Czech Virus Choconut – Konečně zdravá a chutná náhrada Nutelly (Recenze)

Naposledy upraveno: 27. února 2019

Jestli Czech Virus v něčem naprosto vyniká, jsou to ořechová másla. Když tedy tato perspektivní česká firma přišla s dalším produktem do sbírky, s Choconut, ani na chvíli jsem neváhal a rozhodl se ho vyzkoušet.

Jak tohle máslo chutnalo? Má lepší složení než předchozí produkty? Vyplatí se ho vyzkoušet? To vše a mnohem více se dozvíte v následující recenzi.

Czech Virus Choconut
Publikováno: 27. února 2019
Upraveno: 27. února 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Másla, krémy
Chuť
10.0/10
Kvalita surovin
9.5/10
Roztíratelnost
9.9/10
Velikost balení
6.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

Na samý úvod se hodí dodat snad jen to, že kromě tohoto produktu jsem vyzkoušel také Coconelu a Coffeenelu, takže pokud vás zajímají i tyto produkty, můžete si u nás na webu přečíst jejich celé recenze. Teď už ale zpátky k Choconut.

Skvělé složení s minimem jednoduchých cukrů

Často v našich hodnoceních suplementů opakuji, že nejdůležitější je na každém doplňku složení. Nezáleží na marketingu společnosti, nezáleží na pěkném obalu, nezáleží na dostupných příchutích. Záleží na surovinách. A na tohle skvělé máslo byly použity jenom a jenom kvalitní suroviny. Pojďme se na ně tedy podívat podrobněji:

Bio panenský kokosový olej

Celých 21% tohoto ořechového másla tvoří zastudena lisovaný kokosový olej, který je získávaný ze zralých kokosů pěstovaných v ekologickém zemědělství. Tento olej má značné množství benefitů - obsahuje kyselinu laurovou zrychlující metabolismus skrze aktivaci thyroidních hormonů, dále dokáže kokosový olej podpořit metabolismus cholesterolu, předcházet Alzheimerově chorobě a mnoho dalšího.

Oříškové máslo Choconut

Lískové ořechy a arašídy

Konečně se dostáváme k tomu, co by v žádném ořechovém másle nemělo chybět. “Ořechy”, tedy konkrétně lískové ořechy a arašídy (které nepatří mezi ořechy, ale mezi luštěniny), představují celých 38% tohoto másla.

No a jejich benefity rozhodně není třeba dlouze rozebírat, jsou bohatým zdrojem bílkovin a nenasycených mastných tuků, obsahují množství vitamínů skupiny B a minerálů, jako je vápník, fosfor, hořčík a další. Právě kvůli obsahu fosforu byste to ale s ořechy (ani ve formě másla) neměli přehánět!

Syrovátkový koncentrát

Složka, která asi nepotřebuje příliš rozebírat. Představuje rychle vstřebatelný zdroj bílkovin s vysokou biologickou hodnotou a skvělým spektrem aminokyselin. Rozhodně se ale nemusíte bát, že byste chuť proteinu jakkoliv zaznamenali, z vlastní zkušenosti musím říct, že kdybych nevěděl, že máslo protein obsahuje, rozhodně bych to nepoznal. A přitom představuje 15% celého produktu.

Czech Virus Choconut složení

Čekanka

Dalších 15% Choconut patří rostlinné vláknině z čekanky, o které jsme mluvili mimo jiné i v recenzi proteinových tyčinek od Czech Virusu. Z jejich benefitů stojí za zmínku rychlejší trávení, pročištění trávicího traktu i skvělé nutriční hodnoty (minimální obsah sacharidů a vysoký obsah rostlinné vlákniny).

Přírodní kakao se sníženým obsahem tuku

Posledních 8% produktu tvoří právě přírodní kakao se sníženým obsahem tuku. Možná jste si všimli, že součet všech zde uvedených surovin není 100%, nýbrž jen 97. Zbylá 3% totiž připadají na aroma, slunečnicový lecitin a sukralózu, která posloužila k doslazení. Samotné kakao ale vzniklo lisováním kakaových bobů zastudena a bez použití jakýchkoliv chemikálií, což je rozhodně další velké plus tohoto másla.

Czech Virus vs. Lucky Alvin

Nejchutnější ze všech ořechových másel?

Jak jsem již zmínil v úvodu naší dnešní recenze, vyzkoušel jsem i ostatní ořechová másla z dílny Czech Virusu a stejně tak zkouším rád i ořechová másla od všech možných jiných společností. Choconut je ale tím nejlepším, jaké jsem zatím ochutnal. Ve srovnání s Coffeenelou a Coconelou rozhodně není tak sladké (koneckonců, obsahuje pouze 2,5g jednoduchých cukrů), což mi naprosto vyhovuje. Rovněž jeho konzistence je naprosto výjimečná.

Zatímco předchozí dvě másla měla tendence tuhnout, Choconut je i při vytažení z ledničky naprosto bez problémů roztíratelný a vy si tak můžete jeho chuť vychutnat bez jakýchkoliv rušivých efektů kdykoliv. 

náš tip
Přestože Choconela chutná skvěle naprosto se vším, mi si ji oblíbili například s palačinkami z celozrnné mouky a nebo s tvarohem před spaním!

Zdravá náhrada Nutelly

Bohužel vyšší cena

Abych byl upřímný, v podstatě bezchybnost produktů Czech Virusu (alespoň z mého pohledu) vždy kazí vysoká cena. Samozřejmě rozumím tomu, že kvalitní suroviny něco stojí, a to se zákonitě promítá i na výsledné ceně, nicméně Choconut vychází (v přepočtu) ještě dráž, než všechna předchozí másla, se kterými tato perspektivní česká společnost přišla na trh.

Za jedno 200g balení totiž zaplatíte nějakých 169 Kč a je nutné si uvědomit, že 200g rozhodně není kdoví jaké množství, protože předchozí másla měla 0,5kg.

Tabulka cen pro Czech Virus Choconut
Obchod
Cena
Odkaz

Vyplatí se do něj vůbec investovat?

Na závěr se, jako již tradičně u podobných recenzí, hodí zeptat, jestli se vůbec vyplatí do takovýchto ořechových másel investovat. Z mého pohledu je máslo bezvadné, jak po stránce chuti, tak po stránce složení. Když mám na něco chuť, je to první volba, po níž sáhnu.

V momentě, kdy bych se ale měl rozhodnout mezi nějakým (z mého pohledu) důležitým suplementem a Choconut, rozhodně vždy vyberu raději právě kvalitní multivitamín, nepostradatelné minerály a další suplementy. Takže úplným závěrem: Jestli chcete ochutnat skvělý produkt a zdravou alternativu populární Nutelly, určitě musíte ochutnat Choconut. Pokud ale nemáte finance na rozhazování, rozhodně to není nic, bez čeho byste se nedokázali obejít.

Oříškové máslo Choconut

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.