Kulturistika.com Joint Protect: Kloubní výživa s perfektním poměrem ceny a kvality [recenze]

Naposledy upraveno: 3. srpna 2022

Když se řekne kloubní výživa, co se vám vybaví jako první? Pro většinu lidí to nejspíš bude legendární Alavis, který se dlouhodobě řadí mezi naprostou špičku na trhu s kloubními výživami. Existuje ale spousta dalších produktů, které mu dokáží celkem dobře konkurovat. Problém s kloubními výživami je však ten, že v naprosté většině případů chutnají příšerně a navíc stojí poměrně dost peněz. Tento problém se rozhodla vyřešit Kulturistika.com, která před nějakou dobou představila svou vlastní kloubní výživu New 100% Joint Protect. 

Kulturistika.com New 100% Joint Protect
Publikováno: 5. května 2022
Upraveno: 3. srpna 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Kloubní výživy
Chuť
8.0/10
Rozpustnost
10.0/10
Kvalita použitých surovin
9.5/10
Složení
8.5/10
Cena
10.0/10
Celkové hodnocení
9.2
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Kulturistika.com New 100% Joint Protect
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  899 Kč

O této kloubní výživě přitom tvrdí, že má luxusní chuť a bezkonkurenční cenu. Jsou tato tvrzení podložena fakty, nebo se jedná jenom o obyčejný marketingový tah? To zjistíme v naší dnešní recenzi.

Velmi povedené složení s jedním zásadním nedostatkem

Seznam použitých látek vypadá na první pohled v případě New 100% Joint Protect v porovnání s konkurencí poměrně krátce. To ale nutně nemusí znamenat žádnou katastrofu. Když se na složení podíváme podrobněji, najdeme zde tři nejdůležitější účinné látky, a sice glukosamin, methylsulfonylmethan a chondroitin. Jejich přítomnost by pro kvalitní kloubní výživu měla být samozřejmostí, jelikož tyto látky zmírňují bolesti a záněty kloubů, šlach a svalů, příznivě ovlivňují metablociké reakce v chrupavkách a zajišťují jejich správné fungování, pevnost a pružnost. Více než jejich samotná přítomnost nás ale potěšilo množství, ve kterém jsou obsaženy. Obsahem těchto tří účinných látek totiž New 100% Joint Protect od Kulturistiky převyšuje i ty nejlépe hodnocené produkty z našeho žebříčku nejlepších kloubních výživ.

Velmi vítaný je také obsah vitamínu C, který pozitivně působí na integritu klubního spoje, a je proto dobrou složkou v kloubní výživě. Slova chvály ale musí jít stranou, když přijde řeč na obsah kolagenu. Ten je v těch nejkvalitnějších produktech obsažen v několikanásobném množství, jelikož se jedná o zcela zásadní složku klubů, která je chrání a udržuje zdravé. New 100% Joint Protect ho sice obsahuje, ale pouze v minimálním množství, které nás rozhodně nijak neohromilo. Je to ale velká škoda, jelikož v ostatních směrech je složení skutečně povedené a v některých případech i překonává ty nejlepší produkty z našeho velkého srovnání.

Složení Joint Protect hodnotíme jako velmi povedené.
Složení Joint Protect hodnotíme jako velmi povedené.

Nadprůměrná chuť

Jedním z hlavních lákadel kloubní výživy od Kulturistiky má být její skvělá chuť. S nějakou přehnanou chválou bych to teda rozhodně nepřeháněl, ačkoliv je pravda, že v porovnání s například již výše zmiňovaným Alavisem je New 100% Joint Protect skutečná lahůdka. I přesto jsem se při pití musel docela dost přemáhat. Výrobce totiž doporučuje rozmíchat jednu odměrku ve 100 ml vody. Výsledný nápoj ale skutečně nechutná vůbec dobře. Jako první ucítíte nepříjemnou hořkost, kterou následně vystřídá pro změnu přehnaně sladká pachuť. Jako logický krok se proto nabízí použít při přípravě více vody. Osobně bych nedoporučoval používat méně než 200 ml na jednu odměrku. V takovém poměru už je výsledná chuť zcela v pořádku a chutná určitě lépe než většina konkurenčních produktů.

Bezproblémová příprava a dávkování

Jedno balení New 100% Joint Protect v sobě ukrývá až 140 dávek, takže vám vydrží skutečně dlouho. Z toho důvodu mě trochu mrzí, že výrobce nezvolil nějaké praktičtější balení. Klasický pytlík se znovu uzavíratelným mechanismem svou práci sice splní, po nějakém čase ale začne být čím dál méně spolehlivý. Co se týče doporučené denní dávky, uvádí výrobce jednu odměrku, tedy 5 gramů. Dále už ale nemluví o tom, jak dlouho je vhodné kloubní výživu užívat. V tomto směru musím odkázat na náš článek Kloubní výživy pod drobnohledem, kde jsme se tímto tématem zabývali. Při samotné přípravě jsem nikdy nenarazil na žádný problém. Kloubní výživa se velmi dobře rozpouští ve vodě, a proto není problém ji jednoduše rozmíchat. Jako velké plus vidím, že nenechává na dně šejkru žádné usazeniny ani přehnaně nepění.

Skvělá cena, která nemá konkurenci

Při hodnocení musíme pochopitelně brát v potaz také cenu, která je pro mnoho lidí naprosto zásadní. V tomto směru pro vás máme velmi dobrou správu. Jedna dávka kloubní výživy od Kulturistiky vás totiž vyjde na něco málo přes 6 korun, což je v podstatě nesrovnatelné s produkty z předních pozic našeho žebříčku. V tomto ohledu je chvála skutečně namístě, protože poměr ceny a kvality New 100% Joint Protect je díky tomu opravdu perfektní. Najít obdobně kvalitní kloubní výživu za tuto cenu rozhodně nebude jen tak.

Tabulka cen pro Kulturistika.com New 100% Joint Protect
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  899 Kč

Závěr: Skvělá kloubní výživa za dostupnou cenu

Po přečtení všeho výše uvedeného je asi jasné, že celou recenzi musíme zakončit pozitivně. New 100% Joint Protect od Kulturistiky má jisté nedostatky, které rozhodně nemůžeme jen tak přehlédnout. Jedná se především o nízký obsah kolagenu, který kazí jinak velmi povedené složení. I po chuťové stránce bychom si dokázali představit něco o trochu lepšího, ačkoliv je potřeba uznat, že chuť nikdy není předností kloubních výživ. Všechno ostatní si ale zaslouží pochvalu a v konečném důsledku tedy musíme kloubní výživu od Kulturistiky ohodnotit velmi pozitivně.

To je pro dnešní recenzi vše. V případě dotazů nebo připomínek se na nás neváhejte obrátit v komentářích.

Diskuze (1)

Thomas
Květen 27, 2022

Zdravím vás, mám dlouhodobě bolesti kloubů a páteře z přetěžování a chci se zeptat jestli můžu komunikovat třeba Alavis a Joint protect či jinou kloubní výživu.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)