Mindflow: Opravdu pomůže s učením a produktivitou? (Recenze)

Naposledy upraveno: 23. července 2021

Podle výrobce by měl být Mindflow zcela přírodní doplněk stravy, který dokáže vmžiku nastartovat naši mysl, oddálit únavu a mnohonásobně tak zvýšit naši produktivitu. Dal by se tak zařadit mezi tzv. nootropika, kterým jsme se trochu podrobněji věnovali už v tomto článku nejlepší chytré drogy. Ve zkratce jde v podstatě o látky, které dokážou pozitivně působit na činnost našeho mozku.

Jelikož jsem nikdy předtím žádný podobný doplněk stravy nezkoušel, byl jsem opravdu hodně zvědavý na to, co Mindflow předvede. Na druhou stranu však ve mně pořád nějaký ten skepticismus přece jenom zůstal a žádné zázraky jsem tak raději neočekával. No a k jakému závěru jsem teda došel? Má vůbec smysl investovat právě do tohoto suplementu? O tom všem se dozvíte v této recenzi.

Mindflow
Publikováno: 16. července 2021
Upraveno: 23. července 2021
Autor recenze: Radim Kostura
Kategorie: Ostatní
Cena
4.5/10
Složení
8.8/10
Efektivnost
1.0/10
Dávkování
5.0/10
Velikost balení
6.0/10
Celkové hodnocení
5.1
z 10 bodů

 

Koupit za nejlepší cenu

 

Jako student vysoké školy se pravidelně potýkám se svou vlastní prokrastinací, suplement podporující produktivitu a soustředění se tak pro mě jevil jako ideální volba pro testování. Nakonec jsem měl teda možnost vyzkoušet hned dva typy tohoto doplňku stravy, a to Mindflow Focus 2.0 a jeho bezkofeinovou verzi Mindflow Decaf.

Složení, které na první pohled působí skvěle

Jak už to tak u podobných recenzí bývá, nejprve zde malinko rozeberu samotné složení tohoto zvláštního suplementu. Než se tedy dostanu k jeho účinnosti, alespoň ve stručnosti se vám zde pokusím vysvětlit, jaké benefity by vám mohly jednotlivé látky v Mindflow obsažené vlastně poskytnout.

složení mindflow

Mindflow nám tedy nabízí kombinaci celkem 12 zcela přírodních látek, přičemž složení bezkofeinové verze se od té klasické liší pouhou absencí kofeinu a o něco větší dávkou L-thyrosinu.

Výrobce přitom doporučuje užít dvě tablety zhruba dvacet minut před požadovaným efektem. Jedna taková dávka by pak měla obsahovat následující složení a poměr jednotlivých látek.

  • 120 mg kofeinu pro nakopnutí a dodání potřebné energie. Kofein je totiž chemická látka, která stimuluje centrální nervovou soustavu tím, že působí na adenosinové receptory. Proto dokáže na několik hodin oddálit únavu a nabudit nás.
  • 240 mg L-theanine by měl sloužit především pro zklidnění mysli a zmírnění možných nežádoucích účinků kofeinu. Jedná se o neesenciální aminokyselinu přirozeně se nacházející v zeleném čaji, která zklidňuje organismus a navozuje stav relaxace.
  • 60 mg Ginko biloby pro zlepšení krevního oběhu a prokrvení, podporu činnosti mozkových buněk a mimo jiné také oddálení pocitu únavy.
  • 20 mg DMAE by měl zvyšovat produkci acetylcholinu, což je ester kyseliny octové s cholinem, který v těle funguje jako neurotransmiter. Ve stručnosti by tedy měl pozitivně působit na soustředění a tím pádem také zlepšovat schopnost učení.
  • 200 mg Alpha GPC, který je podobně jako výše zmíněný DMAE velice důležitým neurotransmiterem zajišťujícím dostatečný přísun cholinu do mozku. I Alpha GPC by tak měl pozitivně ovlivňovat naše soustředění, rychlost našeho učení a v neposlední řadě také zlepšovat naši paměť či náladu.
  • 30 mg 80% extraktu z Ženšenu pro podporu vitality, udržení dobré nálady a jeho celkové pozitivní účinky na psychickou a tělesnou kondici. Ženšen je zvláštním druhem rostliny, která v sobě obsahuje celou řadu aminokyselin, vitamínů či polysacharidů. Nejdůležitější složkou Ženšenu jsou přitom glykosidy nazývané gynsenosoidy.
  • 100 mg extraktu Guarany s podobnou funkcí jakou má kofein, který mimo jiné semena Guarany také obsahují. I Guarana tak stimuluje náš centrální nervový systém, oddaluje únavu, zlepšuje fyzickou a psychickou vitalitu, a kromě jiného také pozitivně působí na trávení.
  • 2 mg Piperinu, který se získává extrakci z pepře černého a je odpovědný za jeho štiplavost. Tento alkaloid může zvyšovat absorpci látek jako je selen, vitamín B nebo C, zvyšovat produkci trávicích enzymů a v neposlední řadě má také antioxidační účinky.
  • 130 mg Rhodioly rosea, což je jeden z nejzásadnějších adaptogenů, který pozitivně působí na nervovou soustavu a jeho užívání je velice doporučováno v souvislosti s dlouhodobým stresem. Doporučuje se tak užívat především lidem s psychicky či fyzicky náročným povoláním.
  • 300 μg vitamínu B12, chemicky nazýván také kobalamin patří do skupiny vitamínů B rozpustných ve vodě. I když slouží především jako podpora normálního energetického metabolismu, podílí se mimo jiné také na procesu dělení buněk či tvorbě červených krvinek.
  • 100 mg Kurkuminu může našemu organismu poskytnout celou řadu příznivých účinků. Kromě podpory normální funkce nervového systému či činnosti jater a trávení, má v neposlední řadě také antioxidační účinky.
  • 350 mg L-thyrosinu, což je velice důležitá aminokyselina, jež pomáhá zlepšit koncentraci při fyzickém výkonu, má antikatabolické účinky a mimo jiné také podporuje dobrou náladu a motivaci.

Efektivnost a dávkování

I přesto, že tak samotné složení uvedené výše může působit vážně skvělým dojmem, nenechte se zmýlit. Se samotnou efektivností a účinnosti Mindflow už to totiž tak růžové není. Při testování jsem kromě doporučeného dávkování, což jsou dvě tablety, zkusil také jednu tabletu či dokonce tři tablety najednou a výsledek? V podstatě absolutně žádný, vážně přitom netuším, kde se stala chyba. Jelikož na mě vůbec nepůsobila ani bezkofeinová verze Mindflow, mojí celkem extrémní navyklostí na kofein to tak úplně nebude. Problém tak nejspíš bude v samotném produktu, při jehož testování jsem na sobě prostě ani jednou žádný efekt nepociťoval.

dávkování mindflow focus

Kromě nulového efektu pak může být pro někoho problém také velikost samotných tablet, které jsou opravdu dost velké. Kdo tedy mívá s polykáním tablet podobné problémy, jako já, užívání Mindflow pro něj rozhodně nebude nic příjemného.

Cenová dostupnost

Při koupi Mindflow Focus 2.0 i Mindflow Focus Decaf máte na výběr celkem ze dvou možností, a to balení s 30 tabletami nebo balení s 90 tabletami. To menší vás přitom vyjde na 490 Kč, a to větší na 1 290 Kč. U menšího balení vás tak jedna dávka o velikosti dvou tablet bude stát cca 32 Kč. U toho většího pak budou takové dvě tablety stát cca 28 Kč.

Mindflow tak rozhodně nemůžu mezi úplně levné suplementy zařadit. Samozřejmě, že pokud by fungoval, nebyla by taková cena problém. V návaznosti na téměř nulovou efektivnost však bohužel musím prohlásit, že se vám investice do Mindflow prostě a jednoduše nemůže vyplatit.

Závěrečný verdikt

V konečném důsledku jsem tak z Mindflow docela zklamaný. Vážně jsem totiž doufal, že bude kýžený efekt znatelný alespoň při prvním užití, jenže nebyl. Nemůžu tak jinak než napsat, že bych jej prostě nikomu nedoporučoval. Pořád je ale třeba mít na paměti, že vycházím pouze ze své osobní a dost negativní zkušenosti. Je tak samozřejmě možné, že někomu jinému Mindflow opravdu sedne a bude fungovat přesně tak, jak má.Zaručit vám to však nemohu.

mindflow hodnocení

Pokud vás ale Mindflow i přes mou docela devastující recenzi pořád zajímá a ani z jeho cenou si hlavu příliš nelámete, rozhodně jej neváhejte vyzkoušet. Jak už jsem totiž psal výše, jsem jako milovník kávy a nakopávačů před tréninkem extrémně navyklý na kofein. Je tak dost dobře možné, že na vás bude mít Mindflow zcela odlišné účinky než na mě.

Žádné zázraky bych ale stejně raději neočekával, za mě totiž opravdu není o co stát. Na místo spolykání dvou velkých tablet, tak dám raději přednost čerstvě namleté kávě. Efekt už je sice i u té kávy prakticky nulový. Dobrou kávu si ale mohu, na rozdíl od tablet, alespoň pořádně vychutnat a užít.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.