Sleep Faster od BrainMax, efektivní komplex pro zkvalitnění spánku nebo vyhozené peníze? (Recenze)

Naposledy upraveno: 14. září 2021

Produkty zaměřené na kvalitní spánek na našich stránkách spíše netestujeme, protože jsem zastáncem toho, že bychom si všichni měli vybudovat před spaním nějakou rutinu, která nás pomalu připraví ke spánku, zrelaxuje organismus a především bude v souladu s obecnou spánkovou hygienou. Samozřejmě mluvím zde o pravidelném ulehnutí ve stejnou hodinu, blokování modrého světla nebo užívání elektroniky hodinu až dvě před spánkem a mnoho dalšího. Nicméně to tu nebudu rozebírat, to je na úplně celý samostatný článek. 

V dnešní recenzi se dozvíte jaké jsem měl z produktu pocity, jestli mi opravdu dokázal zkvalitnit spánek, jestli jsem pociťoval vedlejší účinky a mnoho dalšího.

BrainMax Sleep Faster
Publikováno: 13. září 2021
Upraveno: 14. září 2021
Autor recenze: Michal Houfek
Kategorie: Ostatní
Chuť
8.0/10
Složení
9.0/10
Rozpustnost
7.0/10
Cena
8.0/10
Účinek
9.5/10
Celkové hodnocení
8.3
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro BrainMax Sleep Faster
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Proč jsem se tedy rozhodl produkt vyzkoušet? Důvod je prostý, nedávno jsem se nacházel již na konci dlouhodobé předzávodní diety a můj spánek nebyl tak kvalitní jak bych potřeboval, a jelikož jsem věděl, že má spánková hygiena je na té nejlepší úrovni, rozhodl jsem se ho proto zlepšit právě touto cestou a objednal jsem si na základě pozitivních recenzí právě Sleep Faster od značky BrainMax.

Myslim si, že výrobce BrainMax není třeba jakkoliv představovat. Tuto značku sleduji už velmi dlouhou dobu a o kvalitě jejich výrobků nemám sebemenší pochyb. Proto jsem si říkal, že jestli na mě něco bude fungovat, bude to komplex zaměřený na zkvalitnění spánku právě od nich.

 Ale dost bylo úvodních slov, pojďme se pustit do samotné recenze.

Složení, které zajišťuje maximální efektivitu

sleep faster složení

Složení je to nejdůležitější, co mě na doplňku zajímalo a musím říci, že tento mě zaujal z mnoha důvodů. Především, protože obsahuje látky v kombinaci, kterou jsem u žádné jiné značky nikdy neviděl, ať už se jedná o značku mezinárodní či českou.

Nejvíce zastoupenou složkou ve složení nalezneme Glycin společně s Inositolem. Glycin je v těle vyskytující se aminokyselina, která má pozitivní vliv na celkové zklidňování organismu, co se týče předspánkového období, uklidňuje, relaxuje naše tělo a příjemně ho připravuje na samotný spánkový procesInositol je poměrně složitá látka fungující na bázi neurotransmiterů, nicméně naprosto zjednodušeně řečeno, Inositol dokáže bojovat proti úzkosti, depresím, zklidňuje organismus a takzvaně pročišťuje hlavu před spaním, což ocení hlavně nadmíru vystresovaní lidé, kteří nedokáží na noc ,,vypnout´´.

Další nejvíce zastoupenou složkou zde nalezneme hořčík, konkrétně hořčík ve formě Magnesium Taurate, který je navázán na aminokyselinu taurin. Dávkování magnesia před spaním je velmi známá a osvědčená věc, jediné co je zde třeba zmínit, že synergicky působí společně s Glycinem na zklidňování organismu.

na co je dobrý l-theanin
L-Theanin je látka vyskytující se nejvíce v zeleném čaji, která primárně působí proti úzkostem a navozuje pocit pohody. Také má v tomto složení za úkol zkvalitnit REM spánek, čímž by měl dopomoci k hlubšímu spánku bez zbytečného buzení. Výrobce také uvádí, že díky němu se vám budou stát živější, delší sny, které se budete ráno více pamatovat. 

V neposlední řadě zde nalezneme Kozlík lékařský, což je tradiční bylina, která se používala již před stovkami let k lepšímu spánku, proti úzkostem či nespavosti.

Poslední a z mého pohledu nejvíce zajímavou složkou je zde tzv. Prunus Cerasus neboli šťáva z višně, která je přirozeným zdrojem melatoninu. Melatonin je látka tělu vlastní, která je vytvářena po setmění každý den (noc). Působí jako silný antioxidant, navozuje pocit únavy, pomáhá k rychlejšímu usínání a zároveň prohlubuje kvalitu spánku. Vyplavování melatoninu je však narušeno denním nebo modrým světlem (vycházejícím z monitorů, TV, mobilu), je proto dobré před spaním tyto vlivy omezit nebo si pořídit brýle blokující modré světlo. Obrovskou výhodou je, že tento melatonin je 100% přírodní a není nijak syntetický vyrobený. Je proto pro tělo úplně přirozená varianta a nemusíte se bát, že by nikterak narušil schopnost produkce melatoninu vám vlastního.

Sleep Faster je slazen samozřejmě těmi nejlepšími steviolglykosidy (přírodní, tělu nejšetrnější forma slazení), za což samozřejmě chválím, ale nejsem překvapen, protože vím, že kvalita je u této značky na prvním místě.

Dále byly při výrobě použity přírodní aromata a jako barvivo přírodní extrakt z červené řepy.

tip
Pokud se chcete podrobněji dozvědět o každé látce zvlášť a jaký je důvod jejich přidání do celého komplexu navštivte oficiální stránky výrobce BrainMax, mají zde velice detailní popis jednotlivých složek zprostředkovaný prostřednictvím videa.

Vysoké dávkování účinných látek

účinné látky

pozor
Výrobce udává jako standardní dávkování 15g výrobku, ale zároveň upozorňuje, že je lepší ze začátku dávat dávku poloviční, abyste zjistili, jak vaše tělo bude reagovat.

S tímto doporučením souhlasím a z mé vlastní zkušenosti musím říci, že já sám jsem plnou dávku 15g nikdy nedával, vždy mi postačila dávka menší. Pokud se ráno vzbudíte a budete pociťovat větší únavu, zmenšete své dávkování, vaše tělo potřebuje, aby si na komplex zvyklo.

Tabulka cen pro BrainMax Sleep Faster
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Rychlá příprava, horší rozpustnost produktu

příprava pomocí odměrky

Při konzumaci Sleep Faster jsem rozmíchal 10g produktu (pro mě ideální dávka) v 100 ml vody.

Nápoj jsem zamíchal lžičkou, ale vždy se mi na dně vytvořily hrudky, musím proto vytknout horší rozpustnost směsi. To je ale naprosto minimální detail, který neberu ani jako negativum, na účinek to nemá absolutní žádný vliv.

Při rozmíchání se nevytvořila žádná pěna a nápoj byl okamžitě připravený ke konzumaci.

tip
Sleep Faster nezkoušejte jíst v práškové formě. Chuť je naprosto otřesná.

Příchuť připomínající višeň mě příjemně překvapila

Příchuť produktu jsem zpočátku vůbec nechtěl řešit, protože u takového typu suplementu mi to přijde celkem zbytečné, ale řekl jsem si, že spoustu lidí to bude určitě zajímat.

brainmax sleep faster detail balení produktu

Jelikož jsem rozmíchával dávku zhruba v 100-120ml vody, chuť byla celkem výrazná, připomínala jemný náznak višně na kterém jsem si opravdu každý večer pochutnával. (Ať už to bylo z důvodu dlouhé diety nebo ne, nechám na vašem uvážení.

Jedinou věc, kterou jsem postřehl byla, že čím více vody jsem při přípravě použil, tím hůře výsledný nápoj chutnal. Proto doporučuji zůstat spíše u 100-150 ml max.

Účinnější než jsem si myslel

Sleep Faster jsem konzumoval zhruba 30-60 minut před spánkem v dávce 10 g na 100ml vody.

Dával jsem ho vždy na lačný žaludek před posledním jídlem, abych zajistil maximální vstřebatelnost všech účinných látek. 

Během 30-60 minut po konzumaci se všechny látky začaly vstřebávat do těla a já se dostal do příjemně unaveného stavu. Musím uznat, že jsem měl klidnější myšlenky a veškerý stres naprosto opadl.

Nicméně při úplně prvním užití jsem dávkování mírně přestřelil a ráno jsem pociťoval opravdu velkou únavu. Dlouho jsem se poté přemlouval, jestli produkt vůbec znovu vyzkouším a zhruba po týdnu jsem si řekl, že jdu do toho. Dávkování jsem snížil nejdříve na 8g a po této dávce jsem se královsky vyspal. Od této doby už se mi po Sleep Faster spalo lépe než předtím, proto doporučuji nejdříve začít s menší dávkou. Po pár dnech si mé tělo na komplex látek zvyklo a já se postupně dopracoval až na dávku 10-12g, kterou již více nezvyšuji, protože mi plně dostačuje.

tip
Nikdy nezanedbávejte kvalitní spánkovou hygienu. Ta je vždy alfou a omegou vašeho spánku a takovýto produkt je až na samotném vrcholu pomyslné pyramidy. 

Na první pohled vysoká cena, ale je tomu skutečně tak?

brainmax sleep faster velikost balení

Výrobce Sleep Faster vyrábí v balení po 450g, které přesně stojí 899,-Kč.

Při dodržování předepsaného doporučeného dávkování se v jednom celém balení nachází 30 celých dávek. V tomto případě vás jedna dávka vyjde na 30,- Kč. (Což z mého pohledu není vůbec špatné)

Nicméně já sám jsem přesvědčen o tom, že minimálně 50% z vás bude muset ono dávkování snížit stejně jako já, proto vám jedno balení vydrží na mnohem delší dobu, čímž se celý produkt stane levnějším.

Tabulka cen pro BrainMax Sleep Faster
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné hodnocení

Tímto se dostáváme na závěr. Vyplatí investice do Sleep Faster? Z mé vlastní zkušenosti rozhodně ano.

Jelikož mé testování trvalo několik měsíců, myslím si, že jsem produkt vyzkoušel opravdu důkladně a musím říci, že mi spánek posunul na úplně novou úroveň. Překvapilo mě, že jsem se dokonale vyspal i během posledních týdnů/dnů před soutěží, což je doba, kdy spánek je na hodně nízké kvalitě z důvodu restrikce kalorií a nadměrného tréninku. Ale troufám si tvrdit, že díky Sleep Faster jsem žádné problémy se spánkem neměl, čímž si mě produkt neuvěřitelně získal. Necítil jsem ani žádné negativní vedlejší účinky (vyjma zvolení správného dávkování), které bych mohl vytknout.

Proto pokud máte problémy se spánkovém a zároveň si myslíte, že děláte všechno správně (co se spánkové hygieny týče) nebo jen potřebujete dovést váš spánkový cyklus k dokonalosti, určitě vyzkoušejte Sleep Faster od zn. BrainMax. Takto pozitivní pocit jsem z testovaného produktu už dlouho neměl.

Tabulka cen pro BrainMax Sleep Faster
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.