BiotechUSA 100% Pure Whey: Nejchutnější bezlepkový protein na trhu? (Recenze)

Naposledy upraveno: 14. června 2018

Nedávno jsem na jednom internetovém fóru narazil na dotaz týkající se nejchutnějšího proteinu na trhu a překvapivě mnoho lidí zde zmiňovalo 100% Pure Whey od firmy Biotech. Rozhodl jsem se ho tedy také vyzkoušet.

Byl opravdu tak chutný? Jaké má složení? Vyplatí se do něj investovat? To vše se dozvíte v následující recenzi.

BiotechUSA 100% Pure Whey
Publikováno: 14. června 2018
Upraveno: 14. června 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
10.0/10
Rozpustnost
7.8/10
Stravitelnost
9.7/10
Složení
9.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
9.0
z 10 bodů

Protein jsem vyzkoušel hned v pěti příchutích, které mě na první pohled nejvíce zaujaly: Burákové máslo/čokoláda, skořicová rolka, vanilka, jahoda a karamel/cappucino. Zde jsou tedy ty nejdůležitější informace pro všechny z vás, kteří o koupi tohoto produktu přemýšlíte. 

Úžasně krémová chuť

Všechny čtyři příchutě jsou po chuťové stránce naprosto dokonalé. Nejsou příliš přeslazené a narozdíl od mnohých konkurenčních produktů nepůsobí vůbec uměle. Po rozmíchání v šejkru byly všechny proteiny krásně krémové a hutné a v kombinaci s ovocem mě po tréninku příjemně zasytily.

Nejvíce mě zaujala vanilková příchuť a příchuť burákové máslo/čokoláda. Vanilka především proto, že se jedná o klasiku, kterou ochutnávám u každého proteinu, ale málokdy narazím na tak chutnou a vyladěnou příchuť. Nebyla zbytečně přeslazená, ani úplně bez chuti. Vůní i chutí opravdu připomínala vanilku, což hodnotím velice pozitivně. Burákové máslo a čokoláda je naopak poněkud netradiční příchuť, která ale naprosto předčila moje očekávání. Asi nedokážu najít nic, k čemu bych chuť přirovnal, nicméně pokud máte rádi klasická buráková másla, budete nadšení!

letní tip
Pokud při přípravě použijete i led, vytvoříte úžasně osvěžující nápoj do horkých letních dnů.

Horší rozpustnost

Příliš často se mi nestává, že bych měl problémy s přípravou proteinů. Tentokrát jsem ale u všech příchutí narazil na problémy s rozpustností. I po několika dlouhých vteřinách míchání v šejkru byl protein stále plný hrudek plavajících na hladině. Pokud jsem se chtěl tohoto problému zbavit, musel jsem s šejkrem třepat opravdu dlouho nebo použít mixér. 

Pro objektivitu této recenze je nutno dodat, že ostatní recenzenti na jiných stránkách s rozpustností problém neměli, tudíž je možné, že tato chyba vznikla například důsledkem špatného skladování, přestože se všemi vzorky zacházím úplně stejně.

Recenze proteinu 100% Pure Whey od BiotechUSA

Kvalitní složení s drobným mínusem 

Protein 100% Pure Whey představuje kombinaci syrovátkového koncentrátu, syrovátkového izolátu a přidaných aminokyselin (l-glutaminu, l- argininu a větvených aminokyselin- BCAA). Díky tomu představuje ideální protein nejen do objemu, ale i do diety. Užívat ho můžete kdykoliv během dne, ať už po tréninku, na snídani nebo kdykoliv jindy během dne. Navíc se jedná o 100% bezlepkový protein, tudíž ho ocení i celiaci. 

Drobným mínusem zmíněným výše je obsah soli v proteinu - a sice 0,8g na 100g produktu. Většině běžných uživatelů to nevadí a z vlastní zkušenosti musím říct, že ani na chuti proteinu nic nepoznáte. Problém je ale v tom, že obecně z potravy přijímáme mnohem více soli, než by bylo zdrávo, a proto si myslím, že protein by jí měl obsahovat pouze minimální množství

náš tip
Vzhledem k obsahu rychle vstřebatelných bílkovin není tento protein příliš vhodný před spaním. Pro tyto účely doporučujeme spíše micelární kasein - například Pure Micelar, vítěze našeho žebříčku nočních proteinů.

Odpovídající cena 

Poslední drobnou nevýhodou může pro někoho být i cena. Za 2,27kg balení zaplatíte necelých 1200 Kč, což je v porovnání s takovým CFM evolution, který se stal vítězem našeho žebříčku, o bezmála 200 Kč více. Vzhledem ke kvalitnímu složení, vyladěným příchutím a bezkonkurenční stravitelnosti, je tato cena naprosto odpovídající.

Závěrečné zhodnocení 

Závěrem musím říct, že jsem byl ze 100% Pure Whey nadšený. Když pominu onu horší rozpustnost, jednalo se pravděpodobně o jeden z nejlepších proteinů, jaké jsem zatím otestoval. Doporučil bych ho každému z vás, kdo lpí na dobré chuti proteinu a nevadí mu si připlatit za kvalitu.

Pokud nechcete za suplementy utrácet ani o korunu víc, než je nezbytné, rozhodně existují levnější (a přitom stále kvalitní) alternativy. Jednou z nich může být například CFM Evolution, o kterém si u nás na webu také můžete přečíst celou recenzi

Tabulka cen pro BiotechUSA 100% Pure Whey
Obchod
Cena
Odkaz
Cena: 1199 Kč

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.