Použití sladidla ze stevie je opravdu univerzální a slouží tedy nejen k oslazení kávy, čaje či jiných nápojů, ale i k pečení a vaření (což ...více
Použití sladidla ze stevie je opravdu univerzální a slouží tedy nejen k oslazení kávy, čaje či jiných nápojů, ale i k pečení a vaření (což se nedá říci například o aspartamu). Kombinace extraktu stevie s řepným cukrem snižuje energetický obsah výsledného produktu na polovinu při naprosto identické chuti, což se opět nedá říci o většině umělých sladidel.
Nejenom ženy a muži držící redukční diety jistě přivítají, že jedna kávová lžička tohoto přípravku obsahuje pouze 14 kcal, ale snížit nadbytečný kalorický obsah stravy je jistě žádoucí pro naprostou většinu z nás. Vždyť obezita představuje nejrozšířenější epidemii naší civilizace! Ať jste sportovec s nutností udržet svoji hmotnost, či chcete pouze omezit příjem sacharidů, a tak „srazit" energetický obsah stravy, tak používejte kombinaci stevie s řepným cukrem všude tam, kde je to jen možné! A navíc uděláte něco pro své zdraví.
Tuto podivuhodnou rostlinu využívali domorodí indiáni v subtropických a tropických oblastech Jižní Ameriky již od nepaměti nejenom pro její sladkost (prakticky všechny části rostliny jsou zhruba třicetkrát sladší než řepný cukr). Abychom nemuseli přežvykovat části rostlin, tak se v současné době používá extrakt, který vykazuje ještě o řád vyšší sladivost (zhruba až třistakrát větší než řepný cukr) a tím se zcela po této stránce vyrovná ostatním umělým sladidlům.
Složení: cukr, stevia