Reflex Nexgen PRO: Nejdůležitější doplněk pro skutečné dříče (Recenze)

Naposledy upraveno: 31. března 2020

Velmi často jste se na nás obraceli s dotazem, co si myslíme o Nexgenu. Je skutečně tak dobrý, jak se říká? Nejedná se jen o předražený a nefunkční doplněk, jakých jsou na trhu stovky? Vyplatí se ho vůbec kupovat?

Odpovědi na tyto a mnohé další dotazy se dozvíte v následující recenzi.

Reflex Nexgen PRO
Publikováno: 24. ledna 2018
Upraveno: 31. března 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Vitamíny, minerály
Kvalita surovin
10.0/10
Účinnost
9.9/10
Využitelnost
9.9/10
Složení
10.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
9.7
z 10 bodů

Musím se přiznat, že optimální multivitamin a multiminerál jsem hledal opravdu dlouho.

Najít ten správný glutamin je hračka- když se něco jmenuje „100% glutamine“ vím, že to obsahuje jen a pouze glutamin a budu do svého těla dostávat jen a pouze glutamin. S vitamíny a minerály je to ale něco úplně jiného. Na trhu jsou stovky doplňků a člověk se musí zaobírat nejen složením, ale především vazbami mezi jednotlivými minerály, formami účinných látek a také poměrem, v jakém jsou v produktu zastoupeny.

Ve finále jsem vyzkoušel desítky různých doplňků tohoto typu, dražší i levnější, ale s ničím jsem nebyl příliš spokojený. Až jsem narazil na Nexgen PRO.  A můj názor? Nic jiného od té doby nechci.

Reflex Nutrition Nexgen Pro balení

Složení a účinné látky

NexGen obsahuje hned 33 přísad a je speciálně vytvořený tak, aby pokryl potřebný příjem i těch nejlepších vrcholových atletů. Místo zkoumání jednotlivých složek se raději pojďme zaměřit na to, v čem NexGen PRO vyniká nad ostatními produkty.

A to je právě vyváženost všech složek, čistota, účinnost, kvalita a naprosté minimum pojiv. Denní dávka produktu vychází z nejnovějších vědeckých poznatků a produkt obsahuje mnohé vitamíny a minerály, které na našem trhu obsahuje jen málokterý jiný doplněk.

Jedním příkladem za všechny je vitamín K2 – MK-7, který má extrémně vysokou biologickou hodnotu a v organismu vychytává vápník z mezibuněčného prostoru a váže ho do kostí. Když už nějaký jiný doplněk obsahuje vitamín K2, je to většinou K2 – MK-4, který má podstatně horší vstřebávání.

Dalším příkladem, který se určitě hodí pro váš dobrý obrázek o tomto produktu zmínit, je i zastoupení bisglycinátu železnatého, který je zdrojem železa. To je umístěno v chelátové vazbě mezi dvěma aminokyselinami glycinu a co je pro jeho využitelnost nejdůležitější, je zastoupeno v oxidačním stavu Fe2+, což je podstatně lépe využitelná forma než Fe3+, který používá většina konkurentů.

Počet dávek v balení: 90

v 1 kapsli*

% DDD**

Vitamín A

266,6 μg RE

33 %

Vitamín D3

16,6 μg

333 %

Vitamín K2

25 μg

33 %

Vitamín C

66,6 mg

83 %

Vitamín B1 (thiamin hydrochlorid)

6,6 mg

606 %

Vitamín B2 (riboflavin)

6,6 mg

476 %

Niacin (nikotinamid)

6,6 mg NE

41,6 %

Vitamín B6

6,6 mg

476 %

Kyselina listová

200 μg

100%

Vitamín B12

33,3 μg

1333%

Biotin

50 μg

100%

Kyselina Pantothenová

6,6 mg

111%

Hořčík

66,6 mg

17,6%

Zinek

5 mg

50%

Měď

333,33 µg

33%

Mangan

0,33 mg

16,6%

Selen

18,3 μg

33%

Chrom

33,3 μg

83%

Bór

0,66 mg

 

Cholin

6,6 mg

 

Koenzym Q10

3,3 mg

 

Proanthokyanidiny

30 mg

 

Polyfenoly

30 mg

 

Inositol

6,6 mg

 

Luteinové estery

3,3 mg

 

Lykopen (Lyc-O-Mato®)

1 mg

 

Piperin (BioPiperin®)

1,66 mg

 

Quercetin

6,6 mg

 

Vitamín E (tokotrienoly Deltagold®)

3,3 mg

 

Bacillus coagulans (LactoSpore®)

33 x 106 spór

 

Lactobacillus Acidophilus

83 x 10KTJ

 

Bifidobacterium Bifidum

83 x 10KTJ

 

Lactobacillus Rhamnosus

83 x 106 KTJ

 

Nexgen vs. Nexgen pro - Kterou verzi vybrat?

Pokud jde o mé osobní doporučení, ze všeho nejdříve jsem si myslel, že pro rekreační cvičence není PRO verze vzhledem k vyšší ceně nezbytná. Později jsem došel k názoru, že její složení je ale opravdu lepší než v případě té základní a vyplatí se do ní investovat.

Nakonec jsem ale zjistil, že všechny důležité minerály, stopové prvky a vitamíny, se stejně hodí suplementovat odděleně. Mně osobně se tedy nejvíce osvědčilo koupit základní verzi NexGenu a ušetřené peníze investovat do dobrého hořčíku, zinku a dalších prvků, které mají tendence být v organismu sportovce deficientní.

Reflex Nexgen vs. Nexgen Pro

Jak bych měl NexGen PRO dávkovat?

Denní dávku NexGenu by měly tvořit 3 kapsle. Z vlastní zkušenosti doporučuji rozdělit tuto dávku do 3 porcí, aby měly všechny složky více času na vstřebání. Trochu problematické u těchto komplexních doplňků je jejich správné načasování. Zatímco vitamíny rozpustné v tucích (tedy A,D,E,K) jsou nejlépe využitelné s jídlem, některé minerály (hořčík, zinek,...) je ideální užívat na prázdný žaludek.

Osobně bych se ale určitě přikláněl k dávkování s jídlem a některé klíčové složky, které se stejně vyplatí suplementovat zvlášť (třeba právě výše zmiňovaný hořčík a zinek) bych užíval odděleně.

Reflex Nutrition Nexgen Pro kapsle

Pocítím nějaký kladný efekt?

Užívání každého multivitaminového doplňku je poznat především při dlouhodobé suplementaci, takže rozhodně neočekávejte, že se po první dávce něco radikálně změní.

Rád bych ale vyzdvihl pozitivní vliv NexGenu na imunitní systém, protože od doby, co jsem ho začal užívat, jsem nebyl ani v zimních měsících nijak nemocný a mohl dál bez problémů cvičit. Za zmínku rozhodně také stojí zmizení popraskaných rtů, menší lámavost vlasů a pevnější nehty. Popravdě řečeno jsem se až nestačil divit, kolik drobných problémů vyřešil jediný “multi” doplněk.

o našem magazínu
Internetový magazín SvětFitness.cz byl, je a vždy bude nezávislý portál. Doporučíme vám pouze ty produkty, které bychom sami užívali a do kterých bychom sami investovali. Nepřijímáme tedy žádné sponzorské dary a nenecháme se uplácet jednotlivými výrobci.
Pokud si těchto hodnot vážíš, můžeš o našem magazínu říct svým sportovním parťákům. V článkách a recenzích se snažíme zaobírat všemi okruhy (posilování, suplementace, výživa), takže by si každý měl přijít na své.

Má NexGen nějaké negativní účinky?

Produkt NexGen PRO obsahuje pouze látky, které jsou pro člověka naprosto přirozené, tudíž se nemusíte žádných negativních účinků obávat. Navíc je vyroben v souladu s normami ISO 9001 a ISO 17025, což zaručuje jeho absolutní čistotu a zdravotní nezávadnost.

Někteří uživatelé si bohužel stěžují na bolesti břicha při užívání NexGenu ihned po probuzení. Abyste podobným problémům předešli, doporučujeme ho užívat až při jídle.

Poměr ceny a výkonu

NexGen PRO potvrzuje pravidlo, že za kvalitu si musíte připlatit. Denní dávka tohoto produktu (tedy 3 kapsle) vyjde na 19 Kč, což je na jednu stranu dost, ale na druhou stranu tato dávka pokryje veškerý potřebný příjem vitamínů a minerálů.

Pokud byste zvolili levnější doplňky, museli byste některé chybějící látky, jako je například vitamín C, vápník, nebo hořčík, doplňovat. 

Tabulka cen pro Reflex Nexgen PRO
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Existuje nějaká alternativa?

Jelikož považuji tento produkt za opravdovou špičku ve své kategorii, máloco mu dokáže konkurovat. Pokud ale přemýšlíte nad levnější alternativou, mohu vám s klidným svědomím doporučit produkt Vita Solution od firmy Prom-IN, se kterým jsem byl také velmi spokojen.

Oproti Nexgenu je sice levnější, ale složení rozhodně není tak našlapané. Pokud vás tato alternativa zaujala, rozhodně doporučuji přečíst si celou recenzi zveřejněnou u nás na webu. 

Reflex Nutrition Nexgen Pro vs. Vita Solution

TIP: Podívejte se na výběr dalších kvalitních multivitamínů!

Celkové zhodnocení

Nexgen, ať už se jedná o základní, nebo o PRO verzi, určitě hodnotím v konečném důsledku velmi pozitivně a rozhodně je to jeden z nejlepších doplňků, který jsem kdy vyzkoušel. Beru ho pravidelně, díky obsahu vitamínů skupiny B pocítíte lepší trávení, po čase se vám zlepší i fungování imunitního systému a mnoho a mnoho dalšího.

Takže pokud i vy hledáte kvalitní doplněk, který bude tvořit pevný základ vaší suplementace, mohu vám Nexgen (respektive Nexgen PRO) jen a pouze doporučit.

Videorecenze na multivitamín Nexgen:

Komentáře (37)

Peter Rusnak
Říjen 23, 2018

Kedže ma bolia klby kolena a ramena artoza 1-2 začinajuca a bolesti chrbtice veĺmi dobre vitamyni a minerali na vyživovanie klbov kedže je tam aj vitamin d3 a k 2.Najlepši multivitamin mineral aky existuje.Treba brat dlhodobo a vysledky sa dostavia určite.

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(-1)
Mirek Dvořák
Říjen 27, 2018

Mockrát děkujeme za tvoje zkušenosti, určitě můžeme jen a pouze souhlasit! :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Aleš
Leden 5, 2019

Ahoj, Nexgen obsahuje zinek, hořčík i vitamín B6. Dá se teda brát i jako náhrada za ZMB? Tzn. když budu brát Nexgen, můžu se vyprdnout na ZMB?

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)
Miroslav Dvořák
Leden 12, 2019

Ahoj Aleši, díky za dotaz, ovšem tahle problematika je trošku komplexnější, proto se ji pokusím co nejpochopitelněji vysvětlit. Hořčík patří mezi nejvíce deficientní (nedostatkové) minerály v naší stravě, stejně tak jako zinek patří mezi nejdeficientnější stopové prvky. Problém je ale v opozitním působení těchto dvou složek vůči jiným složkám obsažených v multivitamínech (zinek působí opozitně vůči železu a mědi, hořčík vůči vápníku). Z toho důvodu si myslím, že zinek a hořčík by bylo více než vhodné doplňovat samostatně. Naopak B6 si myslím, že není nutné doplňovat. O to více bych dbal na kvalitu zvoleného hořčíku/zinku. Pokud bys potřeboval pomoci s výběrem, určitě mrkni na náš starší článek a ten by ti měl pomoci. V případě dalších dotazů se samozřejmě neboj zeptat znovu, rád ti odpovím.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Aleš
Únor 1, 2019

Diky za odpověď. :-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Gut
Únor 1, 2019

Ahoj, podle slozeni je v mnoha ohledech zakladni Nexgen lepsi. Nejvic se Nexgen pro a Nexgen lisi v obsahu vit K2, co tedy zvolit?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Gut
Únor 1, 2019

Aha, ja se spatne podival, oni totiz uvadi obsah vit a mineralu ve 2 kapslich, zatimco u nexgen pro jen u jedne :-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
lada
Únor 6, 2019

je vhodná pro diabetiky ?

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)
Petr
Únor 22, 2019

Ahoj,

za mě osobně souhlasím, ale jenom z části. Já osobně mám relativně dobře vyřešenou stravu a když beru tenhle „mulťák“, stává se mi, že se ,i lehce osypou ruce. Prostě mám nejspíše něčeho přebytek :)

Mně osobně např. vyhovuje jeden prášek „základního nexgenu“ a zbytek udělá jídlo … samozřejmě hořčík k tomu je základ nad základy :)

Ale za článek a vaší tvorbu palec nahoru!

Souhlasím(+8)
Nesouhlasím(0)
Dom
Duben 9, 2019

Ahoj uz asi dva tydny uzivam nexgen a nemuzu si ho vynachvalit. Ale mam takovy dotaz :D po nasazeni nexgenu mam az neprirozene zlutou moc spis az reflexni :D nevite co to zpusobuje a jestli to nema treba nejaky dopad na ledviny?

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-1)
Pavel
Duben 15, 2019

Žádný strach, vitaminy B způsobují takové zbarvení moči a zároveň to, že je více “cítit”.

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)
Lukas
Květen 19, 2019

Ahoj, to dela Bcko, bud v klidu

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Jan Siegert
Duben 10, 2019

Ahoj chci se zeptat jestli si mám prikoupit hořčík, když se v nem obsahuje jen 200 mg na 3 tablety a mužů míchat citrat s bysglicinatem ?

Děkuji

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Duben 13, 2019

Honzo,

hořčík je jeden z nejvíce deficientních (nedostatkových) nutrientů ve stravě, takže z mého pohledu rozhodně má opodstatnění i jeho samostatné užívání :) Citrát s bisglycinátem bych dohromady neužíval, jestli ale chcete užívat oba dva v polovičních dávkách, je možné brát ráno citrát a před spaním bisglycinát :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Henry
Duben 14, 2019

Čtu složení Nexgen Pro už asi pošesté a to železo ne a ne najít :-)

Železo obsahuje pouze Nexgen, Nexgen Pro už jej nemá!

Souhlasím(+8)
Nesouhlasím(0)
Karel Matoušů
Květen 20, 2019

Ahoj můžu se zeptat když bych si koupil ten nexgen pro můžu ho užívat s omega 3 když ho k tomu nabízí zdarma, pokud jo jak tyto suplementy skloubit? Nebo třeba stačí normální nexgen a omega 3?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Karel Matoušů
Květen 20, 2019

Ještě dotaz když hraju hokej a do toho posiluju mám volit nexgen normální nebo pro?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Vašek
Červen 14, 2019

Dobrý den, možná hloupá otázka, ale skrze dávkování mám se řídit 3 denně nebo jak je to upraveno v ČR 1 denně. Děkuji za odpověď.

Souhlasím(+19)
Nesouhlasím(0)
Juraj
Listopad 21, 2019

To by aj mna zaujimalo ďakujem

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)
Venca
Srpen 28, 2019

Ahoj, mam dotaz a snad dostanu odpoved :)

Prvne chvalim vase clanky a videa. Totalne mi to otevrelo oci. Super prace :)

Jde mi o davkovani jednotlivych suplementu. Co kdy jak. Vim ,ze treba magnesium se s necim nesnese a tak.

Mam nasledujici doplnky - reflex nexgen,zinek forte,magnesium od reflexu,alavis,kreatin hplc od prom in ,protein od reflexu ,bcaa,tribulus.

Jde mi o to kdy co jakmv treninkovy den,v netreninkivy den. Diky moc za odezvu.

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Září 5, 2019

Dobrý den Venco,

V první řadě děkujeme za slova chvály na naše články, jsme rádi, že se líbí. Nexgen se užívá s jídlem, záleží na dávkování jednotlivých verzí, ale pokaždé s jídlem. Zinek a hořčík (pokud je to bisglycinát) bych užíval společně večer před spaním nalačno. Kreatin před tréninkem, stejně tak BCAA, ale ty jsou zbytečné podle mého názoru. Po tréninku protein. Tribulus je defacto zbytečná věc, ale užíval bych ho ráno.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Rudolf Ležák
Říjen 22, 2019

Omlouvám se ale v produktu jsem nenašel vitamin E

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Říjen 26, 2019

Ahoj Rudolfe,

NexGen obsahuje Delta-tokotrienoly, které jsou silnější a bioaktivnější formou vitaminu E (podle výrobce až 40-60krát)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Sakrous
Prosinec 2, 2019

Já beru k Nexgen Pro i viatmin E, kde je směs různých typů vit. E. Je jich více forem a nemají úplně stejné účinky. Ale je to spíše otázka zdraví než posilování.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Marek Panther
Listopad 25, 2019

Ahoj..na krabicce se pise jedna kapsla..jnde zas 3 kapsle denne.. nejsem profi sportovec, staci jedna kapsle ?..nech ise "predavkovat" :D

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Štěpán
Listopad 29, 2019

Kde tam to železo či bisglycinátu železnatý prosím najdu v Nexgen PRO? na krabičce není a v letáku vevnitř je porovnání s původním Nexgen a v Nexgen PRO železo (Iron) tam podle příbalového letáku bohužel žádné není? děkuji za info

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Sakrous
Prosinec 2, 2019

V Nexgen Pro železo není, ale to je dobře. Pokud posilujete, tak asi konzumujete dost masa a máte tedy přísun železa dostatečný. Nadbytek železa může být škodlivá věc. Spousta amerických výrobců nabízí své multivitaminy ve dvou verzích - s železem a bez železa. Právě proto, aby se sportovci nepředávkovali.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Sakrous
Prosinec 2, 2019

Ještě se tu lidi ptají, jak často užívat. Samozřejmě 3x denně , ráno, poledne, večer, nikoliv dohramady. Jinak přebytečné látky rozpustné ve vodě vyčuráte.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Martin
Leden 1, 2020

Ahoj, chtěl bych se zeptat, brát pilulku před/během/po jídle?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
David
Březen 11, 2020

Zdravím, rád bych se opět zeptal na to dávkování. Krabička tedy píše 3x denně (ráno, odpo, večer) ale třeba na stránce Pilulka.cz píší: Dávkujte 1 kapsli denně s jídlem. (Pozn.: Dávkování upraveno dle legislativy ČR. Originální etiketa výrobce doporučuje 1 kapsli 3 x denně s jídlem). Děkuji moc za odpověd. Myslím tedy, že by tělu ta jedna tableta s postupným uvolnováním stačila, záleží ale jaký má člověk jídelníček. ;-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Petr Tácha
Duben 5, 2020

Dobrý den, moc rád bych se zeptal na informaci, kterou uvádí výrobce v popisu, že produkt není vhodný pro vegetariány. Zajímalo by mě proč a jaká by byla tedy alternativa. Děkuji.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Tomáš
Květen 12, 2020

Připojuju se k dotazu Petra, už jsem se ptal i na jiných webech, ale nikdo mi ještě srozumitelně neodpověděl. Proč se uvádí (není to jen tento výrobek), že není vhodný pro vegetariany?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Maruška
Červen 17, 2020

Dobrý den nejsem žádný odborník ale ve složení Nexgenu je uvedena mimo jiné hovězí želatina a ta bude příčinou nevhodnosti pro vegetariány

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-1)
Martin Beneš
Srpen 28, 2020

Super článek, názor na tento multiťák Viridian Sports Multi.

Je to moje oblíbená značka už roky.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Patrik
Září 3, 2020

Dobrý večer mám dotaz od kolika let se smí uzivat tento multivitamín mám kluka je mu 13 let může užívat tento multivitamín nikde jsem to nenašel

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
např. Jan Novák
Září 23, 2020

při několika set krát překročených DD dávkách některých vitamínů skupiny B, vám játro a ledviny určitě nepoděkují, tento vitamínový doplněk spíše uškodí než prospěje

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Michal
Září 25, 2020

Dobrý den,

jak je již zmíněno výše, nejlepší je používat hořčík a zinek zvlášť a brát nexgen 3x denně.

Pokud si dám 3x denně Nexgen PRO, tak mám v sobě 15mg zinku a 200mg hořčíku. Pokud si dám PROM-IN MAGNESIUM CHELATE to je 375mg a PROM-IN 100% ZINEK tak to je 10mg. Ve finále jsem na 575mg asi 160% rhp hořčíku a 25mg zinku to je 250% rhp.

Je tedy vhodnější snížit dávku Nexgenu a tím i ostatních vitamínů, nebo dodatečného hořčíku a zinku, respektive samostatně zinek vůbec nebrat a hořčík doplnit na cca 375mg za den? Pokud zvolím nexgen bez pro, tak je situace dosti podobná.

Předem děkuji za vysvětlení.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)