Czech Virus Protein Bar: Ty vůbec nejlepší tyčinky na trhu, nebo jedno velké zklamání? (Recenze)

Naposledy upraveno: 28. září 2018

Když před pár dny firma Czech Virus přišla s novými proteinovými tyčinkami, které vychází z populárních a kvalitních ořechových másel této společnosti (Coconely, Coffeenely a Caramely), věděl jsem, že je prostě a jednoduše musím vyzkoušet.

Splnily ale má vysoká očekávání? Jak si vedou co se týče složení a chuti v porovnání s ostatními tyčinkami? Která ze 3 dostupných příchutí je ta nejlepší? To vše a mnohem více se dozvíte v následující odborné recenzi. 

Czech Virus Protein Bar
Publikováno: 26. září 2018
Upraveno: 28. září 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteinové tyčinky
Chuť
9.0/10
Konzistence
10.0/10
Stravitelnost
9.9/10
Složení
10.0/10
Cena
9.9/10
Celkové hodnocení
9.8
z 10 bodů

Pro úplnost chybí snad jen dodat, že jsem vyzkoušel všechny tři dostupné příchutě (tedy Coconelu, Coffeenelu i Caramelu), abych mohl tyčinky srovnávat nejen s konkurencí, ale i mezi sebou. Moje hodnocení tedy najdete zde: 

Naprosto prvotřídní složení

To, co je na každé proteinové tyčince to nejdůležitější, je složení. A to mají tyhle horké novinky od Czech Virusu naprosto prvotřídní. No jen posuďte sami, v jedné tyčince najdete:

  • 28-30% vysoce kvalitních bílkovin - Narozdíl od jiných konkurenčních výrobců zvolil Czech Virus jako jediný zdroj bílkovin syrovátkový protein, což rozhodně považujeme za velké plus. Z hlediska obsahu bílkovin sice běžný cvičenec většinou nic nepozná, ale ve využitelnosti a vlivu na zdraví je obrovský rozdíl. 
  • 10 a méně % sacharidů - Dalším obrovským benefitem je i nízký obsah sacharidů. Ten totiž v případě žádné tyčinky nepřesahuje 10% celkové hmotnosti. A když jde o obsah cukrů jednoduchých, je na tom tyčinka ještě lépe- všechny příchutě ho obsahují méně než 4%, což je v porovnání s konkurencí opět velmi příjemné. 
  • 40 a více % rostlinné vlákniny - A teď přijde to nejlepší. Každá tyčinka obsahuje minimálně 40% vlákniny, která má svůj původ v čekance. Ze zdravotních benefitů této složky určitě stojí za zmínku zrychlení trávení, kompletní pročištění trávicího systému a také výborné nutriční hodnoty, které ke správné proteinové tyčince bezpochyby patří. 
  • Velké množství ořechů - Narozdíl od některých tyčinek, které se dojem zdravé potraviny snaží pouze vyvolat, tyhle Protein Bars od Czech Virusu si na nic hrát nemusí. Jako další surovina totiž byly použity ořechy (konkrétní druhy se liší v závislosti na zvolené příchuti - Coffeenela obsahuje lískové ořechy, Coconela kokos a Caramela arašídy, které sice nejsou přímo ořechy, ale většina z nás je tak vnímá). Díky této složce tyčinky dostávají nejen skvělou chuť, ale především prvotřídní nutriční hodnoty a spoustu zdravých tuků. 

Z “doplňujících” složek už v tyčince najdete pouze glycerin, který slouží jako zvlhčovadlo, slunečnicový lecitin a sukralózu, která je pravděpodobně nejlepším sladidlem, o jehož zdravotních efektech nepanují žádné kontroverze.

Czech Virus proteinové tyčinky jako skvělá svačina do přírody

Velmi příjemná cena

Ani pokud jde o cenu, nejsou proteinové tyčinky od Czech Virusu příliš přestřelené. Ba naopak, jejich cena je velmi příjemná. V porovnání například s takovými EXXE Protein Bar, které se umístili na předních příčkách našeho výběru top nejlepších tyčinek, vychází hned o 15 Kč levněji.

Na druhou stranu samozřejmě existují i levnější tyčinky, například Zero Bar. Proteinovky od Czech Virusu jsou tedy z hlediska ceny spíše někde ve středu, ovšem složením hravě konkurují těm nejlepším. V poměru ceny a výkonu tedy vychází opravdu velmi dobře! 

Náš tip!
Sepsali jsme pro vás 5 případů, kdy proteinová tyčinka přijde opravdu vhod. Pokud vás tedy zajímá, kdy si tuhle lahodnou delikatesu plnou bílkovin ideálně dopřát, mrkněte na celý článek

Czech Virus proteinové tyčinky vychází skvěle v poměru cena/výkon

Chuť, která vzbuzuje smíšené pocity

Chuť nových proteinových tyčinek je pravděpodobně to, co vás zajímá ze všeho nejvíce. A proto bez dlouhého zdržování prozradím, že mé pocity z těhle tyčinek jsou značně smíšené. Na jedné straně hodnotím velmi kladně skvělou konzistenci, protože jsou tyhle proteinovky krásně měkké, na druhou stranu mi některé z deklarovaných příchutí přišly nevýrazné a nezajímavé.

Konkrétní příchutě hodnotím takto: 

  • Coconela Protein Bar - Tato příchuť mě zaujala ze všech nejvíce. Troufám si tvrdit, že je to nejlepší a nejchutnější proteinová tyčinka, jakou jsem kdy ochutnal. Chuť kokosu je poměrně výrazná, ale nijak nenarušuje celkový dojem. Zkrátka a dobře chutná přesně tak, jako chutnalo oříškové máslo Coconela. A ta pro mě představovala naprostý chuťový orgasmus, takže i této tyčince dávám 10 z 10 bodů. 
  • Coffeenela Protein Bar - Coffeenela mě zaujala již o poznání méně než Coconela, ovšem v porovnání s konkurenčními produkty si vede pořád velmi dobře. Jakožto milovníka kávy mě trochu mrzí, že káva není příliš cítit, podstatně výraznější je chuť kakaa a lískových oříšků. Když tedy pominu, že se má jednat o kávovou tyčinku a kávu příliš neregistruji, hodnotím ji 9 body z 10 možných. 
  • Caramela Protein Bar - Poslední místo v porovnání těchto tří příchuti naprosto jednoznačně patří z mého pohledu Caramele. Možná je to dáno zčásti i tím, že jsem od ní měl největší očekávání. Ale chuť karamelu jsem nepoznal z tyčinky ani trošku, zato je velmi intenzivně cítit arašídy, které veškeré ostatní chutě přebijí. Pokud jste oddaný milovník buráků, tahle tyčinka vás jistě potěší. Mě ale zklamala, a proto ji hodnotím 6 body z 10.

Coconela je nejlepší příchuť proteinových tyčinek od Czech Virus

Jediná nevýhoda? Malé balení! 

Jestli mají tyhle proteinové tyčinky od Czech Virusu nějaké nevýhody, je to extrémně malé balení. Každá váží jen 45g, takže ji dokážete spořádat bez problémů na 3-4 kousnutí. A až ochutnáte první, hned budete mít chuť na další.

Takže pokud uvažujete o koupi, rozhodně jich rovnou objednejte více, protože jedna vám rozhodně stačit nebude.

Tabulka cen pro Czech Virus Protein Bar
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 44 Kč
Cena: 44 Kč

Závěrečné zhodnocení

Produkty od Czech Virusu jsou prostě a jednoduše nekompromisní česká kvalita. Není se proto čemu divit, že i při výrobě proteinových tyčinek se drželi kvalitních surovin, aby získali tak dobré nutriční hodnoty, že je ocení naprosto každý fitnessák, bikina i hardcore bodybuilder. Narozdíl od mnohých jiných produktů od této společnosti je ale v případě proteinových tyčinek velmi příjemná i cena. Protože přiznejme si narovinu, že třeba cena takových Nano BCAA trošku přestřelená je.

No a když se ke skvělému složení a příjemné ceně přidá i prvotřídní chuť, jakou Czech Virus Protein bars oplývají, dostanete pravděpodobně ty nejlepší tyčinky na trhu.

I pokud jste zarytí odpůrci proteinových tyčinek a považujete je za naprosto zbytečný suplement, doporučil bych vám právě tyhle novinky vyzkoušet. Možná, že svůj názor změníte.

Proteinové tyčinky od Czech Virus jsou jedny z top na trhu

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.