Plody stromu maccadamia, známá jako makadamské ořechy, obsahují až 74 % tuků. Jejich proteiny jsou plnohodnotné, třebaže mají málo methioninu (ten se dá lehce doplnit kombinací s celozrnnými obilninami). Makadamské ořechy jsou jedny z nejbohatších ořechů na olej.
Jsou dobrým zdrojem vápníku, fosforu, železa, vitaminu B1, B2 a niacinu. Dodávají též antioxidační polyfenolové flavonoidy, které lidský organismus chrání před vznikem arteriosklerózy.
Nutriční hodnoty:
|
ve 100g |
Energie |
3004kJ/718kcal |
Bílkoviny |
7,9g |
Sacharidy / z toho cukry |
13,8g / 4,6g |
Tuky / z toho nasycené |
75,8g / 12,1g |
Vláknina |
18,6 g |
Sůl |
0 g |
Země původu: Keňa