Ačkoliv ořechy mají celou řadu nesporných benefitů, mnoho lidí jim nevěnuje žádnou pozornost a dá si je maximálně párkrát do roka. To je ale hrozná škoda. Pokud do této skupiny patříte i vy, možná byste měli zapřemýšlet nad ořechovými másly, která jsou nejen zdravá, ale také chutná a navíc mají velmi univerzální použití. My dostali pro potřeby dnešní recenze možnost vyzkoušet pistáciové máslo od společnosti Ochutnej ořech. Jaké bylo? Chutnalo nám? A jak ho používat? Na to se podíváme v rámci této recenze.
Obsah recenze
Na úvod zbývá jen lehce předeslat, že pistáciové máslo není tak úplně tradiční, protože mnoho výrobců preferuje vyrábět podstatně levnější másla buráková, kterým jsme věnovali celý žebříček nejlepších arašídových másel. Teď už ale zpátky k dnešní recenzi.
Složení bez jediné chybičky
Ze všeho nejdřív bychom se měli podívat na složení tohoto ořechového másla, protože to považujeme za nejdůležitější atribut při výběru správného produktu. A co se toho týče, máslu od Ochutnej ořech nemáme absolutně vůbec co vytknout, protože obsahuje jen a pouze jednu surovinu. Tou jsou nasucho pražené pistácie pocházející z Íránu, takže se můžete těšit na pořádnou porci bílkovin i zdravých tuků, stejně tak jako vitamínů A, B, C, E nebo K i řady různých prospěšných minerálů. Chválíme, že narozdíl od některých konkurenčních produktů neobsahuje pistáciové máslo od Ochutnej Ořech žádná aditiva jako například palmový olej, cukr nebo sůl.
Jemná konzistence a univerzální použití
Pokud máslo necháte při pokojové teplotě, můžete se těšit na skvělou jemnou konzistenci, díky které se máslo snadno roztírá například na pečivo. V případě, že máte rádi pistácie, tak pro tenhle krém jistě dokážete najít celou řadu nejrůznějšího využití. Dá se použít jako zdraví topping na zmrzlinu, zamíchat do nejrůznějších kaší nebo do jogurtu, využijete ho při tvorbě nejrůznějších pečených i nepečených dezertů a můžete si ho namazat například na palačinky.
Jak nám máslo chutnalo?
Jak pistáciové máslo od Ochutnej ořech chutná? Naprosto delikátně! Jelikož my patříme k velmi milovníkům pistácií, tohle máslo nás opravdu nadchlo. Díky použití pražených pistáciíje jeho chuť intenzivní, ale zároveň naprosto přirozená bez jakýchkoliv rušivých vjemů. Ačkoliv obvykle ořechovým máslům zvládáme odolávat, tentokrát jsme párkrát museli vzít lžičku a jen tak si trochu tohoto vynikajícího krému dopřát i samotného. Rozhodně ho tedy můžeme doporučit jak do nejrůznějších receptů, tak samotné.
Jak vychází cenově?
Pistácie patří k velmi populárním ořechům, ale jejich pořizovací cena je o něco vyšší než třeba v případě arašídů (které nepatří mezi ořechy) nebo mandlí. Je tak naprosto logické, že i pistáciové máslo bude o něco dražší. V době psaní této recenze tak balení o hmotnosti 300 gramů vychází na oficiálních stránkách výrobce na 289 korun, což je z našeho pohledu cena velmi podobná stejným máslům od konkurenčních výrobců. Tentokrát však musíme narovinu říct, že na tomto pistáciovém krému jsme si opravdu pochutnali a rádi si ho při další příležitosti koupíme znovu.
Vyplatí se vyzkoušet?
My jsme pistáciové máslo vyzkoušeli už od vícero různých výrobců, ale musíme narovinu přiznat, že to od Ochutnej ořech nám přišlo suverénně nejlepší, s plnou chutí, bezchybným složením a v konečném důsledku také poměrně příjemnou cenou. Pokud tedy máte rádi pistácie a přemýšlíte o koupi ideálního produktu, krém od společnosti Ochutnej ořech můžeme doporučit všema deseti.