Recenze CBD olejů: S kterým máme nejlepší zkušenost?

Naposledy upraveno: 5. června 2020

CBD doplňky stravy nejsou v České republice zatím příliš známé, ale v zahraničí jejich obliba rapidně stoupá a jejich uživatelé si účinky CBD náramně vychvalují.

Když jsem dostal možnost otestovat CBD olej, nejprve jsem byl trochu skeptický a říkal si, že se opět jedná o pouhý trend, který brzy opadne. Poté jsem ale změnil názor a pustil se do testování produktů, které probíhalo déle než měsíc, abych zajistil maximální objektivitu recenze.

Zelená země CBD olej
Publikováno: 4. června 2020
Upraveno: 5. června 2020
Autor recenze: Michal Houfek
Kategorie: Ostatní
Efekt
9.4/10
Čistota produktu
8.0/10
Velikost balení
8.9/10
Složení
9.3/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

Je nutno podotknout, že užívání CBD je naprosto bezpečné a zcela legální. Nemusíte se tedy bát, že byste užívali zakázanou látku. Jaké jsem tedy pocítil účinky? Vyplatí se do produktu investovat? To a ještě mnohem více se v recenzi dozvíte.

Testované produkty a jejich rozdíl

V začátku celé recenze vám musím sdělit, že jsme testovali dva produkty CBD. Prvním z nich byl CBD olej od společnosti Bulk Powders, který je čistým izolátem CBD, což znamená, že neobsahuje žádné další složky kanabinoidů včetně negativního THC. Na trhu je to nejlevnější CBD olej, který lze pořídit.

Druhým testovaným produktem byl plnospektrální CBD olej od společnosti Zelená Země. To, že je plnospektrální znamená, že obsahuje i všechny ostatní kanabinoidy včetně THC ve stopovém množství, což zajištuje mnohem silnější směs CBD, po které budete pociťovat veškeré benefity už při výrazně menším dávkování. Zde je ovšem velké negativum a to je přítomnost THC, tudíž se nedoporučuje užívat v zaměstnání, kde můžete být testováni na zakázané látky v těle. Jedná se o nejdražší CBD olej, který si můžete pořídit.

Na trhu existuje ještě jeden typ CBD olejů, a to jsou širokospektrální oleje. V těchto doplňcích můžeme nalézt jak CBD, tak i jeho synergisticky působící složky kanabinoidů, ovšem bez přítomnosti negativního THC, což je nejlepší volba pro lidi, kteří chtějí maximální účinek, ovšem bez přítomnosti zmiňovaného THC.

jaký cbd olej je nejlepší?
Pokud chcete nejlepší zážítek z užívání CBD, zvolte drazší plnospektrální olej, ovšem pokud to vaše finanční možnosti nedovolují, sáhnetě po širokospektrálním oleji. Izolát CBD spíše nedoporučujeme.

-

Benefity užívání CBD

CBD nabízí různé zdravotní i výkonnostní benefity, psychické uvolnění a mnoho dalšího. Jeden z nejlepších účinků, kterým CBD disponuje, je možnost zmírnění psychického stresu a napětí. S tímto benefitem je úzce spjatý i další účinek CBD, a to, že vám pomůže se spánkem, s odpočinkem a celkově s psychickou i fyzickou regenerací těla.

Dále by užívání CBD mělo pomoci s kardiovaskulárním zdravím, mělo by vám pomoci snížit krevní tlak nebo vám dokonce může pomoci zabránit vypuknutí cukrovky 2. typu. CBD by také mělo mít skvělé účinky pro vaší pokožku, může vám pomoci s akné, působí jako analgetikum, tedy dokáže zmírnit fyzickou bolest v těle. Také zmírňuje různé záněty v těle, působí jako antioxidant a má příznivý vliv na mozek člověka.

V neposlední řadě CBD dokáže dokonce pomoci i s epileptickými problémy, s Parkinsonovou chorobou nebo zmírňuje projevy roztroušené sklerózy. CBD má účinků mnoho, toto je pouze krátký výčet několika, které nás zaujaly ze všech nejvíce.

-

Jak CBD olej užívat?

Já osobně doporučuji užívat CBD olej ve večerních či pozdních odpoledních hodinách po práci, kdy vám CBD olej pomůže krásně zrelaxovat. Stačí si nakapat požadové množství pod jazyk, zde ho jednu minutu podržet a následně polknout.

Když si konkrétně vezmeme produkt CBD od Zelené Země, který jsme testovali. Tento produkt má zastoupení CBD 10%, což znamená, že v jedné kapce nalezneme 4 mg CBD. Nicméně na trhu existuje různé zastoupení CBD, zde vám tedy uvádím přibližné množství CBD v jedné kapce.

  • 1 % – 0,5 mg
  • 2 % – 1 mg
  • 5 % – 2 mg
  • 10 % – 4 mg
  • 21 % – 8,5 mg

Doporučená denní dávka činí 20-40 mg CBD. Každý si ale bude muset najít své ideální dávkování.

kdy dále můžete cbd olej užívat?
CBD olej můžete užívat v různých časech během dne. Mé doporučení již znáte, pojďme si říct, kdy je možné ho dále užívat:
  • Dalším skvělým časem, kdy CBD užívat je ráno po snídani. CBD by vás mělo nastartovat podobně jako kafe a měli byste mít plno energie do pozdějších fází dne.
  • Objevují se i názory, že je dobré užívat CBD olej před tréninkem. Zde by měl opět nahradit kofein, měl by vás nabudit, ale příjemně zklidnit mysl a váš trénink by tak měl být více koncentrovanější.
  • V neposlední řadě je někdo i zastáncem užívání CBD po tréninku, kdy by měl pomoci s regenerací namoženého svalstva.

Je potřeba si vyzkoušet, kdy vám CBD olej sedne nejlépe. Pro každého to bude individuální.

CBD Olej užívání

Recenze CBD oleje od Bulk Powders

V první řadě musím podotknout, že už při obdržení zásilky, jsem měl mírné pochybnosti, protože CBD olej byl čiré, průhledné barvy, kdežto na oficiálních stránkách výrobce je ukazován v hnědé barvě. Nicméně, nevěnoval jsem tomu příliš pozornosti a pustil se do testování.

Jelikož se jedná o izolát CBD, dávkování je nutné zvýšit. Výrobce na obalu uvádí 1-8 kapek až 3x denně pod jazyk. Začal jsem tedy s testováním 8 kapek CBD oleje po večeři každý den. Po nakapání oleje pod jazyk jsem počkal asi 1-2 minuty a následně jsem olej spolknul. Chuť byla trpká, hodně připomínala konopí. Ze začátku mi chuť příliš nesedla, ale čím déle jsem produkt užíval, tím více jsem si na ni zvykl a nyní už mi nedělá problémy.

Bohužel musím říct, že účinky se nedostavili vůbec žádné. Zvýšil jsem tedy dávkování o 8 kapek denně, které jsem aplikoval stejným způsobem, ale ráno po snídani. Účinky jsem pořád žádné nepociťoval, jediné co jsem pocítil, bylo paradoxně zhoršení spánku, což by CBD rozhodně nemělo dělat. Po 14 dnech testování jsem žádný z výše zmiňovaných pozitivních účinků nepocítil. Dokonce jsem zkusil použít CBD před tréninkem nebo po tréninku v dávce 5 kapek, ale ani tady jsem žádný velký rozdíl nepoznal. Regenerace po tréninku byla pořád stejná. 

HODNOCENÍ: 1/10
Celkově tento CBD olej hodnotím velmi negativně. Nevím, zda jsem dostal pouze vadný kus nebo zda výrobce skutečně v takovéto kvalitě produkt vyrábí. Pravdou ale je, že benefity mi tento doplněk nepřinesl žádné a já ho nemohu doporučit.

-

Recenze kvalitnějšího CBD oleje od Zelená Země

Po velmi negativní zkušenosti se společností Bulk Powders jsem se odhodlal k vyzkoušení CBD oleje od Zelené Země. Zde se produkt lišil v tom, že se jedná o plnospektrální CBD olej, účinků bychom tak měli dosáhnout u výrazně menšího dávkování. Hned při obdržení zásilky měl olej krásně hnědou barvu, jakou by CBD olej měl mít. Začátek byl tedy velmi slibný.

Výrobce uvádí, že by se produkt měl dávkovat v množství 1 kapky 1x denně. Já jsem produkt začal užívat v množství 2 kapek po večeři. Zde jsem ale žádné efekty nepociťoval, proto jsem musel dávkování zvýšit až na 5 kapek denně. Po zvýšení dávkování jsem konečně začal pociťovat uvolněný pocit asi 30 minut po užití CBD. Pociťoval jsem méně stresu a byl jsem více zrelaxovaný. Dávkování jsem již dále nezvyšoval, akorát jsem užití CBD ve stejném množství přesunul později do večerních hodin, cca 1 hodinu před spaním. Tímto jsem skutečně dosáhl lepšího usínání a spánku celkově.

Dále jsem CBD olej vyzkoušel i v ranních hodinách po snídani, opět jsem užil 5 kapek pod jazyk a po jedné minutě jsem polkl. Nicméně jediné, co jsem pocítil, bylo opět uvolnění a pociťování menšího stresu. Žádné další výše zmíněné benefity jsem bohužel nedokázal zaznamenat, protože žádným z výše zmíněných problémů netrpím, nicméně věřím, že pravidelné užívání CBD má mnoho zdravotních benefitů a jsem si jist, že většina z těch, které jsme zmínili, je pravdivá. 

hodnocení: 8,5/10
Zde testování CBD dopadlo o mnoho lépe než u předešlého produktu a my ho hodnotíme 8,5 body z 10. Můžu říct, že po užití CBD se mi opravdu dobře odpočívalo a myslím, že na noc je to výborný doplněk. To, že jsem nějaké další účinky nedokázal pocítit neznamená, že tento CBD olej takové účinky nemá. Produkt si vždy musíte vyzkoušet na vlastní kůži, abyste věděli, zda vám dokáže v něčem pomoci.
Tabulka cen pro Zelená země CBD olej
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

-

Závěrečné shrnutí

Vyplatí se tedy zainvestovat do CBD produktů nebo je to jen zbytečná investice? Musím říct, že to rozhodně není doplněk stravy, bez kterého byste se neobešli. Pokud vás CBD žádným způsobem nezaujal, nezoufejte, rozhodně si produkt kupovat nemusíte a vůbec vám to nemusí vadit, protože v žádné velké nevýhodě nebudete.

Na druhou stranu je CBD olej za nás po dlouhé době velmi zajímavý produkt, který skutečně funguje a jehož efekty opravdu pocítíte. Na někoho bude působit více, na někoho méně, ale působit zkrátka bude. Vše je individuální a musíte si ho vyzkoušet na vlastní kůži.

Závěrem bych chtěl říct, že CBD olej rozhodně není produkt pro každého a je na zvážení, zda účinky skutečně využijete. Lidem, kteří mají problémy se spánkem a trpí dalšími výše zmíněnými problémy, bych určitě doporučil CBD alespoň vyzkoušet a zpozorovat, zda jim v těchto ohledech dokáže pomoci.

Komentáře (9)

Ondra Koštál
Červen 4, 2020

Na CBDčko nedám dopustit, chill a pohoda. Při tréninku focus. Doporučuju.

Souhlasím(+6)
Nesouhlasím(-3)
Sen Guan Li
Červen 4, 2020

Raději mám pouliční verzi... plnospektrální..

Souhlasím(+6)
Nesouhlasím(-5)
Petr Pěkný
Červen 5, 2020

Na spánek opravdu top produkt. Bolest za mě nic moc, nebo u mě ne. Ale chill a spánek super.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Martin Lazar
Červen 5, 2020

Dávám CBD květy každý den před spánkem . Spánek mám kvalitnější trpěl jsem na migrény. Bolesti hlavy jsem měl tak 3x týdne. Za poslední 2 měsíce co to beru jsem měl bolest hlavy jednou a to bylo když jsem si CBD nedal před spaním protože jsem zapomněl. A je i pravdou ze mě přijde ze svaly druhy den po cvičení tolik nebolí ale to nejsem schopnej na 100% říct. Mě to strašně pomohlo a za mě doporučuji.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Radomír
Červen 5, 2020

Ani si nedokážete představit, jak mě tato recenze potěšila. Jsem rád, že moje zkušenosti s CBD od Bulku nejsou jediné. Naprosto žádný efekt, a to jsem se na tento produkt fakt těšil. A bál se, že spíše než reálný účinek bude působit placebo. A spousta lidí mi tvrdí, že CBD funguje s já se s nimi hádal, že vůbec. Každopádně rozhodně nedoporučuji a považoval jsem to za marketing moderní doby. Po dalších recenzích asi dám šanci ještě jiné značce. Pro registrovaného sportovce je ovšem možnost byť jen minima THC nebezpečná.

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(-3)
Marián
Červen 6, 2020

Zkoušel jsem mnoho CBD (CBDKonopi, Wolfberry, Liftea), ale Zelená země vždy suveréně nejlepší cbd olej na trhu. 100% efekt pocítíte

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-2)
STanda Herbář
Červen 8, 2020

Já CBD doporučuji, ale jde o to, od koho je... Třeba od zelené země mi nezabral žádný z jejich olejíčků, ale od firmy bonumo cbd, mi zabral na první dobrou jejich nano extrakt.

Doporučuji, už se bez něj neobejdu

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Petr
Červen 29, 2020

Nano extrakt neexistuje. Je to CBD izolát, který je nějakým procesem roztříštěn na "nano" částice. Účinek tedy nebude tak vysoký jako u full spectrum oleje a také jsem se nikde nedočetl velikost nano částic a to, o kterou se studii opírají, že je 10x silnější (dočteno u jiných prodejců nano cbd). Zrovna tento typ CBD oleje mi přijde hodně pochybný.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-1)
Petr
Červen 12, 2020

předražená hloupost, byliny vypěstované na zahradě mají prokazatelně větší účinky

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)