší obsah chondroitinu (zhruba o 70mg v jedné 4,5g dávce) a navíc v něm najdete nějakých 20mg vitamínu C. I když obal teď vypadá daleko lépe, vzhledem k vyšší ceně rozhodně nepovažuji za nutné do tohoto výrobku investovat.

Závěrečné zhodnocení

Alavis je opravdu bezkonkurenční doplněk, který je pro sportovce jako dělaný. Má skvělé složení, neobsahuje zbytečná aditiva, nabízí velmi dobrý poměr ceny a výkonu a co je nejdůležitější, skutečně funguje.

Pokud se tedy rozhodnete investovat do kloubní výživy, je Alavis rozhodně tou nejlepší možnou volbou. To koneckonců potvrdil i náš žebříček nejlepších kloubních výživ, kde jsme jednotlivé produkty z této kategorie srovnávali.

Videorecenze:

Komentáře (10)

Michal Škaryd
Únor 9, 2019

Chtěl jsem se zeptat jestli to může užívat mladý puberťák, který sportuje, chodí do posilovny. A jestli to nemá vliv na jeho růst postavy (do výšky). Děkuji za odpověď.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Hanky
Únor 10, 2019

Negativní učinky to rozhodně mít nebude , ba naopak tím tělo podpoříš.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Únor 13, 2019

Ahoj Michale,

Díky za dotaz, určitě je na místě. Ale rozhodně se nemusíš bát, že by se kvůli užívání Alavisu nějakým způsobem zastavil tvůj růst do výšky. :) Tohle by způsobovaly například anabolické steroidy v případě, že se ještě nedokončil tvůj růst. Ale v případě kloubní výživy se rozhodně není čeho obávat. Já jsem ji v pubertě vůbec neužíval, ale myslím, že je to z hlediska prevence a udržení kloubů zdravých, pevných a odolných, dobrá volba. :)

Jestli máš nějaké další dotazy, neváhej se zeptat

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Henry
Březen 13, 2019

Chtěl jsem se zeptat, zda nebude problém v tom, když rozmíchám Alavis v nápoji syrovátkového proteinu (klasická dávka cca 25-30g). Většinou jsou proteiny dost přeslazené a mohlo by to tu odpornou chuť Alavisu potlačit. Nebude však tělo hůře zpracovávat látky z Alavisu, když jej zatížím jednorázovou vyšší dávkou proteinu? Předem děkuji za odpověď.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Michal
Březen 15, 2019

Zdravím, ve vašem žebříčku nejlepší kloubní výživy jsem nenašel Geloren Ha. Máte s ním nějaké zkušenosti? Jednou mi to dával kamarád cvičenec, byly to čtverečky želatiny a příjemnou ovocnou chutí. Zajímalo by mě srovnání s Alavisem. Předem děkuji za odpověď

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Břetislav Jiránek
Březen 16, 2019

Užíval jsem v létě 2018 podle návodu,asi 115 kg "kůň" , zmizely bolesti a otoky kolen a ostatních kloubů,kolena přestala vrzat a dřepy nejsou problém,tělo se mi celkově zpevnilo.Mám takovou namáhavější práci,věk 57 let,musím jedině doporučit.Alavis Triple Blend Extra Silný 700 g pro koně!

Souhlasím(+15)
Nesouhlasím(0)
Dalimila H
Duben 9, 2019

Mám problémy s kloubama a nedávno jsem narazila na článek ( https://www.casinoarena.cz/rubriky/kasino-zajimavosti/alavis-triple-blend-pro-lidi-vedlejsi-ucinky-a-recenze_10351.html ), tak jsem Alavis zkusila a fakt po třech dnech se cítím lépe...Opravdu věřím, že to bude pokračovat a už s klouby problémy mít nebudu!

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)
Mirina
Duben 19, 2019

Užívam Alavis Maxima Triple Blend, novinku, humánny preparát. Funguje vynikajúco, výsledok som cítila už po pár dňoch, avšak chuť je naozaj otrasná a nie je možné ju vylepšiť ani ovocnou šťavou. To proste treba vypiť a nešpekulovať. Rozhodne odporúčam aj pre veľmi priaznivú cenu oproti iným preparátom.

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)
Dana Pavelkova
Květen 7, 2019

Prosim,je Alavis vhodny i kdyz uz mam artrozu kolen,ramen,kycli a jsem po artroskopii.Ptam se proto,jestli ten Alavis vubec pomuze,kdyz uz jsem na tom spatne.Dekuli

Souhlasím(+15)
Nesouhlasím(-1)
Daavis
Červen 3, 2019

Alavis je super. Mám po něm zdravé klouby, a taky mi parádně roste hříva :D

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)