Quest Bar: Jsou legendární Questky skutečně tak dobré? (Recenze)

Naposledy upraveno: 7. listopadu 2018

Quest Bar - tyčinka, kterou nejspíše není třeba dlouze představovat žádnému příznivci zdravé stravy. Již od roku 2010 firma Quest Nutrition vyrábí tyto legendární proteinové delikatesy a na odhalení nejnovějších příchutí čekají někteří nadšenci stejně tak, jako běžní smrtelníci na nový iPhone.

Jelikož se pravděpodobně jedná o nejpopulárnější tyčinky vůbec, rozhodl jsem se pro jejich samostatnou recenzi. Vyplatí se tedy koupit? Jaké příchutě jsou nejlepší a které nestojí za nic? Existují i lepší alternativy? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Quest Bar
Publikováno: 6. září 2018
Upraveno: 7. listopadu 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteinové tyčinky
Chuť
10.0/10
Konzistence
7.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
9.6/10
Cena
8.4/10
Celkové hodnocení
9.0
z 10 bodů

Na úvod by bylo dobré ještě zmínit, že této proteinové tyčince náleží velmi dobré umístění také v našem nezávislém testování proteinových tyčinek, tudíž pokud vás zajímá spíše srovnání Quest tyčinky s konkurencí, určitě žebříček navštivte.

Quest Bar se prodává v mnoha vyladěných příchutích

Složení, které zaujme na první pohled 

To, co mě na tyčince Quest zaujalo jako první, je fantastické složení. Základ totiž tvoří proteinový komplex, který se skládá z mléčného proteinového izolátu a syrovátkového proteinového izolátu, tedy dvou velmi dobře využitelných zdrojů bílkovin. Považuji to určitě za velkou výhodu, neboť v dnešní době používá velká část výrobců různé vápenaté kaseiny a podobné podřadné látky, ze kterých se využije jen naprosté minimum.

Další složky se liší v závislosti na vámi zvolené příchuti, ale ve většině případů v proteinové tyčince Quest najdete i mandle, kukuřičnou prebiotickou vlákninu a mořskou sůl. Jako velké pozitivum vidím osobně i to, že příchutě se od sebe neliší jen použitím aromatem, ale skutečně obsahují reálné suroviny - u příchuti čokoláda/arašídové máslo najdete v tyčince reálné arašídy, u příchutě skořicová rolka skořici, atd. 

Drobnou nevýhodou je z mého pohledu obsah palmového oleje, který je v téměř všech příchutích. Přeci jen se nebavíme o “komerční” tyčince za 19 Kč odněkud ze supermarketu, ale o produktu, který stojí více než trojnásobek a navíc se prezentuje jako zdravý.

Quest Bar má velmi dobré složení, ale...

Chuť,  jaká nemá konkurenci

Teď se již konečně dostáváme k bodu, který většinu z vás zajímá pravděpodobně nejvíce. Ano, chuť “Questek” je skutečně tak dobrá, jak se říká.

Nemá cenu si nalhávat, jak vás po nich přepadne chuťový orgasmus a už nikdy nebudete chtít ochutnat normální tyčinky ze supermarketu, to určitě ne. Ale pokud vezmeme v potaz prvotřídní obsah bílkovin a další kvalitní suroviny, chuť je opravdu uspokojivá.

Quest Bar má velmi vyladěné všechny příchutě

Osobně jsem vyzkoušel tyto příchutě:

  • Cookies n’ cream, která mi opravdu chutnala, opravdu zajímavě působí i celé kousky sušenek v tyčince. Chuť cookies n’ cream mi připomínala Oreo sušenky, ovšem podstatně méně sladké. Dávám jí proto 9 bodů z 10.
  • Maple Wafle byla sice také velmi dobrá, ale nezaujala mě tolik jako předchozí. Oceňuji na ní především tekutý sirup, který dodával specifickou chuť. Nevýhodou ale je, že při vyšší teplotě se sirup kompletně celý rozteče, což konzumaci tyčinky znesnadňuje. I tak této tyčince dávám 8 bodů z 10 možných.
  • Chocolate chip cookie dough byla trochu sušší, ale díky křupavým čokolodovým kouskům si na tyčince opravdu pochutnáte. Hodnotím 9 body z 10.
NÁŠ TIP!
Pokud se vám zdá proteinová tyčinka příliš tuhá, můžete ji rozehřát během 10-15 vteřin v mikrovlnné troubě.

Neodpovídající cena

Jestli se najde kromě palmového oleje něco, co můj celkový dojem z Quest tyčinek zhoršuje, je to práve neúměrně vysoká cena.

I když mi tyto tyčinky vyhovují v podstatě ve všem - od tužší konzistence až po méně sladkou chuť, téměř 60 Kč za jednu tyčinku mi přijde přitažené za vlasy

Tabulka cen pro Quest Bar
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 55 Kč
Cena: 55 Kč
Cena: 55 Kč

Kdy se dá Quest Bar užívat?  

Jak jsme již zmínili v našem článku o ideální době na proteinovou tyčinku, hodí se tyto produkty užívat po cvičení, když dostanete chuť na sladké, nebo třeba v případě potřeby vyššího kalorického příjmu.

Z vlastní zkušenosti doporučuji proteinové tyčinky především v případech, kdy potřebujete udržet vyšší příjem bílkovin, ale máte pouze omezené stravovací možnosti (turistické výlety, cesty autem,...).

Kdy užívat Quest Bar?

Závěrečné zhodnocení  

Kdybych měl tyčinku Quest Bar nějak stručně a rychle zhodnotit, řekl bych, že splnila má očekávání a kombinuje v sobě dobré složení s ještě lepší chutí. Mimo palmový olej nebyly použity žádné nekvalitní suroviny, ale kvůli vysoké ceně si tyčinky Quest Bar pravidelné místo v mém jídelníčku nezískají.

Pokud jde o vhodné alternativy Questek, z hlediska kvality složení vychází lépe například Prom-IN Essential Pure Bar a z hlediska poměru ceny a kvality nemá konkurenci Zero Bar od Biotech. Obě dvě tyto tyčinky se umístily na předních místech v našem testování proteinových tyčinek, takže pokud hledáte tu nejlepší tyčinku, náš žebříček vám poskytne inspiraci.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.