TEST: Oříškové máslo Czech Virus Coconela (Recenze)

Naposledy upraveno: 30. ledna 2018

V této recenzi bych vás rád seznámil s novým produktem firmy Czech Virus - Coconelou.

Czech Virus Coconela
Publikováno: 17. února 2017
Upraveno: 30. ledna 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Másla, krémy
Chuť
9.8/10
Roztíratelnost
10.0/10
Nutriční hodnoty
9.9/10
Kvalita surovin
10.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
9.5
z 10 bodů

Odjakživa jsem zastával názor, že pokud nemůžeš svůj produkt prodat, zvyš jeho cenu a nalep na něj cedulku s nápisem „fitness“ nebo podobně. Takovýchto produktů jsem objevil v supermarketech i na internetu desítky, ale hned po prozkoumání nutričních hodnot jsem je odložil zpět na své místo.

Až do doby, než jsem mohl ochutnat produkt zvaný Coconela.

Jako každý posilující člověk se i já nejdříve ze všeho dívám na složení. A právě tady mě tento produkt velmi zaujal.

Obsahuje pouze čtyři složky:

  • Mandle, které jsou bohaté na zdravé tuky a bílkoviny.
  • Syrovátkový izolát, který dodá svalům potřebnou dávku bílkovin v každém soustu.
  • Kokos, který mimo svých pozitivních účinků na organismus zajišťuje také dokonalou vůni.
  • Bílou belgickou čokoládu, která, přiznejme si narovinu, moc fitness není, ale zato dodá tomuto produktu naprosto dokonalou chuť.

Pokud bych měl srovnat Coconelu se světoznámou Nutellou, aniž bych znal složení každé z nich, určitě by se pro mě jasným vítězem stala Coconela. Nutella byla pro moje chuťové pohárky vždycky jen extrémně sladkým „tlamolepem“, což se o Coconele říct rozhodně nedá. Díky tomu, že neobsahuje žádný přidaný cukr, ale pouze bílou čokoládu, je sladká tak akorát.

Skladování

Coconelu nedoporučuji skladovat v ledničce, protože ztuhne a její chuť se tolik nerozvine. Na druhou stranu není dobré ji skladovat ani ve velkém teple, aby se úplně nerozpustila. Optimální konzistenci poznáte bez jakýchkoliv problémů.

Chuť

Po tom, co ochutnáte první lžičku, cítíte nejprve intenzivní chuť kokosu a mandlí. Poté se ve vašich ústech začne rozpouštět bílá čokoláda, která ve vás vyvolá naprostý chuťový orgasmus. Všechny buňky vašeho těla budou uspokojeny už po prvním ochutnání tohoto úžasného produktu. Její chuť dokonale vystihuje věta Filipa Grznára o tom, že chutná stejně jako Rafaelo. Ale neobsahuje tak velké množství jednoduchých cukrů.

Jestli nechcete jíst polévkovou lžíci Coconely stokrát za den, můžete ji zkusit použít do některých fitness receptů. Já můžu ze své vlastní zkušenosti doporučit proteinové palačinky, na které Coconelu namažu a připadám si jako v nebi. Určitě nic nezkazíte, pokud přidáte velkou lžíci tohoto úžasného produktu do tvarohu, který můžete sníst třeba před spaním.

Vyplatí se za tu cenu?

Nevýhodou Coconely pro někoho může být její cena (349 Kč/500g). Nicméně přiznejme si narovinu, že za kvalitní zboží se musí platit. Chuťový zážitek, který vám tento produkt poskytne, je ale k nezaplacení. Pokud tedy pomineme cenu tohoto produktu, jednu chybu na něm přeci jen shledávám.

Balení je příliš malé. Myslel jsem si, že půlkila čehosi mi musí vydržet minimálně na týden, ať to chutná sebelíp. Celý balík Coconely jsem však dokázal sníst za dva dny, protože jsem neodolal pokušení a její chuť si musel v hlavě přehrávat pořád dokola.

Pokud tedy nad koupí Coconely stále ještě přemýšlíte a nevíte, jestli do ní investovat tolik peněz, snad vám tento článek otevře oči. Vyzkoušel jsem mnoho produktů, které se tvářili jako superchutné a superzdravé, ale nikdy žádný neměl tak dobré složení a zároveň i takovou chuť. Sotva jsem dojedl první balení, začínám přemýšlet nad dalším nákupem, protože její chuť je naprosto návyková.

A jak chutnala vám? Napište do komentářů.

(Podrobné složení, nutriční hodnoty a další informace najdete zde.)

Tabulka cen pro Czech Virus Coconela
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 349 Kč
Cena: 349 Kč

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád vyjádřil svůj názor? Pošli nám komentář.