Czech Virus HydroWhey: Ten nejlepší protein pro vrcholové sportovce (Recenze)

Naposledy upraveno: 9. ledna 2019

Přestože jsem hodně dlouho zastával názor, že hydrolyzovaný protein je po tréninku naprosto zbytečný, nakonec jsem objevil jeho kouzlo. Živiny jsou rychleji vstřebatelné, absolutně vůbec nezatěžuje trávení a díky tomu již po několika dávkách můžete pocítit lepší regeneraci.

Jedním z prvních hydrolyzátů, které jsem kdy vyzkoušel, bylo Hydro Whey od společnosti Czech Virus. Jaké jsou jeho benefity? Vyplatí se do něj investovat, nebo je lepší obyčejný koncentrát? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešní odborné recenzi.

Czech Virus HydroWhey ISO CFM
Publikováno: 26. prosince 2018
Upraveno: 9. ledna 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
8.9/10
Rozpustnost
10.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
10.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Hydro Whey jsem si oproti konkurenčním produktům zvolil především kvůli 90% obsahu bílkovin a výbornému aminokyselinovému profilu. Vyzkoušel jsem jak příchuť čokoláda, tak i banán a obě dvě mě zaujaly. Ale o tom až níže.

Protein z těch nejkvalitnějších surovin

Hlavním, a pro většinu z nás tím vůbec nejdůležitějším benefitem je prvotřídní složení produktu Hydro Whey. Základ tvoří syrovátkový izolát Optipep® s 90% obsahem bílkovin, který je zpracovaný metodou CFM, což je nejšetrnější výrobní způsob vůbec. Díky tomu, že izolát ještě projde procesem hydrolyzace, stojí na konci výrobního procesu extrémně kvalitní protein s bílkovinami naštěpenými na tak malé částice, že je tělo opravdu velmi rychle absorbuje.

Do Hydro Whey byla navíc přidána směs pěti trávicích enzymů DigeZyme®, která napomáhá maximální stravitelnosti. Pokud jde tedy o složení, patří Hydro Whey k těm nejlepším hydrolyzátům vůbec.

Nutriční hodnoty (příchuť banán)

  Hodnoty v dávce 30 g Hodnoty ve 100 g
Energie 111,68 Kcal / 466,82 kJ 372,37 Kcal / 1556,51 kJ
Tuky 0,24 g 0,81 g
- z toho nasycené 0,02 g 0,07 g
Sacharidy 0,34 g 1,14 g
- z toho cukry <0,05 g <0,20 g
Bílkoviny 27,04 g 90,13 g
Sůl* 0,12 g 0,4 g
Vitamín B6 0,50 mg (35,7% RP**) 1,67 mg (119,2% RP**)

Až překvapivě dobrá chuť

Hydro Whey je dostupné ve dvou různých příchutích:

  • Čokoláda, která mi vyhovovala mnohem více, neboť nebyla tak přeslazená a chuť čokolády byla poměrně intenzivní. Hodnotím 9,5 body z 10 možných.
  • Banán mi příliš nechutnal, zdál se mi o poznání sladší než čokoláda, a proto mu dávám 8,5 bodů z 10.

Klasická vanilka zde chybí pravděpodobně proto, že v případě hydrolyzátu by byla tato příchuť extrémně hořká, kdežto banán i čokoláda hořkost alespoň částečně neutralizují. Tak či tak je nutno podotknout, že se výrobcům příchutě opravdu povedly, protože všechny předešlé hydrolyzáty, které jsem zatím vyzkoušel, byly hořké extrémně, kdežto ani u jedné z příchutí Hydro Whey tomu tak nebylo.

Czech Virus Hydro Whey příchutě

Snadná příprava díky dobré rozpustnosti

Také příprava HydroWhey je naprosto jednoduchá. Rozpustnost je naprosto bezproblémová, stačí jednu odměrku vysypat do šejkru, zalít 250ml vody a párkrát protřepat. Ideální čas na hydrolyzovaný protein je po tréninku, protože dochází k velmi rychlé vstřebatelnosti, a tudíž tělo může opravdu rychle začít regenerovat unavená svalová vlákna.

Czech Virus Hydro Whey příprava

Pro koho je dobrý a pro koho ne?

Hydro Whey bych rozhodně doporučil všem sportovcům, kteří mají vyřešený jídelníček a chtějí své výsledky pouze maximalizovat. Všem ostatním cvičencům podle mého názoru bohatě postačí běžný koncentrát. Pokud máte jídelníček vyřešený pouze v základech, rozhodně vám ani ty nejkvalitnější proteiny nepřinesou žádné enormní výsledky. A nemá přece smysl si připlácet za protein s menším obsahem kalorií, když vás kalorie z jídla nezajímají vůbec.

Náš tip!
Pokud nemáte vyřešený jídelníček, nevyhazujte peníze za hydrolyzát, ale investuje raději do obyčejného koncentrátu.

Pouze jedna velikost balení

Osobně za drobnou nevýhodu považuji dostupnost Hydro Whey pouze v jedné velikosti balení. I když kilovka obsahuje 33 dávek, vydrží balení maximálně na měsíc. A jelikož čas od času cvičím i dvoufázově, spotřeba proteinu je u mě opravdu velká a větší balení by rozhodně přišlo vhod. Na celkové recenzi produktu to v podstatě nic nezmění, ale myslím, že většina cvičenců by větší balení ocenila.

Czech Virus Hydro Whey recenze

Odpovídající cena

Vzhledem k tomu, že je Hydro Whey k dostání jen v kilovém balení, jeho cena se poměrně špatně srovnává s konkurenčními produkty. Ale například ve srovnání se stejně velkým balením Optimal Hydro od Prom-IN vychází Hydro Whey asi o 60Kč lépe.

Pokud se nebudeme zaobírat konkurencí, ale produktem jako takovým, vychází v poměru ceny a kvality relativně dobře, protože za jednu dávku zaplatíte asi 23 Kč. Koneckonců, složení je kvalitní, chuť dobrá a efekt maximální, takže co víc si přát.

Tabulka cen pro Czech Virus HydroWhey ISO CFM
Obchod
Cena
Odkaz

Závěrečné zhodnocení

Pokud uvažujete o koupi hydrolyzátu, Hydro Whey od Czech Virusu můžu jen a pouze doporučit. Dobře chutná, má prvotřídní složení a jeho cena je zcela odpovídající. Důležité je ale zvážit, zda takto kvalitní protein opravdu potřebujete. Naprosté většině lidí totiž bohatě postačí kvalitní koncentrát, například nějaký z našeho srovnání syrovátkových proteinů.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.