Penco BCAA Instant: Právem opomíjené aminokyseliny, nebo solidní konkurent těch osvědčených? (Recenze)

Naposledy upraveno: 7. listopadu 2018

Jestli jste o společnosti Penco nikdy neslyšeli, vůbec se tomu nedivím. Vlastně až donedávna jsem ani já netušil, že nějaká taková firma vůbec existuje, a to se ve světě doplňků výživy pohybuji téměř neustále. Před nějakým časem jsem ale měl možnost některé z produktů této firmy vyzkoušet a já si bez váhání vybral BCAA Instant.

Jaký tento doplněk nakonec byl? Dokáže jeho složení konkurovat ostatním produktům? Vyplatí se do něj investovat, nebo jsou to je vyhozené peníze? Mají nějaký vliv na regeneraci? To vše a mnohem více se dozvíte v následující recenzi.

Penco BCAA Instant
Publikováno: 21. srpna 2018
Upraveno: 7. listopadu 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
9.6/10
Rozpustnost
10.0/10
Stravitelnost
9.8/10
Efekt
8.8/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
9.5
z 10 bodů

Jelikož BCAA samozřejmě nejsou suplement, jehož účinek pocítíte po vyzkoušení jednorázového vzorku, testoval jsem celé 330g balení Penco BCAA Instant a to dokonce v obou příchutích. Výsledky, které jsem při užívání zaznamenal, se tedy dozvíte níže.

Naprosto bezchybné složení

Jednotlivé aminokyseliny jsou v produktu BCAA Instant zastoupeny v poměru 2:1:1, což je ten nejlepší možný poměr vůbec. Tato směs leucinu, izoleucinu a valinu je dále obohacena o vitamíny B6, B12, C a aminokyselinu l-arginin.

V jedné 11g dávce tak najdete:

  • 8000 mg BCAA pro správnou regeneraci a nastartování proteosyntézy
  • 4 mg vitamínu B6, který se účastní metabolismu aminokyselin a sacharidů
  • 6 mcg vitamínu B12 pro správnou funkci krvetvorby a syntézu DNA a ATP
  • 160 mg vitamínu C pro odolný imunitní systém
  • 250 mg l-argininu, který zodpovídá za lepší prokrvení svalů a vyšší produkci oxidu dusného

Prvotřídní rozpustnost i bez šejkru

Když jsem si BCAA Instant připravoval poprvé, použil jsem šejkr. To se později ukázalo jako chyba, protože aminokyseliny pak pěnily tolik, že se nedaly vypít. Další porce už jsem proto nechal pouze rozpustit asi ve 350ml vody a lehce promíchal lžičkou. BCAA tak byly připravené během chvilky, okamžitě se rozpustily a bez jakékoliv pěny se daly hned vypít.

Kdy a jak jsem BCAA užíval?

Přestože obecně bývá doporučováno užívat BCAA před tréninkem a po něm, mně se nejvíce osvědčilo užívání ráno na lačno. Po probuzení vypiji půl litru obyčejné vody s citronem a asi deset minut na to jsem bral 11g BCAA rozmíchaných ve 350ml vody.

Musím říct, že jsem byl velmi příjemně překvapený a již po dvou týdnech aktivního užívání jsem pocítil pozitivní vliv na regeneraci.

NÁŠ TIP!
Pokud vás zajímají všechny možnosti, kdy je vhodné větvené aminokyseliny užívat, navštivte náš článek BCAA pod drobnohledem.

Kvalitní BCAA za dobrou cenu

330g balení Penco BCAA Instant je k dostání za cenu 349 Kč. Ta je podle mého názoru velmi dobrá cena, protože vychází ještě o něco levněji, než BCAA Synergy, která se stala vítězem našeho žebříčku nejlepších aminokyselin.

Zatímco za jednu dávku BCAA Synergy zaplatíte asi 14,4 Kč, v případě Penco BCAA Instant je to o téměř 4 Kč méně. Jsou podle mého názoru tedy těmi nejlepšími aminokyselinami například pro studenty, kteří mají pouze omezené finanční možnosti.

Dostupné hned ve dvou skvělých příchutích

Narozdíl od výše zmíněných BCAA Synergy jsou ale Penco BCAA Instant dostupné pouze ve dvou, a to ne zcela tradičních, příchutích - grep a třešeň:

  • Příchuť třešeň mi přišla velmi osvěžující, ovšem je poněkud hořká. Není to nic, na co by se nedalo zvyknout, ale pro někoho to může být až nepříjemné. Jinak je příchuť velmi osvěžující a když si na ni zvyknete, naprosto si ji zamilujete. Hodnotím ji tedy 9.5 body z 10 možných
  • Příchuť grep je z hlediska vlastností víceméně stejná- někomu může připadat hořká, ale pokud si na ni zvyknete, také si ji zamilujete. Jinak grepová příchuť není ani tak sladká, tudíž pokud nemáte rádi zbytečně přeslazené suplementy, určitě vás potěší. Dávám jí taktéž 9.5 bodů z 10.

Pokud nevíte, kterou příchuť zvolit, doporučuji objednat obě. Vzhledem k tomu, že balení obsahuje 33 dávek, vám vydrží při používání jedné dávky denně na měsíc, což je relativně krátká doba a vyplatí se koupit dvě balení.

Závěrečné zhodnocení

Troufám si tvrdit, že Penco BCAA Instant jsou jedny z nejlepších výrobků na trhu a je škoda, že se jim zatím nedostává větší popularity. Neobsahují příliš mnoho zbytečných aditiv, obsahují hned šest vysoce efektivních látek a navíc jsou za skvělou cenu.

Závěrem stačí říct snad jen to, že pokud se rozhodnete do větvených aminokyselin investovat, jsou Penco BCAA Instant tou nejlepší možnou volbou.

Penco BCAA Instant můžete koupit např. na Pilulka.cz
Zkontrolovat cenu

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.