BigZone Battle Whey – Špičkový protein dostupný v netradčních příchutích (Recenze)

Naposledy upraveno: 9. ledna 2020

Ať se snažím sebevíc, nenapadá mě jediná společnost, která by zažívala poslední dobou takový boom, jako zažívá společnost Big Zone. Téměř denně nás zásobujete dotazy na jejich produkty a proto jsme se vám rozhodli vyjít vstříc.

Po nedávno zveřejněné recenzi předtréninkovky Blood Storm jsme se dnes rozhodli otestovat i jejich protein Battle Whey. Ten je dostupný hned v několika netradičních příchutích, které nám nemohly uniknout. Jak ale chutnají? Má protein co nabídnout, nebo existují i mnohem lepší varianty? To a mnohem více se dozvíte v naší dnešní recenzi.

Big Zone Battle Whey
Publikováno: 8. ledna 2020
Upraveno: 9. ledna 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Stravitelnost
9.2/10
Rozpustnost
9.4/10
Chuť
7.5/10
Cena
8.5/10
Složení
6.0/10
Celkové hodnocení
8.1
z 10 bodů

Na samotný úvod ještě zbývá dodat, že vzhledem k četnosti vašich dotazů jsme se rozhodli protein vyzkoušet hned v 6 různých příchutích, abychom vám byli schopni doporučit jen ty, které za to skutečně stojí.

Složení, které neobsahuje žádné zbytečnosti

Poměrně strohé složení, ve kterém ale najdete vše potřebné, je hned tou první věcí, kterou musím na Battle Whey vyzdvihnout. Pokud se podíváme na složení třeba varianty pistácie a kokos, najdeme v něm jen a pouze 8 látek, konkrétně se jedná o syrovátkový protein (a do něj nezbytný slunečnicový lecitin), aroma, chlorofyl zastávající funkci barviva, sukralózu ke slazení a komplex tří trávicích enzymů pro podporu maximální stravitelnosti (papain, bromelain a laktázu). To zní jako ideální složení, které naprosto splňuje mé představy.

Obrovským problémem je ale to, že výrobce nikde neuvádí výrobní metodu proteinu, a vy jako spotřebitel tedy nevíte, jestli se jedná o sušenou syrovátku, či kvalitní CFM protein. Vzhledem k obsahu aminokyselin se dá počítat s tím, že se jedná o kvalitní filtrát, ale přesto bych tuto informaci rád na proteinu uvítal. Nikde ji ale nenajdete a to mě jako spotřebitele velmi znejisťuje.

Battle Whey protein složení

Některé příchutě jsou bezkonkurenční, jiné se nedají pít

Jak jsem již předeslal v úvodu, Battle Whey jsem vyzkoušel hned v šesti variantách, abych mohl co nejlépe porovnávat mezi sebou. No a zatímco některé příchutě si troufám označit za opravdu povedené, jiné se absolutně nedají pít. Moje detailní hodnocení jednotlivých variant tedy vypadá nějak takto:

  • Mléko a med (9/10) je suverénně tou nejlepší variantou, jakou jsem vyzkoušel, přestože jsem od ní neměl žádná očekávání. Po rozmíchání sice nevoní příliš dobře, ale od prvního ochutnání si ho zamilujete. Chuť připomíná poměrně intenzivní milkshake, u něhož je velmi patrný med. Opravdu musím ocenit, že protein opravdu obsahuje květový med, většina výrobců by pravděpodobně použila jen a pouze nějaké aroma.
  • Pistácie a kokos (8.5/10) naopak voní opravdu hezky, z vůně rozhodně převažuje kokos a pistácie nejsou cítit vůbec. Jakmile protein rozmícháte, má bílozelenou barvu. Ačkoliv to pro mě bylo překvapením, chuťově mi extrémně připomíná marcipán a i když byl na můj vkus o něco sladší, opravdu jsem si na něm pochutnal.
  • Mléčné kakao (7/10) působilo ve srovnání s předešlými příchutěmi o něco vodověji. I když jsem použil stejné množství vody, byla chuť podstatně méně intenzivní. Přesto protein připomíná čokoládu z automatu a chutná poměrně dobře. Jen musíte použít tak 100ml vody.
  • Vanilkové macchiato (6.5/10) bych rozhodně zařadil někam do středu všech proteinů, které jsme otestovali. Příchuť sama o sobě není vůbec špatná, připomíná něco mezi sladkou kávou a horkou čokoládu, vanilku vnímáte jen opravdu okrajově. Na druhou stranu je to jeden z těch proteinů, které neurazí ani nenadchnou, na můj vkus je hodně sladký a umělá pachuť je přeci jen trošku cítit, což například u proteinu od Czech Virusu nehrozí.
  • Krupicová kaše a višeň (4/10) je prvním z proteinů, které nás absolutně vůbec nezaujaly. Krupicová kaše není patrná ani trošičku, protein má nepřirozeně červenou barvu a chuť je opravdu extrémně umělá.
  • Mléčná rýže a skořice (4/10) jsem se rozhodl otestovat především proto, že na různých jiných webech se těší velmi pozitivním recenzím. Když jsem ho ale rozmíchal ve stejném množství vody jako ostatní, byl protein extrémně vodový. Když jsem vodu ubral, byl pro změnu opravdu přeslazený a cítit byla jen skořice. I když si protein tedy ostatní chválí, mě bohužel nezaujal.

Battle Whey protein příchuť

Bohužel musíte použít jen minimum vody

Většinou jsem zvyklý používat na proteiny asi 300ml vody, a proto jsem stejně postupoval i v případě Battle Whey. Bohužel jsem potom protein musel vylít, protože se nedal pít, jak byl vodový. Vody je opravdu potřeba velmi málo, v některých případech klidně i 100ml, přestože výrobce na obalu doporučuje 150ml. Jednu odměrku tak vysypete do opravdu malého množství vody, což mi zpočátku nevyhovovalo a musel jsem si na to zvyknout. Když si ale zvyknete, nepředstavuje to žádný extrémní problém.

Battle Whey protein dávkování

Cenově není proteinu absolutně vůbec co vytknout

Zásadní problém spojený s cenou vidím v tom, že výrobce vůbec nenabízí velké dvoukilové balení, ale seženete pouze kilovky. I přesto vás jeden kilový sáček vyjde na 569 Kč, což odpovídá ceně 17 Kč za jednu dávku. Pokud se podíváte například na proteiny z našeho žebříčku, zjistíte, že cenově se naprostá většina z nich pohybuje právě kolem této ceny, a proto ji považují za naprostý průměr, kterému se tím pádem nedá nic vyčítat.

Tabulka cen pro Big Zone Battle Whey
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Battle Whey protein cena

Závěrečné zhodnocení

Moje pocity z Battle Whey jsou značně smíšené. Ne zrovna zanedbatelný problém vidím v neuvedení výrobního postupu a také v obsahu bílkovin, protože 75% bohužel na nejlepší proteiny na trhu příliš nestačí. Na druhou stranu příchutě nejsou špatné, i když ostatní recenzenti jsou z nich pravděpodobně nadšenější než já, a poměr ceny a kvality je optimální.

Pokud chcete protein, který právě vychází velmi dobře v poměru ceny a kvality, tak může být Battle Whey jednou z nejlepších voleb, jaké náš trh poskytuje. Do TOP proteinu má ale daleko.

Komentáře (5)

Petr
Leden 8, 2020

Proste sracka, kterou propaguje Honza Krasinsky. Kdy lze za odbodbny penize kouupit razantne lepsi vec ;)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-12)
František Hrouzek
Leden 8, 2020

Dobrý den, pěkná recenze a mužu říct, ze velmi fér. Chtěl bych však zmínit, ze forma CFM je specialita pouze CZ potažmo SK trhu a nikde jinde ve světě to nikdo neřeší a ani to neuvádí na etiketach, ikdyz to CFM je a je to tak automaticky :-) některé značky na tom postavili prodeje, ze začali CFM deklarovat. Dále bych chtěl upozornit, ze chutě jsou velmi individuální, určitě mrkněte na hodnoce k proteinu u nás na webu, tam to hodnotilo opravdu hodně zákazníků, kde například skořice je výborne hodnocena :-) přeji hezky den, Hrouzek

Souhlasím(+9)
Nesouhlasím(-1)
Mirek Dvořák
Leden 9, 2020

Kdybyste Petře náhodou nevěřil, tak můžete kouknout na spoustu dalších zahraničních proteinů, třeba na populární Gold Whey od Optimum Nutrition. Několikrát vybraný za nejpopulárnější protein a nikde o CFM ani zmínka. CFM funguje, pokud se nepletu, na bázi turbulentního proudění, tedy se snižuje míra zanášení filtru. Tím je to samozřejmě lepší pro výrobce, ale ve srovnání s kvalitním filtrátem je rozdíl podle mého názoru minimální.

Jinak my jsme vzali skořicí na základě hodnocení ostatních, ale bohužel nás nezaujala, tudíž to narovinu zmíníme.

Souhlasím(+5)
Nesouhlasím(0)
Jakub Tylař
Leden 9, 2020

Chutě jsou čistě individuální záležitost a proto hodnotit něco ve stylu "Bohužel jsem potom protein musel vylít, protože se nedal pít, jak byl vodový" , mi přijde jako absolutně mimo. To do objektivní recenze nepatří.

A dále přesně jak píše p.Hrouzek. Ve světě se forma zpracování CFM prakticky neuvádí. A pochybuji, že Bigzone, jak se mi zatím tato firma jeví, tak si opravdu zakládají na kvalitě a nemají potřebu zákazníka zásobovat něčím nekvalitním.

Souhlasím(+5)
Nesouhlasím(0)
Kamil Jeřala
Leden 11, 2020

Souhlasim s vytkou vyse...recenze vysla dva dny pred tim,nez mi prisly na ochutnavku prave dve prichute,ktere dopadly v hodnoceni prichuti jako nejhorsi(mlecna ryze a visen) a to na zaklade hodnoceni mnoha lidi,tak jsem byl zvedav....takze za sebe musim rict,ze vase hodnoceni je opravdu subjektivni,a plati ze sto lidi-sto chuti,protoze za me je mlecna ryze opravdu dobra,stejne tak visen(souhlas po skorici ani vidu ani slechu),a s tou vodovosti to taky nebude tak horke,je ale pravda,ze na 250ml davam 50 gramu a pomer tak akorat.Ja bych osobne temto dvema chutim dal 8.5.

S pozdravem a pranim vse nej do noveho roku.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)