Reflex Nutrition R-Bar – Chutná proteinová tyčinka s minimem cukrů (Recenze)

Naposledy upraveno: 10. října 2019

Vzhledem k tomu, že na cestách jsem téměř denně, snažím se hledat praktické, ale zároveň zdravé svačiny, které dobře chutnají.

A v poslední době mě snad nic nezaujalo tolik, jako proteinová tyčinka R-bar. Čím si zaslouží i vaši pozornost? Má nějaká negativa? Vychází dobře v poměru ceny a výkonu? Kterou variantu mám nejraději? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Reflex Nutrition R-Bar
Publikováno: 10. října 2019
Upraveno: 10. října 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteinové tyčinky
Chuť
9.2/10
Konzistence
8.9/10
Stravitelnost
9.8/10
Složení
9.9/10
Cena
4.7/10
Celkové hodnocení
8.5
z 10 bodů

Na úvod zbývá podotknout, že R-bar se velmi dobře umístila i v našem velkém testování proteinových tyčinek. Pokud vás tedy spíše než samotné hodnocení tyčinky zajímá porovnání s konkurencí, nezapomeňte navštívit i náš žebříček.

Složení, jaké vyhovuje všem milovníkům zdravé výživy

Upřímně musím přiznat, že ze složení jsem byl naprosto nadšený, a proto jsem se rozhodl vyzkoušet hned několik různých variant této oblíbené proteinové tyčinky. Základ tvoří mléčná bílkovina, která představuje hned 35% celého produktu, disponuje velmi dobrým spektrem aminokyselin a poměrně nízkým obsahem cukrů a tuků.

Další nedílnou složkou je rozpustná gluko vláknina, která v našem těle plní celou řadu funkcí- od pocitu sytosti až po regulaci trávení tuků a prebiotické účinky. Zdrojem tuků v tyčince je mandlové máslo. Ostatní složky se mohou drobně lišit v závislosti na příchutích, nicméně za zmínku stojí glycerol a další emulgátory (kyselina citronová a slunečnicový lecitin), které zajišťují dobrou konzistenci tyčinky, přírodní aromata i antioxidant DeltaGold® (tokotrienoly). Ke slazení byly použity steviol-glykosidy, které mají rostlinný původ a jsou tím nejlepším sladidlem.

Reflex R-Bar složení

Chuťový zážitek, na který se budete pokaždé znovu těšit

Proteinovou tyčinku R-Bar jsem vyzkoušel hned ve čtyřech příchutích, jejichž podrobnější hodnocení najdete níže. Upřímně řečeno není jediná tyčinka, ze které bych nebyl nadšený. Oceňuji především Dobrou konzistenci, díky níž si tyčinku většina z vás zamiluje již od prvního kousnutí. Moje celkové hodnocení jednotlivých příchutí vypadá nějak takto:

  • Bílá čokoláda a malina (10/10) - byla tou vůbec nejlepší příchutí, jakou jsem ochutnal. Vlastně kdybych měl vybrat nejchutnější tyčinku vůbec, tato by v mém srovnání dost možná figurovala. Krásně měkká konzistence, kousky lyofilizovaných malin, které produktu dodávají autentickou chuť a slazení steviol-glykosidy vytvořilo dohromady tyčinku, která bude opravdovým chuťovým zážitkem. A navíc bez výčitek. Dávám jí proto 10 bodů z 10.
  • Double Choc brownie (9/10) - jsem ochutnal hned po bílé čokoládě a malině, ze které jsem byl naprosto nadšený a na tuto tyčinku jsem se tedy moc těšil. Z hlediska konzistence je upřímně řečeno o poznání více tuhá, ale kdybych si měl představit čokoládové brownies odněkud z cukrárny, chuť je opravdu velmi podobná a potěší každého milovníka čokolády. Působí naprosto přirozeně i díky obsahu kakaového a mandlového másla. Hodnotím ji tedy 9 body z 10 možných.
  • Cookies & Cream (9/10) - další tyčinka, která mě opravdu velmi zaujala. Obsahuje celé kousky čokolády. Na můj vkus působí tyčinka docela sladce, měkce a má opět ideální konzistenci. Dávám této variantě taktéž 9 bodů z 10.
  • Čokoláda, arašídy a karamel (8.5/10) - mě taktéž velmi zaujala. Na můj vkus maji trošku umělejší arašídovou chuť, nicméně až si na chuť zvyknete, zamilujete si ji. Stále chutnají velmi dobře a plně, čokoláda je znatelná, a proto ji mohu doporučit. Dávám jí 8.5 bodů z 10.

Reflex R-Bar příchutě

Cena, která naprostou většinu sportovců odradí

Teď se dostáváme snad k jedinému problému, který jsem na této tyčince objevil. Jedna R-Bar tyčinka vás totiž přijde na nějakých 69 Kč, což z ní dělá enormně předraženou svačinu.

Je pravda, že tyčinka sama o sobě poměrně dobře zasytí, nicméně stále si nemyslím, že je to adekvátní cena. Na to jste ale od společnosti Reflex Nutrition už zvyklí. Nebo byste aspoň měli být, protože nejspíše není produkt, jehož cena by byla v porovnání s konkurencí stejná. Jako občasná pochoutka na zpestření jídelníčku se hodí, na každodenní svačinu už tolik ne.

Tabulka cen pro Reflex Nutrition R-Bar
Obchod
Cena
Odkaz

Reflex R-Bar vs. Pure Bar

Závěrečné zhodnocení - Jedna z nejlepších, ale také nejdražších tyčinek na trhu

Jak jinak tyčinku R-Bar zhodnotit než výše zmíněným nadpisem. Pokud bychom porovnávali pouze složení, tyčinky by bezpochyby patřily spolu s proteinovými tyčinkami od Czech Virus a Prom-IN, mezi absolutní špičku. Bohužel ale aspekt ceny musíme vzít v potaz a tím pádem se tyčinka R-Bar dostává v celkovém hodnocení podstatně níž. Málokdo je totiž ochotný zaplatit 70 Kč za tyčinku, jejíž složení je podobné jako u tyčinky za 50 Kč. Pokud ale potřebujete pouze čas od času zpestření diety, určitě s těmito tyčinkami budete spokojeni.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.