Nutrend After Training Protein: Dobrý potréninkový suplement nebo jen další lákadlo na peníze? (Recenze)

Naposledy upraveno: 11. října 2018

Všechny suplementy, které najdete v našich recenzích, jsem se vždy snažil hodnotit co nejobjektivněji. A proto zcela upřímně přiznávám, že s produkty společnosti Nutrend jsem měl vždy trochu problémy - jejich 100% Whey Protein mi místo svalů přinesl akorát střevní potíže, nakopávač Explosin příliš nenakopnul ani při dvojnásobné dávce a proteinové tyčinky mají tolik jednoduchých cukrů, že o nějaké “zdravé alternativě” nemůže být příliš řeč.

Není proto divu, že jsem se produktům Nutrendu obloukem vyhýbal. Tedy až doteď. After Training Protein, který má tělu sportovce dodat veškeré potřebné živiny po tréninku, se mi zalíbil. Jaké je ale jeho složení? A co stravitelnost? Vyplatí se koupit, nebo je lepší se držet osvědčených proteinů? To vše se dozvíte v dnešní recenzi. 

Nutrend After Training Protein
Publikováno: 11. října 2018
Upraveno: 11. října 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
7.3/10
Rozpustnost
8.5/10
Stravitelnost
8.0/10
Složení
7.5/10
Cena
6.9/10
Celkové hodnocení
7.6
z 10 bodů

After Training Protein jsem se rozhodl vyzkoušet v příchuti čokoláda, ale vybírat můžete i ze dvou dalších (vanilka a jahoda). A teď už k samotným zkušenostem a zhodnocení tohoto produktu.

Jak chutná a jaké má složení Nutrend After Training Protein?

Dodá mi po tréninku opravdu vše, co potřebuji?

Jak již bývá zvykem, začnu recenzi tím, co je na každém suplementu nejdůležitější, a sice složením. A stejně tak i podle tradice bych nejprve vyzdvihl některá pozitiva:

  • Tím nejdůležitějším pro mě je to, že všechny bílkoviny mají svůj původ v syrovátce, a jsou tudíž plně využitelné. Konkrétně je After Training Protein tvořený z 20% syrovátkovým koncentrátem (v případě vanilkové a jahodové příchutě dokonce z 26%), z 19% izolátem a 8% zbývá na hydrolyzát.
  • Jako další výhodu bych určitě zmínil kvalitu většiny použitých surovin - v tomto produktu najdete například magnesium bisglycinát, což je jedna z nejlépe využitelných forem hořčíku vůbec, dále obilný sacharidový komplex bez lepku, l-glutamin, kolostrum, BCAA a osobně se mi líbí i použití kakaa k dochucení čokoládové příchutě.

Jenže tak jako většina podobných produktů, má i After Training Protein svá negativa.

  • Já osobně považuji za velký přešlap použití oxidu hořečnatého. Z této látky se totiž využijí necelé 4% a jeho původní účel byl k léčení zácpy. Zároveň, jak asi většině z vás došlo, se jedná o velmi levnou látku.
  • Druhou nevýhodou je pro mě nízký obsah bílkovin. Pokud mám od tohoto produktu získat všechny živiny, které po tréninku potřebuji, rozhodně mi ve 45g dávce proteinu nestačí necelých 19g bílkovin.
 Nutriční hodnoty & složení 100 g Dávka - 45 g
Energetická hodnota 1380 kJ / 326 kcal 621 kJ / 147 kcal
Tuky 2,4 g 1,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,3 g 0,6 g
Sacharidy 33 g 14,9 g
- z toho cukry 18,3 g 8,2 g
Vláknina 4,2 g 1,9 g
Bílkoviny 41 g 18,5 g
Sůl 0,7 g 0,3 g
Kolostrum 555 mg 249 mg
Trávící enzym laktáza 5600 ALU 2520 ALU
L-glutamin 2222 mg 1000 mg
Hořčík 300 mg = 80% * 135 mg = 36% *
Draslík 500 mg = 25% 225 mg = 11%
Zinek 10 mg = 100% * 4,5 mg = 45% *
Kyselina pantotenová 13,3 mg = 221% * 6 mg = 100% *
B6 3,1 mg = 221% * 1,4 mg = 100% *
B12 12 µg = 480% * 4,5 µg = 180% *
Extrakt Ginkgo biloba 44,5 mg 20 mg
Typické aminokyselinové spektrum:    
L-Alanin 3944 mg 1775 mg
L-Arginin 1005 mg 452 mg
L-Asparágová kyselina 4415 mg 1987 mg
L-Cystein 961 mg 433 mg
L-Glutamová kyselina 7041 mg 3168 mg
Glycin 657 mg 395 mg
L-Histidin 743 mg 334 mg
L-Isoleucin *** 2915 mg 1312 mg
L-Leucin*** 5551 mg 2498 mg
L-Lysin** 3930 mg 1768 mg
L-Methionin** 887 mg 399 mg
L-Phenylalanin** 1316 mg 592 mg
L-Prolin 2136 mg 961 mg
L-Serin 1807 mg 813 mg
L-Threonin** 2397 mg 1079 mg
L-Tyrosin 1214 mg 546 mg
L-Valin*** 2728 mg 1227 mg
L-Tryptophan** 702 mg 316 mg
* referenční hodnota příjmu    
** EAA - esenciální aminokyseliny    
*** BCAA - větvené esenciální aminokyseliny    
ALU - laktázová jednotka    
Obsah odměrky: 22,5 g    
Poměr ředění: 45 g / 200 ml vody    

Naprosto přestřelená cena

I když cena 1431 Kč za 2,5kg balení se nezdá tak vysoká, je nutné zdůraznit, že jedna dávka není klasických 30, nýbrž 45 gramů. To znamená, že cena jedné dávky je 25 Kč! Abyste měli objektivní představu, tak jedna dávka vítěze našeho top 10 proteinů vyjde asi o 11 Kč levněji.

V konečném důsledku je tak cena z mého pohledu naprosto přestřelená a osobně bych raději po každém tréninku koupil čerstvé ovoce, než si tolik připlácel za to, že můj protein bude obsahovat maltodextrin a palatinózu.

Tabulka cen pro Nutrend After Training Protein
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 1431 Kč
Cena: 1431 Kč
Cena: 1431 Kč

Kdy a jak jsem After Training protein užíval?

Jak pravděpodobně plyne z názvu, ideální doba na After Training Protein je po tréninku. Dodá tělu nejen bílkoviny, ale také sacharidy na doplnění svalového glykogenu, l-glutamin a BCAA na lepší regeneraci i směs vitamínů pro snížení únavy a vyčerpání.

Jednu dávku (45g) jsem vysypal do šejkru a spolu s 250ml vody jsem mixoval tak dlouho, dokud se protein nezbavil hrudek. 

NÁŠ TIP!
Pokud chcete dosáhnout intenzivnější chuti, použijte maximálně 200ml vody.

Čokoláda? Nikdy víc

Jelikož jsem After Training Protein vyzkoušel jen v čokoládové variantě, nemůžu hodnotit zcela objektivně. Pokud ale jde o tuto příchuť, musím říct, že se jedná snad o nejhorší čokoládový protein, jaký jsem kdy měl. Narozdíl od takového 100% Pure Whey od Biotech nebyl vůbec krémový a hustý, ale měl v podstatě konzistenci trochu hustější vody.

Čokoláda mě ničím nezaujala, přišla mi nevýrazná. Chválím snad jen to, že i přes relativně vysoký obsah sacharidů není protein příliš přeslazený. Jinak jsem ale nenašel nic, co by mě na této příchuti zaujalo, snad jen hrudky, které i po několika minutách míchání v proteinu stále zůstávaly.

Příchuť čokoláda rozhodně nedoporučujeme.

Závěreční zhodnocení

I když já osobně After Training Protein rozhodně užívat víckrát nehodlám, může podle mě být relativně dobrou alternativou pro někoho, kdo nechce řešit žádné další suplementy či ovoce a prostě do sebe po tréninku dostat důležité živiny. Na druhou stranu v takovém případě musíte počítat s tím, že si za protein poněkud připlatíte.

Jestli vás tento protein nezaujal a stále ještě hledáte ten ideální, možná vám pomůže náš výběr nejkvalitnějších proteinů, ve kterém jsme ty nejkvalitnější proteiny porovnávali podle našich přísných kritérií. A pokud jste After Training Protein vyzkoušeli i vy, můžete se o své zkušenosti, recenze či hodnocení podělit v komentářích.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.