HODNOCENÍ: Komplex vitamínů a minerálů Prom-IN Vita Solution (Test/Recenze)

Naposledy upraveno: 5. října 2017

Vita Solution - vyhozené peníze nebo skvělá náhrada za velmi populární Nexgen? Dozvíte se:

Prom-IN Vita Solution
Publikováno: 5. října 2017
Upraveno: 5. října 2017
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Vitamíny, minerály
Účinnost
9.8/10
Kvalita
9.8/10
Využitelnost
9.9/10
Složení
9.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů

Pokud jde o kvalitní multivitaminy a multiminerály , byl pro mě posledních pár let jasnou a jedinou volbou Nexgen od společnosti Reflex Nutrition.

Teď ale přišla na trh žhavá novinka s názvem Vita Solution od velice úspěšné české firmy Prom-IN. I přes prvotní neochotu jsem se odhodlal k pečlivému prozkoumání složení a nakonec jsem se rozhodl, že Vita Solution přeci jen vyzkouším.

Obchod
Cena
Odkaz
Cena: 399 Kč

Jak si vede Vita Solution ve složení?

Vita Solution je opravdu profesionálně vytvořený produkt, který splňuje náročné požadavky sportovců.

Všechny vitamíny a minerály jsou v něm zastoupeny v optimálním poměru a formě tak, aby pokryly zvýšený příjem mikroživin u sportovců napříč všemi sportovními odvětvími.

O maximální funkčnost tohoto doplňku se stará hned 23 funkčních složek. Pojďme si představit ty nejdůležitější:

  • Komplex vitamínů B – Ve Vita Solution je zastoupeno hned 6 vitamínů skupiny B, které mají v našem těle velmi důležité funkce. Starají se o oddálení únavy, zajišťují správné fungování srdce i celého nervového systému, napomáhají metabolismu cukrů, tuků i aminokyselin, umožňují vznik nukleových kyselin RNA a DNA a mohl bych pokračovat na několik dalších stránek. 
  • Stopové prvky – Jestli jsou vitamíny a minerály často opomíjené, platí to o stopových prvcích dvojnásobně. Ve Vita Solution jich ale najdete hned 7 (železo, molybden, chrom, selen, mangan, jód a měď). Stejně jako B-vitamíny mají i stopové prvky v organismu řadu nepostradatelných funkcí - zajišťují transport kyslíku, podílí se na tvorbě hormonů štítné žlázy, zajišťují správné hojení poranění a jsou důležité i pro správný průběh imunitních reakcí…
  • Vitamín C – Je nezbytný pro správný metabolizmus aminokyselin, podílí se na syntéze kolagenu, podporuje vstřebávání železa do organismu, stimuluje tvorbu bílých krvinek a podporuje růst. 
  • Vitamín E – Jedná se o nejdůležitější antioxidant v lidském těle vůbec. Chrání buňky před oxidačním stresem i před účinky volných radikálů, čímž pomáhá zpomalovat proces stárnutí.  

Funkční složky

TIP: Jak ideálně dávkovat Vita Solution

Podle doporučeného dávkování užívám jednu tabletu Vita Solution ráno a druhou večer.

Díky postupnému uvolňování látek je tak tělo zásobováno téměř nepřetržitě. Dobré je ale dávkovat tento doplněk spolu s jídlem, které obsahuje alespoň malý podíl tuku.

Důvod je jednoduchý, Vita Solutions obsahuje i vitamíny rozpustné v tucích, které by např. při užívání na lačno, mohly zůstat nevyužity.

Obchod
Cena
Odkaz
Cena: 399 Kč

Vita Solution vs. Nexgen

Při bližším porovnání s doplňkem Nexgen Pro zjistíte, že obsah účinných látek je velmi často totožný, ale Vita Solution je téměř o 200 Kč levnější.

Troufám si proto tvrdit, že je jen otázkou času, kdy si tento skvělý „multi“ doplněk získá minimálně takovou popularitu, jako má výše zmíněný NexGen. 

Co ve Vita Solution chybí? 

Vita Solution je vytvořený přesně tak, aby pokryl příjem nejdůležitějších mikronutrientů pro tvrdě trénující sportovce.

Existuje ale hned několik látek, které spolu působí opozitně a proto ve Vita Solution chybí, i když jsou velmi důležité.

První takovou látkou je zinek, který je opozitní vůči mědi a železu. Pro tělo má ale hned několik velmi zásadních funkcí a měl by proto být doplňovaný jiným suplementem.

Další chybějící látkou je hořčík, který pro změnu brání absorpci manganu. Většina sportovců přitom trpí nedostatkem hořčíku. I tento prvek by tak měl být doplňován formou jiného suplementu, ideálně v jinou denní dobu než multivitamin Vita Solution.

Poslední látkou, kterou Vita Solution postrádá je vápník. Vzhledem k tomu, že u většiny sportovců je příjem vápníku dostatečný, ale není potřeba suplementovat vápník odděleně. Bohatým zdrojem je totiž například i syrovátkový protein.

Celkové zhodnocení

Měsíční suplementace tímto doplňkem mě vyjde na necelých 400 Kč, což je v porovnání s konkurenčními doplňky opravdu velmi dobrá cena.

Velikou výhodou této žhavé novinky jsou i snadno polykatelné malé tablety.

Vita Solution bych rozhodně doporučil každému sportovci, který chce do svého těla dostat kvalitní a maximálně využitelné mikroživiny, ale zároveň za multivitamín a multiminerál nechce utratit celou měsíční výplatu.    

  • Obsahuje pouze kvalitní složky zastoupené v optimálním poměru a formě 
  • Výborný poměr cena/výkon
  • Maximální absorpce do organismu
  • Vysoký obsah klíčových vitamínů skupiny B
  • Neobsahuje opozitní složky, které by bránili vstřebatelnosti živin z potravy
  • Některé důležité složky v produktu chybí kvůli vzájemnému opozitnímu působení. Je proto potřebné chybějící složky (především hořčík a zinek) doplňovat jiným suplementem. 
  • Pouze jedna dostupná velikost balení (60 tablet)
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: 399 Kč

Komentáře (0)

Zatím nikdo nekomentoval. Buď první a napiš svůj názor.