Blendea Supercoffee – Jaké zázračné účinky má káva s mediciálními houbami? (Recenze)

Naposledy upraveno: 31. března 2020

Ranní šálek kávy je něco, bez čeho si většina lidí vstávání do nového dne ani nedokáže představit. Někdo se o kvalitu kávy příliš nezajímá a pije ji, jenom aby měl ráno dostatek energie. Najdou se ale i tací, kteří si na tomto životabudiči rádi pochutnají.

Pokud jste jedním z těch, pro které je pití kávy požitkem, a nespokojíte se s obyčejnou kávou ze supermarketu, tahle recenze je přesně pro vás. Dnes se totiž podíváme na Blendea Supercoffee, tedy na kávu, která obsahuje mediciální houby. Co jsou tyto houby zač a mají nějaké zdravotní benefity? Pokračujte ve čtení a dozvíte se více.

Blendea Supercoffee
Publikováno: 31. března 2020
Upraveno: 31. března 2020
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Nápoje
Složení
8.0/10
Kvalita potravin
9.5/10
Chuť
9.0/10
Zdravotní benefity
7.4/10
Cena
7.2/10
Celkové hodnocení
8.2
z 10 bodů

Blendea si zakládá na tom, že veškeré její produkty jsou bez chemikálií a samozřejmě prvotřídní kvality. Inspiraci tato česká firma nalezla v Asii a teď přináší její superpotraviny i k nám. Kromě kávy má Blendea ve svém repertoáru také směs zelených bylinek a rýžový protein.

Zajímavé složení, avšak neprokazatelné účinky

Co se týče kávové složky, Supercoffee je kombinací kvalitních zrn arabica a robusta, takže v tomto ohledu se nejedná o nic převratného. Vzhledem k poměrně nízkému obsahu kofeinu (jen 55 mg na 100 g) se moc nehodí jako ranní nakopávač. My však už dobře víme, že tato káva není jenom o tom, aby vám ráno pomohla vstát z postele. V každém šálku si dopřejete také rozemleté houby reishi, chaga a hericium. Konkrétně v jedné dávce najdete:

  • 165mg reishi, která se již několik staletí používá v tradiční čínské medicíně. Tato houba snižuje krevní tlak a také by dle některých studií mohla pomáhat v boji proti Alzheimerově chorobě. V Japonsku a v Číně se reishi používá jako doplňková látka k léčbě rakoviny.
  • 100mg chaga, která je kromě Číny ve velkém používána i v Rusku. Bohužel v současné době neexistuje moc studií, které by mohly prokazatelně vyvrátit nebo potvrdit její blahodárné účinky.
  • 66mg hericium, jenž patří také do tradiční medicíny asijských zemí již od nepaměti. Údajně pomáhá udržet zdravý nervový systém, žaludek a podporuje spánek. Vzhledem k nedostatku relevantních studií se však nedá žádné z těchto tvrzení potvrdit.

Zastoupené suroviny jsou tedy kvalitní, ale ani zdaleka nepřijmete z jedné kávy dostatečné účinné množství, které by bylo potřeba k využití potřebného efektu. Spousta doplňků, které podobné složky využívají, mají ve složení přibližně 6-8x větší koncentraci. Je tedy potřeba brát v potaz to, že pijete primárně kávu, nikoliv doplněk stvořený pro maximální zdravotní efekt.

Jedna dávka Supercoffee obsahuje mimo jiné také 1000mg extraktu kořene čekanky, který zajišťuje normální stav střev, jater a srdce, a má za úkol podpořit příznivé účinky výše zmíněných hub. Kvůli lepší chuti je přidána skořice.

Blendea Supercoffee složení

Jaký má reishi dlouhodobý efekt?

Ze všech tří obsažených hub je reishi ta nejdůležitější a taky nejvíce prozkoumaná. Jaká je pravda ohledně slibovaných zdravotních benefitů? Prokazatelně posiluje imunitní systém, protože pozitivně ovlivňuje bíle krvinky. Kromě toho pomáhá zmírňovat záněty, únavu a deprese. Velmi důležitá vlastnost reishi je to, že působí jako detoxikant, tudíž pomáhá vylučovat z těla škodlivé látky.

To všechno zní dobře na papíře, nicméně v praxi jsem já osobně nepocítil žádný znatelný rozdíl. Většina výše zmíněných studií byla totiž prováděna na lidech trpících nějakým onemocněním. Pro zdravé jedince může reishi sloužit pouze jako prevence a žádný závratný efekt nemá.

Kdo má rád skořici, přijde si na své

Hned na začátek se musím přiznat, že patřím mezi lidi, kteří kávu před pitím vždy pořádně osladí, protože nemám rád její přirozenou hořkou chuť. Když jsem se chystal vyzkoušet Supercoffee, chystal jsem se jí samozřejmě ochutnat bez dodatečného dochucování, aby mohlo být moje zhodnocení směrodatné.

Musím říct, že jsem byl opravdu mile překvapen. Cejlonská skořice dodává kávě velmi příjemný nádech, takže chutná velmi dobře, ale pořád si zachovává svoji klasickou hořkost. Na své si tedy přijdou jak milovníci klasické kávy, tak fanoušci ochucených kávových nápojů. Samozřejmě možnost si ji dochutit tady je stále, ale upřímně si myslím, že to ani není potřeba.

Náš tip
Pokud máte rádi silnou chuť kávy, přečtěte si o kávě Black Insomnia, která si od nás zasloužila z hlediska chuti skvělé hodnocení.

Blendea Supercoffee skořice

Jak si kávu vychutnat co nejlépe?

Příprava kávy je určitě každému moc dobře známá. Stačí zalít jednu čajovou lžičku nebo přiloženou odměrku (přibližně 3,3 gramu) vodou. Pro dosažení nejlepší chuti a zároveň pro nejlepší využití všech obsažených látek doporučuje výrobce kávu zalévat 150 ml vody o teplotě přibližně 80°C.

Zároveň nedoporučuje pít kávu více než 2x denně. Pokud si kávu rádi dopřejte i jindy než ráno, nezapomeňte, že byste ji neměli pít po 15. hodině. V případě, že chcete skořicovou chuť ještě vylepšit, můžete si Supercoffee ochutit například libovolným sladidlem nebo mlékem. Já osobně můžu vřele doporučit mandlové mléko, které kávu skvěle dochutí.

Blendea Supercoffee lepší chuť

Nadsazená cena?

Jedno balení obsahuje 100 gramů kávy a stojí 499 Kč. To je v porovnání s normální kávou opravdu velký cenový rozdíl. Samozřejmě teď můžete namítat, že Supercoffee přece obsahuje mediciální houby, tudíž je pochopitelné, že cena bude vyšší. To je pravda, nicméně použité suroviny rozhodně nejsou tak drahé, aby by bylo potřeba nasadit cenu takhle vysoko.

Abychom však Blendea nekřivdili, je fér zmínit, že veškeré jejich suroviny jsou té nejvyšší kvality, vyhýbají se chemikáliím a u všech hub zaručují BIO kvalitu. Dle mého názoru je cena i tak přemrštěná. Přece jenom za takovou částku si člověk může dopřát opravdu velmi kvalitní prémiovou kávu, a to dokonce ve větším množství.

Kde koupit Supercoffee nejlevněji?

Blendea Supercoffee cena

Závěrečné zhodnocení

Musím se přiznat, že Supercoffee ve mě vyvolává značně smíšené pocity. Na jednu stranu je to chuťově dobrá a kvalitní káva, která vám navíc nabízí řadu zdravotních benefitů a je bez přidaných chemikálií. Když však přihlédnu k ceně a hlavně ke skutečnosti, že neexistuje dostatek studií, které by slibované benefity pro tělo potvrdily, přikláním se spíše k tomu, že si příště koupím raději obyčejnou kávu.

Pokud Supercoffee vyzkoušíte, budete se po něm cítil lépe a nevadí vám sáhnout si kvůli kávě hlouběji do kapsy, určitě není důvod proč si ji nedopřát pravidelně. Já osobně jsem žádný velký rozdíl nepocítil, ale neříkám, že to nemůže fungovat na někoho jiného.

To je od nás k Supercoffee vše. Do komentářů se na nás můžete obrátit s vašimi otázkami, připomínkami nebo nám můžete dát vědět, na co byste chtěli recenzi příště.

o našem magazínu
Internetový magazín SvětFitness.cz byl, je a vždy bude nezávislý portál. Doporučíme vám pouze ty produkty, které bychom sami užívali a do kterých bychom sami investovali. Nepřijímáme tedy žádné sponzorské dary a nenecháváme se uplácet jednotlivými výrobci.
Pokud si těchto hodnot vážíš, můžeš o našem magazínu říct svým sportovním parťákům. V článkách a recenzích se snažíme zaobírat všemi okruhy (posilování, suplementace, výživa), takže by si každý měl přijít na své.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.