Powerlogy Collagen: Nejčistčí kolagen na trhu? [recenze]

Naposledy upraveno: 22. listopadu 2021

Kolagen je bílkovina, která v našem těle zastává řadu nesmírně důležitých funkcí. Je součástí našich vazů, šlach, kostí, vlasů, nehtů nebo například zubů. I přes jeho nepopíratelnou důležitost se ani zdaleka netěší tak velké popularitě jako jiné doplňky stravy. A to i přesto, že lidé už kolem 35. roku života začínají kolagen přirozeně ztrácet. Na trhu existuje relativně dost kolagenových suplementů, jejich kvalita je ale často opravdu příšerná. Rozhodli jsme se proto vyzkoušet kolagen, který aktuálně patří mezi ty nejlepší na trhu. V našem žebříčku nejlepších kolagenů se dokonce umístil na prvním místě.  Je jím Powerlogy Collagen, který láká především na úplně čisté složení. Vyplatila se výrobcům sázka na jednoduchost? A máme k němu nějaké výhrady? Odpovědi na všechny důležité otázky najdete v následujících odstavcích. 

Powerlogy Collagen
Publikováno: 22. listopadu 2021
Upraveno: 22. listopadu 2021
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Ostatní
Chuť
5.0/10
Rozpustnost
9.0/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
8.3
z 10 bodů
Tabulka cen pro Powerlogy Collagen
Obchod
Cena
Odkaz


Společnost Powerlogy je známá tím, že do svých produktů nepřidává žádná zbytečná aditiva. Proto není žádným překvapením, že i jejich Collagen je bez příchuti a přidaných sladidel. Tato volba mi je velice sympatická, protože kromě toho, že jde ruku v ruce se zásadami společnosti, podporuje zároveň trend, se kterým se dnes na trhu se suplementy setkáváme čím dál častěji. Výrobci se opravdu snaží stavět své produkty na přírodních zdrojích a stále častěji preferují zdravější varianty surovin před uměle zpracovanými. Koncový zákazník z toho pochopitelně benefituje, protože se mu do rukou dostává produkt, který je nejenom účinný, ale zároveň co nejvíce šetrný k jeho tělu. Powerlogy je na českém trhu jedním z největších průkopníků v tomto směru, proto jsem byl před testováním jejich kolagenu plný očekávání. 

Naprosto bezkonkurenční složení

Ve většině našich recenzí si s rozborem složení dáváme opravdu záležet a věnujeme velkou pozornost i těm nejmenším maličkostem. Jen tak je možné vám následně s jistotou představit náš názor na konkrétní produkt a jeho zhodnocení. V tomto případě si ale se složením hlavu lámat opravdu nemusíme. Powerlogy Collagen totiž obsahuje pouze čistý hydrolyzovaný kolagen peptid. Nic víc, nic míň. Tím pádem zde vlastně nemáme co kritizovat. Někdo by mohl namítat, že pro lepší využití přijatého kolagenu by produkt měl obsahovat například vitamín C. Vzhledem k tomu, že kolagen je hydrolýzou zpracován tak, aby byl co nejlépe stravitelný, a navíc je v naprosto čisté formě, jsou tyto obavy zbytečné. Je pravda, že případný obsah například zmíněného vitamínu C by byl pozitivem, nicméně pro člověka s pestrým jídelníčkem jeho absence nepředstavuje žádný problém. 

Kolagen od Powerlogy se vyznačuje naprostou čistotou.

Rozpustnost skvělá, chuť už tolik ne

Collagen od Powerlogy se dávkuje stejně jako protein. Jednoduše zalijete jednu odměrku vodou, protřepete a vypijete. Pro konzumaci Collagenu je tím pádem stejně jako pro protein klíčová v první řadě dobrá rozpustnost a následně chuť. Co se týče rozpustnosti, nebudete mít s Collagenem nejmenší problém. Všechen prášek se bez problému rozpustí během pár vteřin. Zbytečně nepění a nenajdete v něm žádné hrudky. Problém ale nastane v momentě, kdy ho ochutnáte. Výrobce uvádí, že jejich kolagen je “chutný a lahodně krémový”. A ačkoliv jsem až dosud neměl co vytknout, tady teda musím opravdu silně nesouhlasit. Ničím neochucený kolagen pochopitelně nemůže chutnat dobře už z principu. To se samozřejmě dalo čekat, ale i přesto jsem slovům výrobce tak trochu věřil. 

Znamená to, že pokaždé, když přijde čas na vaši denní dávku kolagenu, budete muset zatnout zuby a s hrdinským odhodláním si ho nalít do krku? Zas tak dramatické to není. Jeho chuť sice není nikterak lákavá, stejně tak ale není ani moc výrazná. Tím pádem ho můžete bez problému přidat například do smoothie, proteinu nebo v podstatě kamkoliv jinam a nemusíte mít strach, že by pokazil jejich chuť. Díky tomu se dá největší nevýhoda Collagenu poměrně snadno eliminovat. Vy si tak můžete dopřát pořádnou dávku kolagenu bez toho, abyste provokovali své dávící reflexy. 

Stravitelnost na jedničku 

Aby byl suplement pro tělo opravdu přínosný, musí být dobře stravitelný. Kolagen v přírodní podobě je ale velmi odolný proti trávení, takže se v žaludku nerozloží dostatečně na to, aby ho tělo mohlo efektivně využít. Znamená to, že tady celou dobu recenzujeme produkt, který naše tělo ve skutečnosti ani nevyužije? Vůbec ne. Collagen od Powerlogy, stejně jako všechny kvalitní kolagenové doplňky stravy, obsahuje kolagenní peptidy, tedy kolagen zpracovaný hydrolýzou. Díky tomu je pro tělo lépe využitelný a jeho suplementace není jenom ztrátou peněz. Dopodrobna jsme se kolagenem zabývali v našem článku Co je to kolagen a proč ho užívat, ve kterém do této problematiky jdeme hlouběji. Pro nás je však v tuto chvíli podstatné, že Powerlogy Collagen je stravitelný naprosto bez problémů a pro tělo perfektně využitelný. 

V poměru ceny a kvality se kolagen od Powerlogy určitě vyplatí.

Perfektní poměr ceny a kvality

Poměr ceny a kvality je pro mnohé rozhodujícím faktorem při nakupování. Některé opravdu kvalitní suplementy se neprodávají ani zdaleka tak dobře jako jejich méně kvalitní varianty právě kvůli jejich příliš vysoké ceně. Výše jsme Collagen od Powerlogy jasně zařadili do skupiny kvalitních suplementů, projeví se to i na jeho cenovce? Do jisté míry ano, ale není to nic hrozného. Jedna dávka vyjde na necelých 20 korun, což sice není nejméně, ale pořád je to velmi přijatelná cena. Na trhu jsou mnohem levnější produkty, ale ty se jen těžko budou Collagenu rovnat. Stejně tak můžeme najít i mnohem dražší produkty, které ale nutně nejsou vždy kvalitnější. Tím pádem se Collagen nachází někde uprostřed. Když vezmeme v potaz jeho kvalitu, zjistíme, že poměr ceny a kvality je v tomto případě opravdu výborný. Je sice pravda, že bychom dokázali najít varianty, které by nám ušetřily pár korun, jejich kvalita by ale byla úplně někde jinde. V konečném důsledku tedy nezbývá než hodnotit kladně. 

Tabulka cen pro Powerlogy Collagen
Obchod
Cena
Odkaz

Finální shrnutí 

Jak jsem psal v úvodu, od recenze tohoto produktu jsem měl opravdu velká očekávání. Často se mi stává, že když se na nějakou recenzi moc těším, skončím zklamaný. Jsem opravdu rád, že dnes tomu tak nebylo. Collagen od Powerlogy je přesně tím, čím jsem doufal, že bude. Kvalitním suplementem za velice férovou cenu, který vás rozhodně nezklame. Teda pokud si ho nekoupíte na základě výrobcova tvrzení o jeho skvělé chuti a lahodně krémové konzistenci. Chuť je totiž jediná věc, kterou musím opravdu vytknout. Znovu však opakuji, že se Collagen naprosto bez problému dá přidat v podstatě do čehokoliv. Tím pádem bych výrobci křivdil, kdybych Collagen kvůli jeho chuti jenom slepě kritizoval. Nepříjemná chuť je zkrátka daní za naprosto čisté složení.

Právě složení je největší výhodou tohoto produktu. Žádná přidaná barviva, dochucovadla, konzervanty, zkrátka nic. Pouze čistý kolagen, který navíc prošel hydrolýzou, aby byl co nejlépe stravitelný. V tomto směru opravdu nemám co vytknout. I proto Collagen od Powerlogy dnes odchází s tak vysokým hodnocením. Můžu ho s radostí doporučit každému, kdo hledá kvalitní a dobře využitelný kolagen za příznivou cenu. 

O svoje názory na Powerlogy Collagen se s námi můžete podělit v komentářích, kam nám můžete napsat i své případné dotazy. 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.