Drip: Jak nám chutnal přírodní energeťák? [recenze]

Naposledy upraveno: 23. listopadu 2022

Energetické nápoje jsou rozšířeným trendem nejen mezi sportovci, ale také mezi nesportující populací. Pro mnoho lidí se jedná o zdroj energie, bez kterého si nedokáží představit svůj den. Důvodem je samozřejmě vysoký obsah kofeinu a dalších stimulantů společně s obsahem jednoduchých cukrů. Mnoho lidí energy drinky používá jako alternativu ke kávě, která je pro stejný efekt ještě více rozšířená.

V dnešní recenzi se ale nepodíváme na jen tak ledajaký energetický nápoj. Drip je totiž nápoj z yerby maté, který obsahuje samé přírodní látky a představuje tak alternativu k energy drinkům vhodnou také pro sportovce. Jak nám chutnal? A jak hodnotíme jeho složení? To vše se dozvíš v dnešní recenzi.

Drip
Publikováno: 18. listopadu 2022
Upraveno: 23. listopadu 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Nápoje
Chuť
9.0/10
Efekt
10.0/10
Balení
9.0/10
Složení
10.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
9.2
z 10 bodů

Abychom se vyhnuli případným zmatkům, musíme upozornit na to, že Drip se ještě před nějakou dobou jmenoval Eccentric. Z toho důvodu se na některých fotkách může místo nového loga objevovat právě tento starší název. Kromě jména se ale na nápoji nic nemění a nehledě na to, co je napsané na obalu, se v každé plechovce skrývá to stejné.

Vyladěné složení, které konkuruje klasickým energy drinkům

Drip disponuje poměrně jednoduchým složením. Kromě yerby maté v něm najdete fresh ze zázvoru a citronu, třtinový cukr, skořici, vitamín C, mořskou sůl, kardamon, hřebíček, muškátový oříšek a sorban draselný sloužící jako konzervant. Už na první pohled je složení v porovnání s ostatními energetickými nápoji mnohem více založené na přírodních složkách a neobsahuje téměř žádné umělé látky. Yerba navíc disponuje skutečně vysokým obsahem kofeinu, takže v jedné plechovce Drip se skrývá až 150 mg tohoto stimulantu, což je více než většina běžných energy drinků.

Yerba maté je typická tím, že obsahuje skutečně obrovské množství aminokyselin, vitamínů, alkaloidů a mnoho dalšího. Díky tomu podporuje soustředění, dokáže pořádně nabudit, pomáhá bojovat proti stresu a působí protizánětlivě. I s přihlédnutím k ostatním látkám, které Drip obsahuje, musíme složení hodnotit na výbornou.

Nepřehlédněte
Pokud potřebujete pořádně nakopnout před náročným dnem plným práce nebo učení, podívejte se na náš test energetických nápojů a vyberte si ten nejlepší pro vás. 

Neobvyklá chuť, kterou si zamilujete

Přiznám se, že před testováním nápoje Drip jsem měl s yerbou pramalé zkušenosti. Její chuť je poměrně specifická a nemusí vyhovovat každému. Já jsem si ji ale okamžitě zamiloval. Drip v sobě kombinuje typickou hořkost a zemitost, která je pro yerbu charakteristická, a povědomou chuť klasického syceného nápoje. Drip je opravdu hodně bublinkový, což osobně považuji za benefit, protože to příjemně ovlivňuje výslednou chuť. Nutno ale uznat, že v tomto směru se preference každého z nás mohou trochu lišit.

yerba maté v nápoji eccentric

Drip je opravdu bomba (doslova)

Jak už bylo řečeno v předchozím odstavci, Drip je opravdu hodny sycený. Při otevírání plechovky se proto nevyhnete tomu, že vám nápoj pořádně vypění. To opravdu není moc příjemná záležitost, zejména pokud nemáte po roce kapesník nebo nějakou utěrku.

Samotný efekt nápoje je ale skvělý. Účinky kofeinu a dalších stimulantů se pochopitelně liší člověk od člověka, berte proto všechny mé zkušenosti s rezervou. Jakožto velký milovník kávy ale mohu říct, že yerba moji denní dávku kofeinu doplnila zcela bez problému a během dne plného učení se velmi dobře osvědčila.

Za kvalitu se platí

Drip je český nápoj, který se v České republice také vyrábí. K výrobě jsou navíc použity kvalitní ingredience, které pochopitelně zvedají výrobní náklady. Navíc je potřeba brát v potaz, že se nejedná o žádnou velkou společnost, která prodá stovky plechovek denně. Z toho důvodu je jasné, že se Drip cenově pohybuje podstatně výše, než konkurenční energetické nápoje. Při každodenním užívání se cenový rozdíl pochopitelně projeví o to více.

Vyzkoušejte Drip

Závěr: Výborný nápoj, který vás pořádně nakopne

Z mého pohledu je Drip velmi povedený nápoj, který má rozhodně potenciál konkurovat známým energetickým nápojům. Pominu-li skutečnost, že člověku při otevírání sem tam něco ukápne na zem, nemám v podstatě co vytknout. Složení i chuť jsou velmi dobře vyladěné a výsledný efekt je výborný. S vyšší cenou člověk musí u podobného produktu tak nějak počítat, takže celkově musím Eccentric hodnotit na výbornou.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.