Kernel Season's, perfektní vychytávka do diety nebo zbytečná investice? (Recenze)

Naposledy upraveno: 15. září 2021

Po delší době tu mám opět velmi zajímavou recenzi hodně populárního typu výrobku, konkrétně se jedná o kořenící směs sloužící k dochucování potravin v dietním režimu, podíváme se na zoubek proslulým Kernel Season's.

Na tento typ produktů ve fitness si vždy dávám obzvlášť záležet, protože se podle mě jedná o zbytečné výrobky, které naše tělo jen zbytečně oblbují a zatěžují. Ale všímám si, že je poslední dobou po nich velká poptávka, proto jsem se na ně chtěl zaměřit o trochu více. 

Díky tomu zde máte tuto dnešní recenzi na Kernel Season's. Jedná se o hodně známý výrobek, který je rozšířený po celém světě, tak jsem zvědavý, jak obstojí v našich očích,.

Kernel Season's
Publikováno: 15. září 2021
Upraveno: 15. září 2021
Autor recenze: Michal Houfek
Kategorie: Ostatní
Chuť
7.0/10
Složení
2.0/10
Cena
8.0/10
Využitelnost
4.0/10
Celkové hodnocení
5.3
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Kernel Season's
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Jak výrobek obstál po chuťové stránce? Dá se svým složením zařadit mezi zdravou výživu nebo je to spíše marketingový výrobek? Kde se všude dá použít a jaká je jeho využitelnost v praxi? To a ještě mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi, pojďme se do ní pustit.

Jak jsem kořenící směsi používal a k čemu slouží?

Kernel Season's slouží primárně k dochucování slaných (u určitých variant dokonce i sladkých) pokrmů. Dle výrobce je primárně vytvořený ke zdravému ochucování domácího popcornu, ale je také skvělý na dochucování rýže, zeleniny nebo vajíček. Pokud vlastníte sladké varianty Kernel Season's, tak ty jsou vhodné především do kaší (tyto jsme bohužel netestovali proto se jimi nebudu zabírat).

kernel seasons kořenící směsi

Kořenící směsi se na trh dostaly právě proto, aby ,,zjednodušily´´ dietování lidem, kteří mají mlsné jazýčky a nevydrží dlouho bez jejich oblíbených chutí. Kernel Season's nabízí alternativu dochucování jídel do diety (jestli jsou vhodné nebo ne si rozebereme v odstavci o složení produktu), ale je nutné podotknout že nejsou bezkalorická.

Jak jsem zmínil výše, kořenící směsi mohou být použity k dochucení prakticky jakýchkoliv slaných jídel, ale mně se nejvíce osvědčily na vajíčka (testoval jsem je i například na rýži, bohužel tady jsem byl chuťově zklamaný).

Při užívání Kernel Season's jsem měl o hodně zhoršené trávení a problémy se zažíváním, proto ho citlivým jedincům určitě nedoporučuji. Proč jsem měl problémy s trávením se dozvíte v dalším odstavci. 

tip
Kernel Season's jsou skvělé na dochucování vajíček nebo samotných bílků, ale můžete je použít na cokoliv.

Ve složení je spoustu zbytečných, tělo zatěžujících aditiv 

Složení kořenících směsí se u jednotlivých variant hodně liší, proto doporučuji si složení projít pečlivě každý zvlášť. Já tu rozeberu nejvíce zastoupené a nejdůležitější složky, které se ve složení nacházejí.

U příchutí Cheesy Jalapeno, Nacho Cheddar, White Cheddar a Garlic Parmesan

 Jejich složení jsou velmi podobná, proto je tu rozeberu společně.

  • Nejvíce zastoupenou složkou je ve všech případech směs čedaru (a parmazánu u příchuti Garlic Parmesan), která se skládá z mléka, sýrových kultur, soli a enzymů. To jsou ve své podstatě zdravé ingredience, které ovšem mohou být pro spoustu lidí alergenní, ale co je více důležité, v dietě mohou hodně zatěžovat trávení a můžete si cítit nafouklí. Oceňuji přidání skutečných surovin, ale podle mě nejsou vhodné do diety.
  • Dalšími složkami kterých jsem se dočetl tu jsou: sójový olej, syrovátka, maltodextrin, laktóza, pevné látky z podmáslí, cukr, kukuřičný sirup, kukuřičný protein, dextróza a v neposlední řadě inosinát disodný a guanylát (že jste o těchto látkách nikdy neslyšeli? není divu). Nejsem si jistý, zda výrobce musel všechny tyto přísady skutečně použít k tomu aby docílil autentické chuti. Já jejich přidání vnímám spíše jako snahu výrobce ušetřit co nejvíce peněz a zákazníkům naservírovat co nejvíce balastních látek. Ve finále žádná z nich není nijak tělu škodlivá, ale rozhodně každá z nich naše trávení zbytečně zatěžuje, může způsobovat horší trávení, průjem, zadržování vody, zvyšovat koncentraci kyseliny močové v tkáních a mnoho dalšího (nemluvě o tom, že spousta složek je alergenních)
  • Abych složení kompletně nehanil, oceňuji snahu o přidání skutečných potravin byť jen v minimálním množství. Nalezl jsem zde náznak o přidání kurkumy, cibule, jalapeno papriček, česnek, petržel nebo pažitka…..ale to je opravdu jen pro etiketu.

kernel seasons smesi

Příchuť Sour and Cream

  • Zde nalezneme nejvíce zastoupenou složkou kukuřičný škrob a hned vzápětí opět maltodextrin, sůl, odtučněné mléko, zakysaná smetana, syrovátka, dextróza, cukr a samozřejmě nesmí chybět opět inosinát disodný.
  • V neposlední řadě je tu cibulový prášek, petržel a spoustu dalších konzervačních, balastních přísad.
  • Nevím jestli má cenu, složení znovu komentovat, myslím si, že názor si uděláte vlastní. Pouze zde napíšu, že složení je opravdu otřesné, je tu spousta zbytečných ingrediencí, které tělo musí složitě metabolizovat a zatěžovat tím trávení (já osobně měl problém s trávením vlivem Kernel Season's)

Příchuť Buffalo Wing

  • Zde je hlavní přísadou směs nazvaná Buffalo Wing omáčka. Ta je složená z překvapivě dobrých surovin, konkrétně z kájenského červeného pepře, jablečného octa, česneku a soli.
  • Dále ale klasicky přichází na řadu balastní suroviny typu maltodextrin, dextróza, kukuřičný olej, máslová příchuť, inosinát disodný a guanylát.
  • Ve stopovém množství je tu opět snaha výrobce přidat zdravější surovinu jako extrakt z papriky (z mého pohledu naprosto směšné).

Co se týče složení, tak si myslím že můj rozbor mohl stačit k tomu abyste si sami udělali svůj vlastní obrázek.

Nyní se pojďme podívat, jak tak slavný výrobek vlastně chutná.

tip
Do diety Kernel Season's určitě nepatří, nicméně pro klasické udržování váhy nebo do objemu s jeho použitím problém nevidím. Dokonce vám může zvýšit chuť k jídlu, pokud na něj budete dobře reagovat (trávení).

Nejvíce mi zachutnala příchuť Nacho Cheddar

Kernel seasons cheddar

Dostáváme se ke stěžejnímu bodu, kvůli kterému si Kernel Season's pořídit a tou je chuť.

Tabulka cen pro Kernel Season's
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Kořenící směsi jsem vyzkoušel použít na vajíčka, na maso, rýži, zeleninu a další potraviny. Nejvíce mi chutnaly při přidání na vajíčka nebo zeleninu. Na mase nebo rýži, mi přišly málo výrazné a vlastně se tam úplně ztratily.

V tomto odstavci se zaobírám čistě jen chutí a ničím jiným, proto veškerou chválu berte s rezervou.

Nacho Cheddar (9/10), je příchuť která mi zachutnala ze všech nejvíc. Hned při prvním ochutnání jsem ucítil identickou chuť nachos jakou znáte z mexické kuchyně. Ta je doplněna o podtón čedaru, který je doprovázený hodně slaným dozvukem. Chuť byla i velmi výrazná a zrovna tuto jsem si zamiloval jak na vajíčkách, rýži, mase tak i na zelenině.

Garlic Parmesan (8/10) je hned vzápětí mým druhým favoritem. Sýrový podtón je opět velmi silně cítit a je vidět, že výrobce použil skutečnou sýrovou směs. Ta je doprovázena výraznou česnekovou chutí, kterou já osobně miluji. Na druhou stranu chuť nebyla tolik výrazná a tady jsem zůstal u použití pouze na vajíčka.

White Cheddar (8/10) je poslední příchuť, kterou řadím do top 3. Stejně jako u posledních dvou předchůdců, sýrová směs se výrazně cítit, ale zde je doprovázena pouze silně slaným podtónem. Pokud milujete čistě chuť samotného čedaru, tato varianta je pro vás.

kernel seasons

Buffalo Wing (7/10) byl velmi zvláštní a extrémně výrazný. Ihned při prvním ochutnání mi silná štiplavá pachuť vůbec nesedla (nedoporučuji si ke směsi čichat), ale musím říci, že čím častěji jsem si jídlo ochutil tím více mi buffalo wing směs chutnala a ve finále jsem si na ni hodně pochutnával. Dokonce i teď když nad tím přemýšlím, měl bych chuť na její kombinaci s masem nebo rýží, tam sedla dokonale.

Cheesy Jalapeno (6/10), zde jsem byl mírně zklamaný, protože proti ostatním testovaným variantám je tahle hodně málo výrazná. Sýr je tam cítím jen minimálně. Ten je doprovázený slabším tónem jalapeno papriček. Celkově mi tato příchuť přidala prázdná, málo výrazná, spíše chemická, rozhodně jsem si ji neužil.

Sour cream and Onion (4/10) je ta nejhorší ze všech testovaných. Mělo by se jednat o směs smetany a cibule, nicméně smetana bych tu poznával jen hodně těžko, Naopak cibule je alespoň v dálce mírně rozeznatelná. Ve finále chuť nebyla vůbec výrazná, spíše chemická a po přidání na jídlo ho naopak zhoršila než aby zlepšila.

Veškeré zmíněné informace jsou 100% subjektivní, proto myslete na to, že vaše chuť může být úplně jiná než moje a můžete tak mít i jiný názor.

tip
Nebojte se různé varianty kombinovat do sebe, vytvoříte tím tak nové chutě a nové možnosti využití.

Cena kořenících směsí která potěší

kernel seasons slozeni

Kernel Season's se prodávají v baleních po 80g (68g u příchuti Cheesy Jalapeno a 73g u Sour and Cream. Jedno celé balení stojí v přepočtu 159,- Kč, kdy vás jedna dávka vyjde zhruba na 1,6,- Kč. Jedno balení obsahuje 100 dávek, ale tento počet se může lišit v závislosti na tom, jak moc koření dáváte.

Tabulka cen pro Kernel Season's
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné hodnocení

Konečně se dostáváme k závěrečné otázce. Vyplatí se tedy investovat do Kernel Season's? To záleží na vaší chuti, vašem trávení, vaší preferenci a schopnosti snášet dietní režim. 

Já sám za sebe musím říci, že si kořenící směsi znovu už nepořídím, podle mě by se produkt neměl řadit ani mezi zdravou výživu z důvodu tak špatného složení. Na ochucení mohou být fajn, ale určite to nenazvu zdravý způsob k dochucování potravin, to ani náhodou.

Na druhou stranu pokud nejste zrovna v hluboké dietě a můžete si dopřát v uvozovkách co se vám zlíbí, tak si Kernel Season's můžete pořídit a vyzkoušet si je na vlastní kůži.

Výrobky tohoto zaměření určitě nejsou pro každého a pokud se bez nich dokážete obejít, rozhodně vám doporučuji ať tak uděláte, vaše tělo vám poděkuje mnoha způsoby.

Doporučujeme tedy Kernel Season's ke koupi? Za náš internetový magazín bohužel musím řící, že určitě ne. Veškeré důvody jsem uvedl už výše.

Pokud máte nějaké nápady na zajímavé recenze, neváhejte se o nich zmínit v komentářích.

 

Diskuze (1)

Vit S.
Září 16, 2021

Nechápu, proč si to koupit, však stačí běžné koření, třeba pepř, paprika, a mnoho jiných druhů.

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)