Vilgain Creatine Creapure®: Spolehlivý kreatin za skvělou cenu [recenze]⁠

Naposledy upraveno: 21. října 2022

Mezi silovými sportovci se kreatin řadí mezi velmi populární suplementy. To popravdě není žádné překvapení, jelikož má mnoho pozitivních vlivů jak na silový výkon, tak na regeneraci po tréninku. To jsme ostatně zmiňovali i v našem samostatném článku. Ačkoliv je kreatin velmi populární, mnoho lidí, především těch méně zkušených, si tak úplně neví rady s jeho výběrem. Produktů je na trhu nespočet a velmi často liší pouze v detailech. Rozhodli jsme se vám proto přinést podrobnou recenzi kreatinu od značky Vilgain, který se umístil na přední příčce našeho žebříčku nejlepších kreatinů.

Vilgain Creatine Creapure® nás zaujal z několika důvodů. Tím hlavním je výborný poměr ceny a kvality, který z něj dělá ideální volbu pro nesmírně širokou skupinu lidí. Na jeho recenzi jsem se proto velmi těšil a měl jsem poměrně vysoká očekávání. Jak jsem s ním byl spokojen?

Vilgain Creatine Creapure®
Publikováno: 21. října 2022
Upraveno: 21. října 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Ostatní
Chuť
8.5/10
Rozpustnost
9.0/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
10.0/10
Cena
9.5/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Vilgain Creatine Creapure®
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  399 Kč

Produkt značky Vilgain (dříve prodávané pod značkou Aktin) jsou čím dál více populární mezi širokou veřejností. Kromě klasických suplementů typu protein, kreatin nebo magnézium nabízí značka také spoustu zdravých potravin a surovin na vaření. V nabídce Vilgain proto najdete například nízkokalorický kečup, těsto na pizzu nebo třeba špaldové těstoviny.

Naprosto čisté složení

Rozbor složení zpravidla zabere v našich recenzích největší část celého článku, dnes tomu tak ale nebude. Vilgain Creatine Creapure® totiž obsahuje jen a pouze čistý kreatin monohydrát a ochrannou známkou Creapure®. To pro zákazníka znamená garanci maximální možné bezpečnosti, využitelnosti a čistoty celého produktu. Každý kreatin, který má ambici patřit mezi špičku na trhu, se touto ochrannou známkou může pyšnit. Kromě toho tady nenajdeme žádné přidané látky, což je samozřejmě z hlediska hodnocení složení velké plus.

Co se týče formy samotného kreatinu, vsadil výrobce na osvědčenou klasiku. Kreatin monohydrát je nejdéle zkoumanou a zároveň nejvíce vyzkoušenou formou kreatinu ze všech. Je sice pravda, že tato forma nemusí nutně vyhovovat každému, ale v naprosté většině případů s ní budete spokojeni. Z výše uvedeného je tedy jasné, že složení Vilgain Creatine Creapure® hodnotíme na jedničku. 

Náš tip
Pokud jste v minulosti kreatin monohydrát vyzkoušeli, ale moc vám nevyhovoval, vyzkoušejte kreatin ve formě hydrochloridu. O výhodách této formy se dočtete v naší recenzi na Prom-IN Kreatin HCl.

Jak ho užívat?

Pokud máte s kreatinem ve formě monohydrátu nějaké zkušenosti, pravděpodobně víte, že většina těchto výrobků není úplně nejlépe rozpustná. Ani Vilgain Creatine Creapure® není v tomto směru výjimkou. Z hlediska rozpustnosti to opravdu není nějaký velký zázrak, nicméně vzhledem k tomu, že s podobným problémem se potýká i značná část konkurenčních výrobků, nelze to podle mě považovat za nějaké velký negativum. Rozpustnost samozřejmě ovlivní poměr kreatinu a vody, který zvolíte.

Co se týče dávkování, výrobce doporučuje užívat klasických 5 gramů. Jedná se o stejně velkou dávku, jakou doporučují i výrobci konkurenčních produktů, takže v tomto směru se také nejedná o žádné překvapení. Otázkou spíše zůstává, s čím kreatin smíchat. Jelikož se jedná o často diskutovanou otázku, věnovali jsme jí celý článek s názvem S čím míchat kreatin pro maximální efekt?, na který si vás dovolím odkázat. Správná volba mezi vodou a jiným nápojem ovlivní rovněž výslednou chuť, která u neochucených kreatinů také nebývá zrovna nejlepší.

Jaké máme s kreatinem od Vilgain zkušenosti?

Jak už jsem psal v úvodu, od vyzkoušení tohoto kreatinu jsem měl od začátku vysoká očekávání. S radostí můžu říct, že jsem skutečně nebyl zklamaný. Tím hlavním důvodem je pochopitelně skvělý efekt a dobrá stravitelnost. Osobně si nemylsím, že je úplně vhodné, abych zde na základě své vlastní zkušenosti dělal nějaké obecné závěry o tom, jak produkt funguje. To, co vyhovuje mně, totiž nemusí automaticky vyhovovat všem ostatním, a je potřeba to mít na paměti. Mám-li ale mluvit pouze za sebe, rozhodně si z hlediska účinnosti Vilgain Creatine Creapure® nemůžu na nic stěžovat jak po stránce silové, tak z hlediska nějaké potréninkové regenerace.

Zároveň je potřeba zdůraznit také skvělou stravitelnost produktu. V některých případech se stává, že vám méně kvalitní kreatin skutečně nesedne. To naštěstí nebyl tento případ a opět můžu říct, že jsem v tomto směru byl zcela spokojený. Pokud mám tedy porovnat kreatin od značky Vilgain s ostatními produkty na trhu z hlediska účinnosti, rozhodně bych ho zařadil velmi vysoko.

Úžasný poměr ceny a výkonu

Důležitým faktorem při koupi jakéhokoliv produktu je samozřejmě také jeho cena. Nevýhodou většiny kvalitních suplementů je právě to, že stojí příliš moc peněz, což mnoho zákazníků odradí. Kreatin od značky Vilgain je ale důkazem toho, že i za málo peněz může člověk dostat hodně muziky. V přepočtu na jednu dávku totiž vychází cenově opravdu velmi dobře ale zároveň si drží svou vysokou kvalitu, kterou se bez problému rovná tomu nejlepšímu, co může nabídnout konkurence. Výsledný poměr ceny a kvality je proto opravdu skvělý. Vzhledem k tomu, že kreatin je pro mnoho lidí hned po proteinu druhým nejdůležitějším suplementem, jedná se podle mého o skvělou volbu pro většinu sportovců.

Tabulka cen pro Vilgain Creatine Creapure®
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  399 Kč

Shrnutí na závěr

Kreatin od značky Vilgain si mě naprosto získal a jen těžko bych tady z něj skrýval své nadšení. Rozhodně se nejedná o žádný přelomový suplement, který by zákazníkovi nabízel něco nového. Je to prostě nesmrtelná klasika, na které si dal výrobce skutečně záležet. Největší výhodou Vilgain Creatine Creapure® je z mého pohledu jistota, že se vám do rukou dostane maximálně kvalitní produkt, který vám nabízí spolehlivý účinek. Přesně to totiž očekávám od produktu, který má tvořit tak důležitou složku mé suplementace. Zároveň cenově vychází velmi dobře, což je nepopiratelné plus. Zkrátka a dobře tady není nic, na co by si člověk mohl stěžovat. A to se nestává příliš často.

Hledáte kvalitní kreatin, ale tento produkt vás nezaujal? Podívejte se na naše srovnání nejlepších kreatinů na trhu a vyberete si z některou z alternativ.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.