Kulturistika.com Peanut Butter: Výborné máslo za skvělou cenu [recenze]

Naposledy upraveno: 3. května 2022

Arašídová másla už dávno nejsou výhradně americkou záležitostí, o které jsme si po dlouhá léta u nás mohli nechat jenom zdát. Nabídka arašídových a jiných ořechových másel je dnes i u nás neskutečně široká. Především v obchodech zaměřených na zdravou výživu se s nimi můžete setkat téměř na každém kroku. Ořechová másla jsou zkrátka obrovský trend, který si získal především mezi sportovci nespočet fanoušků. Čím to je, že jsou jimi všichni tak posedlí? Arašídová a ořechová másla se skvěle hodí do spousty zdravých receptů, obsahují velké množství bílkovin a především úžasně chutnají!

Kulturistika.com Peanut Butter
Publikováno: 3. května 2022
Upraveno: 3. května 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Másla, krémy
Chuť
9.0/10
Konzistence
9.0/10
Kvalita surovin
10.0/10
Složení
10.0/10
Cena
10.0/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Kulturistika.com Peanut Butter
Obchod
Cena
Odkaz

Dnes jsme se proto rozhodli podívat na Smooth Peanut Butter od Kulturistika.com, které nás zaujalo díky své výhodně ceně a kvalitnímu provedení. Jak nám chutnalo? A jak si vedlo v porovnání s jinými arašídovými másly na trhu? To vše se dozvíte v naší dnešní recenzi.

Zcela bezchybné složení

U arašídových másel kupovaných v supermarketech není žádnou výjimkou, když podstatnou část produktu tvoří slunečnicový nebo palmový olej. Velmi často se setkáte také s dochucováním pomocí cukru nebo soli. Je to jednoduchý způsob, jak může výrobce ušetřit peníze za cenu snížení kvality svého výrobku. To však není případ kvalitních arašídových másel, která jsou vyrobena jen a pouze z arašídů a nenajdete v nich tedy žádné přidané látky. Jedním z nich je právě Smooth Peanut Butter od Kulturistiky. Sto procent obsahu tvoří nesolené arašídy, což je ta nejlepší možná varianta. Je proto jasné, že v tomto směru nemáme co kritizovat.

Z hlediska složení je zajímavé porovnat také nutriční hodnoty jednotlivých arašídových másel. I když jsou dvě másla vyrobena čistě z arašídů, často se jejich nutriční hodnoty do určité míry liší. Důvodem je především původ arašídů a nespočet dalších faktorů. Smooth Peanut Butter si v tomto směr vede poměrně dobře: ve 100 gramech másla na vás čeká 567 kcal, což je v porovnání s ostatními másly z čela našeho žebříčku nejlepších arašídových másel vůbec nejméně. Co se týče obsahu bílkovin, sacharidů a tuků, drží se máslo od Kulturistiky nad průměrem.

 Složení arašidového másla od Kulturistika.com nemáme co vytknout.

Klasická chuť, na kterou jste zvyklí

Nutriční hodnoty jsou sice užitečným ukazatelem kvality, ale pravý důvod, proč si všichni arašídové máslo tak rádi kupujeme, je jeho dokonalá chuť. V tomto ohledu je opravdu těžké Smooth Peanut Butter nějakým způsobem kritizovat nebo chválit. Chutná zkrátka jako klasické arašídové máslo. Jak už napovídá samotný název, jedná se o jemnou variantu bez kousků arašídů. Nenajdete v něm žádné kousky ani hrudky a pokud ho před použitím pořádně promícháte, bude mít velmi dobrou konzistenci.

Velmi výhodná cena

Jak už jsem psal v úvodu, jednou z největších výhod másla od Kulturistiky je jeho nízká cena. A skutečně – půl kilové balení vás vyjde jen na něco málo přes sto dvacet korun, což je ve srovnání s konkurencí na trhu skutečně dobrá cena. Důležitá je ale skutečnost, že takto nízká cena není na úkor kvality. Výsledný poměr cena/kvalita je proto výborný a v tomto směru tedy musíme Smooth Peanut Butter hodnotit velmi pozitivně.

Tabulka cen pro Kulturistika.com Peanut Butter
Obchod
Cena
Odkaz

Stojí Smooth Peanut Butter za ochutnání?


Na závěr musíme odpovědět na tu nejdůležitější otázku: Doporučujeme Smooth Peanut Butter od Kulturistiky? Odpověď je v tomto případě neobvykle jednoduchá. Určitě ano. Pokud hledáte kvalitní arašídové máslo za férovou cenu, rozhodně si přijdete na svoje. Z hlediska složení mu skutečně není co vytknout, neboť se skládá jen a pouze z nesolených arašídů. Po chuťové stránce vás nijak neurazí, ale popravdě řečeno ani nenadchne. Chutná zkrátka jako klasické jemné arašídové máslo. Vzhledem k překvapivě nízké ceně je i výsledný poměr ceny a kvality naprosto skvělý.

Neochucené arašídové máslo pro vás není to pravé? Nic se neděje! V našem srovnání nejlepších ořechových másel si zaručeně přijdete na svoje. A pokud máte k dnešní recenzi nějaké dotazy, neváhejte se na nás obrátit v komentářích.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.