Czech Virus Joint Max – Nová nejlepší kloubní výživa na trhu? (Recenze)

Naposledy upraveno: 23. února 2019

Když přišel před nějakým časem Czech Virus se svojí novou kloubní výživou Joint Max Ultimate Blend, vyvolalo to, jak koneckonců bývá u nových produktů této společnosti zvykem, velký rozruch. Přestože díky propagaci takových hvězdných osobností naší fitness scény, jako je třeba Jirka Tkadlčík, Filip Grznár nebo Pavel Beran jste mohli mít pocit, že se jedná o nejlepší kloubní výživu na světě, rozhodli jsme se ji nezávisle otestovat a zjistit, jak na tom skutečně je.

Je to tedy dobrá investice? Neskrývá se za účinným marketingem Czech Virusu jen další neúčinný produkt? Může být dokonce lepší variantou než Alavis? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte v naší nezávislé recenzi.

Czech Virus Joint Max Ultimate Blend
Publikováno: 13. února 2019
Upraveno: 23. února 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Kloubní výživy
Chuť
9.5/10
Rozpustnost
9.9/10
Kvalita použitých surovin
9.9/10
Složení
9.7/10
Cena
7.9/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Hned na úvod se hodí říct, že i když tuhle kloubní výživu prozatím nenajdete v našem žebříčku nejlepších kloubních výživ, výhledově rozhodně plánujeme jeho aktualizaci, ve které tahle kloubní výživa prostě a jednoduše nesmí chybět.

Bezkonkurenční složení, které má ale stále ještě své nedostatky

Když se na první pohled podíváte na složení Czech Virus Joint Max Ultimate Blend, můžete mít pocit, že této kloubní výživě není co vytknout. A skutečně se jedná o produkt, který by obsahem účinných látek hledal konkurenta jen horko těžko. Najdete v něm víceméně totožné látky jako v populárním Alavisu, ale ještě koncentrovanější. No a samozřejmě i nějaké látky navíc.

Chondroitin, glukosamin a methylsulfonylmethan jsou v podstatě nezbytnými látkami, když hledáte funkční kloubní výživu. O kvalitě této kloubní výživy svědčí i fakt, že v ní nenajdete "obyčejný" levný kolagen, ale peptan, tedy bioaktivní kolageny I. typu té nejvyšší kvality.

Czech Virus Joint Max kloubní výživa

To, s čím Czech Virus ale rozhodně přišel jako jeden z mála, je například přidání kurkumy do Joint Max Ultimate Blend. Tahle naprosto zázračná složka, s oblibou používaná například v Ájurvédě, snižuje riziko vzniku artritidy a potlačuje její případné příznaky, snižuje riziko vzniku nádorových onemocnění, působí výborně proti zánětům, působí blahodárně na játra, zabraňuje nadýmání a zlepšuje trávení. Právě tady se ale dostáváme k jednomu z mála drobných nedostatků. Podle dostupných vědeckých poznatků je kurkuma poměrně špatně průchozí trávicím traktem. A zároveň bylo ve výše uvedené studii prokázáno, že ke zlepšení využitelnosti dojde například, pokud je kurkuma podávána s piperinem (tedy s alkaloidem nacházejícím se například v černém pepři). Ten mi v Joint Max tedy trochu chybí.

Stejně tak nevidím příliš velké opodstatnění v použití kyseliny l-askorbové, tedy syntetického vitamínu C. V našem článku, který jsme před nedávnem na toto téma zveřejnili, odkazujeme na knihu Farmakokinetika, kde se mimo jiné objevuje přesný postup výroby syntetického vitamínu C. Faktem ale zůstává, že syntetický vitamín C obsahuje jen a pouze molekulu vitamínu C, kdežto pokud tento životně důležitý nutrient přijímáte z přírodních zdrojů, dostáváte do sebe i celou řadu dalších složek, jako je rutin, faktory J, K a P bioflavonoidy a askorbinogen.

Czech Virus Joint Max kloubní výživa

Pokud ale pomineme tyhle malé drobnosti, rozhodně Joint Max nabízí nabité a efektivní složení, jaké na trhu nemá konkurenci. Dokonce i ve srovnání s Alavisem je jeho složení podstatně lepší, neboť obsahuje více účinnějších látek a navíc je koncentrovanější.

Chuť, která předčí vaše očekávání

Jestli kromě složení stojí nějaký další aspekt za zmínku, je jím rozhodně naprosto delikátní chuť. Jedinou dostupnou variantou, ve které tuto kloubní výživu najdete, je příchuť tropického ovoce. Nutno ale podotknout, že je naprosto výborná a dala by se rozhodně přirovnat například k chuti ananasových BCAA. Pro někoho možná může být až příliš sladká, ale tento „nedostatek“ vyřeší příprava s větším množstvím vody. Koneckonců, stále není dobré zapomínat na to, že se jedná o kloubní výživu, ne třeba o nějaký protein, který pijete několikrát denně. A jestli jste doteď byli zvyklí třeba na chuť Alavisu, rozhodně teď budete nadšení.

Czech Virus Joint Max kloubní výživa

Naprosto bezproblémová příprava

Ještě předtím, než jsem vyzkoušel Joint Max, jsem používal Alavis. Byl jsem zvyklý ho sypat rovnou do úst, protože když jsem se ho snažil rozmíchat ve skleničce s vodou, prášek se vždy usadil na dně. V případě Joint Max se ale rozhodně vyplatí použít šejkr s 300-400 ml vody (záleží na tom, jak sladký nápoj chcete), přidat tam jednu odměrku této kloubní výživy, párkrát zatřepat a výsledkem je výborná kloubní výživa, které nezanechává žádnou pěnu ani hrudky.

Czech Virus Joint Max kloubní výživa

Celkový dojem kazí pouze vyšší cena

Jestli má tahle nová kloubní výživa od Czech Virusu nějaké výraznější nedostatky, je to právě vyšší cena. Ale překvapuje vás to ještě? Zmiňoval jsem to jako negativum například u ořechových másel od této společnosti, které jsem recenzoval před nějakým časem a musím to zmínit i tady. Za kvalitu zkrátka a dobře musíte být ochotni si připlatit. Nicméně pokud vám to nevadí, rozhodně Joint Max můžu jen a pouze doporučit.

Tabulka cen pro Czech Virus Joint Max Ultimate Blend
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Když koupit, tak rovnou dvě balení

Jestli něčím Alavis vyniká na plné čáře, je to obsah dávek v balení. Vystačí vám totiž na tři tříměsíční cykly (tedy přibližně 1 rok). Joint Max Ultimate Blend obsahuje pouze 40 dávek, tedy množství na 40 dní. A jelikož například chondroitin a glukosamin patří mezi pomalu působící látky (takže jejich úplné účinky jsou patrné až po 2-3 týdnech užívání), rozhodně se vyplatí užívat je déle než zmiňovaných 40 dní. Jestli přemýšlíte o koupi, vezměte rovnou dvě balení a až je vypotřebujete, na měsíc Joint Max vysaďte. Uvidíte, že budete spokojeni tak jako já.

No a to by od nás k recenzi této kloubní výživy bylo všechno. Pokud máte dotaz týkající se Joint Max Ultimate Blend, určitě se neváhejte zeptat v komentářích, rádi vám odpovíme. Stejně tak nám můžete psát i vaše tipy na produkty, které bychom měli vyzkoušet příště!

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.