BiotechUSA 100% Pure Whey: Nejchutnější bezlepkový protein na trhu? (Recenze)

Naposledy upraveno: 6. dubna 2020

Nedávno jsem na jednom internetovém fóru narazil na dotaz týkající se nejchutnějšího proteinu na trhu a překvapivě mnoho lidí zde zmiňovalo 100% Pure Whey od firmy Biotech. Rozhodl jsem se ho tedy také vyzkoušet.

Byl opravdu tak chutný? Jaké má složení? Vyplatí se do něj investovat? To vše se dozvíte v následující recenzi.

BiotechUSA 100% Pure Whey
Publikováno: 14. června 2018
Upraveno: 6. dubna 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
10.0/10
Rozpustnost
7.8/10
Stravitelnost
9.7/10
Složení
9.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
9.0
z 10 bodů

Protein jsem vyzkoušel hned v pěti příchutích, které mě na první pohled nejvíce zaujaly: Burákové máslo/čokoláda, skořicová rolka, vanilka, jahoda a karamel/cappucino. Zde jsou tedy ty nejdůležitější informace pro všechny z vás, kteří o koupi tohoto produktu přemýšlíte. 

Úžasně krémová chuť

Všechny příchutě jsou po chuťové stránce naprosto dokonalé. Nejsou příliš přeslazené a narozdíl od mnohých konkurenčních produktů nepůsobí vůbec uměle. Po rozmíchání v šejkru byly všechny proteiny krásně krémové a hutné a v kombinaci s ovocem mě po tréninku příjemně zasytily. Zde je mé zhodnocení jednotlivých příchutí:

  • Nejvíce mě zaujala vanilková příchuť a příchuť burákové máslo/čokoláda. Vanilka především proto, že se jedná o klasiku, kterou ochutnávám u každého proteinu, ale málokdy narazím na tak chutnou a vyladěnou příchuť. Nebyla zbytečně přeslazená, ani úplně bez chuti. Vůní i chutí opravdu připomínala vanilku, což hodnotím velice pozitivně. Hodnotím 10 z 10 body.
  • Burákové máslo a čokoláda je naopak poněkud netradiční příchuť, která ale naprosto předčila moje očekávání. Asi nedokážu najít nic, k čemu bych chuť přirovnal, nicméně pokud máte rádi klasická buráková másla, budete nadšení! Hodnotím 9.5 body z 10 možných.
  • Skořicový šnek je příchuť, která pro mě osobně patří k těm vůbec nejlepším, jaké na trhu můžete sehnat. I když jsem se původně bál, že bude protein umělý, působí velmi přirozeně, chuť skořice je opravdu patrná a navíc docela intenzivní, avšak pokud by vám nestačila, můžete si přidat další. Skořicový šnek není přeslazený, ale sladký je. Navíc v něm plavou i malé kousíčky mleté skořice, které pomáhají vytvářet nezapomenutelný chuťový zážitek. Tento protein hodnotím 9.5 body z 10 možných a každému ho doporučuji vyzkoušet. 
  • Slaný karamel byla další skvělá příchuť, z níž jsem byl naprosto nadšený. I po rozmíchání ve vodě vznikl velmi krémovitý a hustý protein s intenzivní karamelovou chutí. Sůl byla pravděpodobně použita spíše na oko, protože z proteinu je cítit zcela minimálně. A přesně tak mi to vyhovuje, tudíž protein hodnotím 9 body z 10 možných. 
  • Malinový cheesecake nese sice poněkud poetické označení, ale cheesecake z něj opravdu neucítíte, leda byste měli velmi vyvinuté chuťové pohárky. Maliny jsou z proteinu patrné, dokonce si troufám Pure Whey označit za nejchutnější malinový protein na trhu a dávám mu rovněž 9 bodů z 10. 
  • Berry brownie je protein jako stvořený pro ty z vás, kterým nevadí sladší příchutě. Ačkoliv obvykle bývám vůči těmto příchutím skeptický, tahle mi opravdu zachutnala, i když je ve srovnání s ostatními o něco sladší a na někoho může působit lehce uměle. Hodnotím ji 8 body z 10, ale věřím, že své příznivce si mezi vámi najde. 
letní tip
Pokud při přípravě použijete i led, vytvoříte úžasně osvěžující nápoj do horkých letních dnů.

Horší rozpustnost

Příliš často se mi nestává, že bych měl problémy s přípravou proteinů. Tentokrát jsem ale u všech příchutí narazil na problémy s rozpustností. I po několika dlouhých vteřinách míchání v šejkru byl protein stále plný hrudek plavajících na hladině. Pokud jsem se chtěl tohoto problému zbavit, musel jsem s šejkrem třepat opravdu dlouho nebo použít mixér. 

Pro objektivitu této recenze je nutno dodat, že ostatní recenzenti na jiných stránkách s rozpustností problém neměli, tudíž je možné, že tato chyba vznikla například důsledkem špatného skladování, přestože se všemi vzorky zacházím úplně stejně.

Recenze proteinu 100% Pure Whey od BiotechUSA

Kvalitní složení s drobným mínusem 

Protein 100% Pure Whey představuje kombinaci syrovátkového koncentrátu, syrovátkového izolátu a přidaných aminokyselin (l-glutaminu, l- argininu a větvených aminokyselin- BCAA). Díky tomu představuje ideální protein nejen do objemu, ale i do diety. Užívat ho můžete kdykoliv během dne, ať už po tréninku, na snídani nebo kdykoliv jindy během dne. Navíc se jedná o 100% bezlepkový protein, tudíž ho ocení i celiaci. 

Drobným mínusem zmíněným výše je obsah soli v proteinu - a sice 0,8g na 100g produktu. Většině běžných uživatelů to nevadí a z vlastní zkušenosti musím říct, že ani na chuti proteinu nic nepoznáte. Problém je ale v tom, že obecně z potravy přijímáme mnohem více soli, než by bylo zdrávo, a proto si myslím, že protein by jí měl obsahovat pouze minimální množství

náš tip
Vzhledem k obsahu rychle vstřebatelných bílkovin není tento protein příliš vhodný před spaním. Pro tyto účely doporučujeme spíše micelární kasein - například Pure Micelar, vítěze našeho žebříčku nočních proteinů.

Recenze proteinu 100% Pure Whey od BiotechUSA

Odpovídající cena 

Poslední drobnou nevýhodou může pro někoho být i cena. Za 2,27kg balení zaplatíte necelých 1200 Kč, což je v porovnání s takovým CFM evolution, který se stal vítězem našeho žebříčku, o bezmála 200 Kč více. Vzhledem ke kvalitnímu složení, vyladěným příchutím a bezkonkurenční stravitelnosti, je tato cena naprosto odpovídající.

 

Tabulka cen pro BiotechUSA 100% Pure Whey
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné zhodnocení 

Závěrem musím říct, že jsem byl ze 100% Pure Whey nadšený. Když pominu onu horší rozpustnost, jednalo se pravděpodobně o jeden z nejlepších proteinů, jaké jsem zatím otestoval. Doporučil bych ho každému z vás, kdo lpí na dobré chuti proteinu a nevadí mu si připlatit za kvalitu.

Pokud nechcete za suplementy utrácet ani o korunu víc, než je nezbytné, rozhodně existují levnější (a přitom stále kvalitní) alternativy. Jednou z nich může být například CFM Evolution, o kterém si u nás na webu také můžete přečíst celou recenzi

Velký test syrovátkových proteinů (VIDEO):

Komentáře (3)

jana Novotná
Leden 29, 2019

som zdravotne postihnutá preto,že nemôžem cvičiť je vhodný tento produkt namiesto večere

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Kamil
Duben 26, 2020

Samozrejme,dokonce je to vic nez vhodna volba k veceri pred spanim.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Kamil
Květen 11, 2020

Jelikoz chut je opravdu subjektivni zalezitost,nebudu se zde rozepisovat,ktera je dobra a ktera horsi,kazdy si to musi vyzkouset,ja jelikoz jsem chtel ochutnat co mozna nejvic,objednal jsem si jednotlive vzorkove pytliky a zkousel a pokud bych mel jednu chut vyzdvihnout nad vsechny,tak asi mlecnou ryzi,ale se skoricovou rolkou se pretlacuji.Tyhle dve za me jsou asi nejvys.Apropo,ja jsem s rozpustnosti nemel ani u jednoho vzorku vetsi problem,natoz hrudky,takze za me v pohode.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)