Czech Virus Nano BCAA: Revoluční aminokyseliny, nebo vyhozené peníze? (Recenze)

Naposledy upraveno: 25. července 2018

Nano BCAA jsou podle mnohých cvičenců vůbec nejlepší větvené aminokyseliny na trhu. Rozhodli jsme se proto, že je také vyzkoušíme a o výsledky našeho testu se s vámi podělíme v následující recenzi.

Jsou skutečně tak dobré, jak se říká? Vyplatí se do nich investovat, nebo existuje i lepší volba? Odpovědi (nejen) na tyto otázky se dozvíte v hodnocení níže.

Czech Virus Nano BCAA
Publikováno: 25. července 2018
Upraveno: 25. července 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
8.5/10
Rozpustnost
10.0/10
Vstřebatelnost
9.8/10
Efekt
8.9/10
Cena
8.2/10
Celkové hodnocení
9.1
z 10 bodů

Na úvod bych ještě rád podotkl, že Nano BCAA se stala velmi úspěšnými i v našem testu nejlepších aminokyselin, takže pokud vás zajímá, jak si vedla v porovnání s konkurencí, rozhodně náš žebříček navštivte.

Hlavní výhody:

  • Revoluční výrobní proces zvaný nanotechnologie
  • Výborná vstřebatelnost
  • Skvělá chuť
  • Obsah aminokyselin je téměř 83%
  • Neobsahuje žádná plnidla či kontroverzní sladidla

Testujeme vzorky Nano BCAA

Revoluční forma instantních BCAA

Nano BCAA jsou vyrobeny pomocí revoluční nanotechnologie. Díky této výrobní technologii jsou molekuly produktu dostatečně malé, což zvedá biologickou dostupnost a využitelnost, je zaručena rychlá rozpustnost a maximální absorbce.

Na rozdíl od mnohých konkurenčních produktů se získávají fermentací z přírodních zdrojů, tudíž jsou vhodné i pro vegetariány a vegany. Co se týče dalších látek složení, nenajdete zde žádné zvýrazňující látky či nesmyslná pojiva a aditiva.

Nano BCAA jsou z přírodních zdrojů

Ideální osvěžení do horkých letních dnů

Nano BCAA mají opravdu výjimečnou chuť. Vyzkoušel jsem všechny tři příchutě:

  • Ananas, který mi chutnal asi nejvíce, byl příjemně osvěžující a jeho chuť nebyla vůbec umělá ani přeslazená. Dávám mu proto 9,6 bodů z 10.
  • Třešeň, která už chutnala o poznání uměleji, ale stále byla její chuť přijatelná. Někteří z recenzentů na jiných internetových portálech si ale stěžují, že se velmi rychle přepije, ale já vyzkoušel pouze jednorázový vzorek, a tudíž to nemůžu posoudit. Osobně třešeň hodnotím 8,5 body z 10.
  • Kyselé jablko, které mi nechutnalo téměř vůbec, působilo na mě nevýrazně a uměle. Proto mu dávám jen 7 bodů z 10.

Naprosto ideální pro mě bylo použít kromě vody i led, aby byly aminokyseliny vychlazené a ještě lépe tak vynikla jejich chuť.

Příchutě Nano BCAA

Kdy a kolik Nano BCAA užívat?

Pokud jde o užívání Nano BCAA, v jednorázové dávce bohatě postačí 5g rozmíchaných ve 150 - 250ml vody.

Užívat je můžete před tréninkem, kdy BCAA slouží k ochraně svalové hmoty, nebo po tréninku, kdy nastartují proteosyntézu a zajistí lepší regeneraci. Je možné užívat i v obou případech, ale pro většinu sportovců je to zbytečné. 

náš tip!
Pokud v létě dostanete chuť na nějaký osvěžující drink, jsou Nano BCAA tou nejlepší možnou volbou. Nejenže mají skvělou chuť, ale také zlepší vaši regeneraci.

Cena odpovídající účinkům

Pokud jde o cenu, za půlkilové balení Nano BCAA zaplatíte za běžných podmínek 849 Kč což vychází na 8,49 Kč za jednu dávku. I když je tato cena poměrně vysoká, je důležité si uvědomit, že tomu také odpovídá kvalita produktu.

Když budete Nano BCAA užívat jen v jedné denní dávce (před tréninkem nebo po tréninku, v závislosti na vašich požadavcích), balení vám vystačí na více než 3 měsíce. A vždy je lepší investovat do kvalitnějších doplňků, než vyhazovat peníze za ty neúčinné. Samozřejmě záleží na tom, jestli vám to finanční možnosti dovolují.

Tabulka cen pro Czech Virus Nano BCAA
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 849 Kč
Cena: 849 Kč
Cena: 849 Kč

Závěrečné zhodnocení

Na závěr zbývá snad jen říct, že pokud chcete maximalizovat regeneraci, rozhodně jsou Nano BCAA dobrou volbou. Určitě podstatně lepší volbou, než investovat do levnějších, ale nekvalitních a neúčinných alternativ.

Důležité je ale zvážit, zda BCAA vůbec potřebujete. Osobně trénuji šestkrát týdně a můj trénink zabere většinou kolem dvou hodin, ale větvené aminokyseliny jsem nikdy nepotřeboval.

Celkové zhodnocení Nano BCAA

Nutriční hodnoty Nano BCAA

Obsah BCAA (ve 100g) 82,5 g
z toho L-Leucin 41 g
z toho L-Isoleucin 21 g
z toho L-Valin 20,5 g 
Energetická hodnota ve 100g   289,94 kcal / 1233,07 kJ
Tuky 0,68 g 6,12 / 25,16
- z toho nasycené 0,00 g 0,00 / 0,00
Sacharidy 4,23 g 16,92 / 71,91
- z toho cukry 0,08 g 0,00 / 0,00
Vláknina 0,00 g 0,00 / 0,00
Bílkoviny (N x 6,25) 61,7 g 246,80 / 1048,90
- organické kyseliny 6,70 g 20,10 / 87,10
Sůl 0,00 g 0,00 / 0,00

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.