Flex Blend Evris: Nezbytnost pro silné klouby sportovců? (Recenze)

Naposledy upraveno: 8. prosince 2019

Kloubní výživy by měly pro většinu sportovců být nepostradatelným doplňkem. Nejedná se o žádné zázračné pilule, které vyřeší i pokročilá stádia artrózy, ale pokud pohybovému aparátu na jedné straně berete (třeba nadměrnou zátěží), je nutné mu i dávat adekvátní výživu. A právě proto má kloubní výživa v mém suplementačním plánu jadné místo.

Konkrétně Evris byl ale často předmětem vašich dotazů, a tak jsem se ho rozhodl také otestovat. Vyplatí se? V čem se liší od konkurenčních výrobků? Chybí mu něco? Jak chutná? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Flex Blend Evris
Publikováno: 8. prosince 2019
Upraveno: 8. prosince 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Kloubní výživy
Efekt
8.9/10
Chuť
9.2/10
Rozpustnost
9.8/10
Složení
8.6/10
Cena
9.6/10
Celkové hodnocení
9.2
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě podotknout, že jsem vyzkoušel citronovou variantu, tudíž si rozhodně budu moct dovolit i porovnání s některými známějšími výživami nejen po stránce složení, ale i chuti.

Složení bez jakýchkoliv zbytečností

Kloubní výživy jsou jedním z mála doplňků, jejichž popularita sahá daleko za hranice sportu. Spolu s tím ale souvisí fakt, že spousta výrobců ve snaze o co největší profit používá levné a nefunkční suroviny. To ale v žádném případě není případ Flex Blendu, který obsahuje kombinaci 4 látek, jejichž efekt byl prozkoumán a potvrzen mnoha vědeckými studiemi. V jedné odměrce (6g) tedy najdete:

  • 2000mg MSM, což je nejlepší možný zdroj síry. A je to právě síra, která je zodpovědná nejen za novotvorbu kolagenu, ale dokonce pozitivně ovlivňuje také regeneraci svalů po náročných trénincích.
  • 1600mg glukosamin hydrochlorid, což je další velmi podstatná surovina. Glukosamin je spolu s chondroitinem složkou schopnou vázat vodu v kloubech, díky čemuž dochází ke zlepšení pevnosti a pružnosti kloubních chrupavek. Osobně bych preferoval variantu sulfátu, ovšem ani hydrochlorid není špatnou volbou.
  • 600mg chondroitin sulfátu, který patří mezi pomalu působící léky a jejich pozitivní efekt je tedy vidět nejdříve po 4 týdnech. Dobrou zprávou ale zůstává, že stejně dlouho v těle působí i po vysazení.
  • 200mg vitamínu C, který podobně jako MSM přispívá k normální tvorbě kolagenu, ale také zajišťuje správné fungování cév, chrupavek i zubů a stará se o optimální elasticitu kůže. A v neposlední řadě pozitivně ovlivňuje imunitní systém.

Pokud se podíváte na některé konkurenční kloubní výživy (například ty z našeho srovnání), tak zjistíte, že některé z nich obsahují podstatně více účinných látek. Do nejefektivnější kloubní výživy má tedy Evris Flex Blend daleko, každopádně velmi účinnou prevencí je bez debat.

Flex Blend Evris složení

Ta nejlepší možná prevence

Evris Flex Blend jsem užíval po dobu dvou a půl měsíce převážně jako prevenci před zraněním a musím říct, že svoji úlohu plnila tato kloubní výživa na jedničku. Upřímně řečeno si nemyslím, že by vyřešila vážné problémy s klouby, každopádně drobné problémy způsobené velkou tréninkovou zátěží řeší opravdu spolehlivě. Pokud hledáte tu nejlepší možnou prevenci, je Evris Flex Blend přesně pro vás i díky skvělému poměru ceny a kvality.

Flex Blend Evris prevence

Kdy a jak jsem Flex Blend užíval?

Součástí balení Flex Blend je samozřejmě i odměrka na 6 gramů prášku. Denně jsem tedy používal podle doporučení výrobce právě jednu odměrku, kterou jsem vysypal rovnou do úst a zapil dostatečným množstvím vody. Pro většinu z vás bude ale asi přijatelnější rozmíchání ve vodě. V takovém případě doporučuji zvolit menší množství vody (v ideálním případě maximálně 2dcl). Flex Blend se velmi dobře rozpustí i bez šejkru, proto je možné ho pouze vysypat do skleničky s vodou a míchat.

Flex Blend Evris užívání

Chuťově mezi Alavisem a Joint Care Drinkem

Jestli mě něco velmi příjemně překvapilo, byla to právě chuť Flex Blend drinku. Ve srovnání s takovým Alavisem byla rozhodně o poznání lepší, už jen díky tomu, že skutečně připomíná citron. A paradoxně nechutná vůbec špatně, dovolil bych si ho přirovnat k různým drinkům určeným na snížení příznaků chřipky. Nápoj je poměrně sladký a i když v puse zůstává poměrně umělá pachuť, stále platí, že se jedná o lék na klouby, nikoliv něco, na čem byste si měli pochutnat. Kdybych měl ale srovnat Flex Blend například s takovým Joint Care Drinkem, který je po chuťové stránce pravděpodobně nejlepší na trhu, má Evris stále ještě co dohánět.

Flex Blend Evris chuť

Doplněk, který cenově jen těžko hledá konkurenci

Celé balení stojí 549 Kč a obsahuje celkem 75 dávek, což odpovídá ceně 7,32 Kč za jednu dávku. V případě dnes již jednou zmiňovaného Joint Care Drinku je přitom cena za dávku téměř pětinásobná, což už je opravdu markantní rozdíl. Nutno ovšem podotknout, že ona kloubní výživa od společnosti Prom-in obsahuje některé složky navíc. Každopádně Evris z hlediska prevence bohatě postačí a vzhledem k velmi příjemné ceně bych ho rozhodně každému sportovci rád doporučil.

Tabulka cen pro Flex Blend Evris
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Flex Blend Evris konkurence

Závěrečné zhodnocení

I když složení za těmi úplně nejlepšími výživami stále o něco zaostává, jako prevence před zraněním je naprosto dostačující i pro velmi namáhaný pohybový aparát. Evris Flex Blend v sobě navíc kombinuje i skvělou cenu a víc než obstojnou chuť, díky níž už se do pití kloubní výživy nebudete nikdy muset víc nutit.

No a to by bylo pro naši dnešní recenzi všechno. Doufám, že pro vás byla recenze užitečná a pokud máte jakékoliv další otázky, neváhejte se zeptat v komentářích.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.