TEST: Multivitamín Reflex Nexgen PRO (Recenze)

Naposledy upraveno: 24. ledna 2018

Velmi často jste se na nás obraceli s dotazem, co si myslíme o Nexgenu. Je skutečně tak dobrý, jak se říká? Nejedná se jen o předražený a nefunkční doplněk, jakých jsou na trhu stovky? Vyplatí se ho vůbec kupovat?

Odpovědi na tyto a mnohé další dotazy se dozvíte v následující recenzi.

 

Reflex Nexgen PRO
Publikováno: 24. ledna 2018
Upraveno: 24. ledna 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Vitamíny, minerály
Kvalita surovin
10.0/10
Účinnost
9.9/10
Využitelnost
9.9/10
Složení
10.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
9.7
z 10 bodů

Musím se přiznat, že optimální multivitamin a multiminerál jsem hledal opravdu dlouho.

Najít ten správný glutamin je hračka- když se něco jmenuje „100% glutamine“ vím, že to obsahuje jen a pouze glutamin a budu do svého těla dostávat jen a pouze glutamin. S vitamíny a minerály je to ale něco úplně jiného. Na trhu jsou stovky doplňků a člověk se musí zaobírat nejen složením, ale především vazbami mezi jednotlivými minerály, formami účinných látek a také poměrem, v jakém jsou v produktu zastoupeny.

Ve finále jsem vyzkoušel desítky různých doplňků tohoto typu, dražší i levnější, ale s ničím jsem nebyl příliš spokojený. Až jsem narazil na Nexgen PRO.  A můj názor? Nic jiného od té doby nechci.

Složení a účinné látky

NexGen obsahuje hned 32 přísad a je speciálně vytvořený tak, aby pokryl potřebný příjem i těch nejlepších vrcholových atletů. Místo zkoumání jednotlivých složek se raději pojďme zaměřit na to, v čem NexGen PRO vyniká nad ostatními produkty.

A to je právě vyváženost všech složek, čistota, účinnost, kvalita a naprosté minimum pojiv. Denní dávka produktu vychází z nejnovějších vědeckých poznatků a produkt obsahuje mnohé vitamíny a minerály, které na našem trhu obsahuje jen málokterý jiný doplněk.

Jedním příkladem za všechny je vitamín K2 – MK-7, který má extrémně vysokou biologickou hodnotu a v organismu vychytává vápník z mezibuněčného prostoru a váže ho do kostí. Když už nějaký jiný doplněk obsahuje vitamín K2, je to většinou K2 – MK-4, který má podstatně horší vstřebávání.

Konkrétní složení si můžete případně přečíst zde.

Vybrat klasickou verzi nebo verzi PRO?

Coby rekreační sportovec jsem dlouhou dobu zastával názor, že verze PRO není nezbytná. Její složení je ovšem daleko lepší než u základní verze. A jelikož vitamíny a minerály představují ty nejdůležitější doplňky, vyplatí se do nich rozhodně investovat, protože stavět se dá jedině na kvalitních základech.

I když rozdíl mezi klasickou a PRO verzí je přes 300 Kč, rozhodně se tato investice vyplatí.

Nexgen Pro můžete koupit např. na shop.kulturistika.com
Zkontrolovat cenu

Jak bych měl NexGen PRO dávkovat?

Denní dávku NexGenu by měly tvořit 3 kapsle.

Z vlastní zkušenosti doporučuji rozdělit tuto dávku do 3 porcí, aby měly všechny složky více času na vstřebání. Účinnost doplňku pak bude daleko vyšší než při užívání najednou. Vzhledem k zastoupení jednotlivých látek je nejlepší užívat NexGen při jídle, které obsahuje tuky. Vitamíny rozpustné v tucích by se jinak totiž velmi špatně vstřebávaly.

Pocítím nějaký kladný efekt?

Užívání každého multivitaminového doplňku je poznat především při dlouhodobé suplementaci, takže rozhodně neočekávejte, že se po první dávce něco radikálně změní.

Rád bych ale vyzdvihl pozitivní vliv NexGenu na imunitní systém, protože od doby, co jsem ho začal užívat, jsem nebyl ani v zimních měsících nijak nemocný a mohl dál bez problémů cvičit. Za zmínku rozhodně také stojí zmizení popraskaných rtů, menší lámavost vlasů a pevnější nehty. Popravdě řečeno jsem se až nestačil divit, kolik drobných problémů vyřešil jediný “multi” doplněk. 

Má NexGen nějaké negativní účinky?

Produkt NexGen PRO obsahuje pouze látky, které jsou pro člověka naprosto přirozené, tudíž se nemusíte žádných negativních účinků obávat. Navíc je vyroben v souladu s normami ISO 9001 a ISO 17025, což zaručuje jeho absolutní čistotu a zdravotní nezávadnost.

Někteří uživatelé si bohužel stěžují na bolesti břicha při užívání NexGenu ihned po probuzení. Abyste podobným problémům předešli, doporučujeme ho užívat až při jídle.

Poměr ceny a výkonu

NexGen PRO potvrzuje pravidlo, že za kvalitu si musíte připlatit. Denní dávka tohoto produktu (tedy 3 kapsle) vyjde na 19 Kč, což je na jednu stranu dost, ale na druhou stranu tato dávka pokryje veškerý potřebný příjem vitamínů a minerálů.

Pokud byste zvolili levnější doplňky, museli byste některé chybějící látky, jako je například vitamín C, vápník, nebo hořčík, doplňovat. 

Existuje nějaká alternativa?

Jelikož považuji tento produkt za opravdovou špičku ve své kategorii, máloco mu dokáže konkurovat. Pokud ale přemýšlíte nad levnější alternativou, mohu vám s klidným svědomím doporučit produkt Vita Solution od firmy Prom-IN, se kterým jsem byl také velmi spokojen. Oproti Nexgenu je sice levnější, ale složení rozhodně není tak našlapané. Pokud vás tato alternativa zaujala, rozhodně doporučuji přečíst si celou recenzi zveřejněnou u nás na webu. 

Celkové zhodnocení

NexGen PRO hodnotím v konečném důsledku velmi pozitivně, protože ze všech doplňků, které jsem doposud vyzkoušel, se mi osvědčil nejvíce. Pokud i vy hledáte kvalitní doplněk, který bude tvořit pevný základ vaší suplementace, mohu vám NexGen PRO jen a pouze doporučit.

Tabulka cen pro Reflex Nexgen PRO
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: 599 Kč

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád vyjádřil svůj názor? Pošli nám komentář.