Extrifit Instant Whey 80 – Dobře stravitelný protein dostupný hned ve 12 příchutích (Recenze)

Naposledy upraveno: 28. září 2019

O CFM Instant Whey 80 již bylo napsáno za dobu jeho existence mnohé, avšak samostatná recenze tohoto produktu nám na webu doteď chyběla.

Jaký tedy CFM Instant Whey 80 ve skutečnosti je? Čelí své popularitě právem, nebo se jedná jen o obyčejný zaostávající produkt? Jaké příchutě jsou dobré a kterým se raději vyhnout? To a mnohem více se dozvíte v hodnocení níže.

Extrifit CFM Instant Whey 80
Publikováno: 20. února 2019
Upraveno: 28. září 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
7.5/10
Rozpustnost
7.9/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
8.9/10
Cena
8.2/10
Celkové hodnocení
8.4
z 10 bodů

Aby byla moje recenze co nejobjektivnější, vyzkoušel jsem protein hned v několika různých příchutích a velikostech balení, abych prozkoumal nejen chuť, ale i jeho využitelnost a další důležité aspekty.

Hlavní benefity CFM Instant Whey 80 v bodech:

  • 15 Kč za jednu dávku 
  • Syrovátka je zpracována metodou CFM
  • Obsahuje dobré spektrum aminokyselin 
  • Dostupnost ve 12 příchutích
  • Protein obsahuje 7 enzymů na podporu trávení

Extrifit CFM Instant Whey 80 recenze

Obtížná příprava kvůli horší rozpustnosti

Prakticky vzato jsem při přípravě tohoto proteinu postupoval stejně jako vždy. Do šejkru jsem nalil 300 ml vody a jednu 30g odměrku proteinu. I po několika desítkách vteřin přípravy se ale na sítku šejkru objevovaly hrudky. Myslel jsem si, že je závada jen v mém jednorázovém vzorku, mohl jsem ho nechat vystavený slunečnímu záření, nebo do něj mohla někudy proniknout vlhkost. Když jsem ale koukal na recenze ostatních uživatelů na webu Heureka.cz, stejný problém měli i někteří z nich.

Zde je nutné dodat i to, že si někteří recenzenti stěžují na střevní potíže po konzumaci tohoto proteinu. Je to ale velmi individuální záležitost, například já se s tímto jevem nesetkal ani u jedné z dávek CFM Instant Whey 80. Stravitelnost pro mě byla bez jakýchkoliv problémů, protein mému zažívání vyhovoval naprosto perfektně.

Extrifit CFM Instant Whey 80 recenze

Velmi dobré složení i nutriční hodnoty

Protein CFM Instant Whey 80 je dostupný hned ve čtyřech baleních - jako jednorázový 30g vzorek, balení 20 jednorázových vzorků, malé 1000g balení a velké 2270g balení. Dostupnost v těchto variantách osobně považuji za velké plus, protože si díky nim přijde na své úplně každý. Pokud jde o složení, jediným zdrojem bílkovin je instantní syrovátkový proteinový koncentrát vyrobený metodou CFM, která v současnosti patří mezi ty nejlepší výrobní způsoby.

Tento protein je dále obohacen o komplex sedmi trávicích enzymů, jež mají za úkol zajistit maximální stravitelnost produktu. Další (přidané) látky se liší v závislosti na jednotlivých příchutích, většinu se ale jedná o aromata, zahušťovadla, přírodní barviva a další složky. Ke slazení byla z 97% použita stévie, zbytek tvoří sukralóza.

Až příliš umělá chuť

Jestli něčemu nedokážu přijít na chuť, jsou to právě proteiny od Extrifitu. Vyzkoušel jsem hned několik příchutí, ale žádná mě nijak výrazněji nezaujala: 

  • Vanilka (8/10) byla ze všech mnou testovaných příchutí pravděpodobně nejlepší. Chutnala sice trošku uměle a výrazně, ale zároveň byla hutná a v pořádku stravitelná. Nejsem si jistý, že po chuťové stránce připomínala vanilku, ale vyhovovala mi a na protein jsem se po trénincích vždy relativně těšil. Dávám jí proto 8 bodů z 10. 
  • Cookies (2/10) již byla o poznání horší a troufám si říct, že se jedná o jeden z nejméně chutných proteinů, které jsem kdy pil. Stejně jako vanilka byl sice hutný, ovšem chuť byla extrémně umělá a přeslazená. Nikdy jsem nejedl sušenky, které by chuťově alespoň trošku připomínaly tento protein. Při rozmíchání ve vodě jsem protein většinou nebyl schopný vypít. Dávám mu proto 2 body z 10. 
  • Jahoda (5/10) se mi zdála zvláštní a přeslazenou příchutí, která jahody příliš nepřipomínala. Kromě hutné konzistence nemá žádné jiné pozitivní vlastnosti, ale stále chutnala lépe než cookies, a proto ji hodnotím 5 body z 10.

Kromě těchto tří příchutí je protein dostupný také v karamelové, čokoládové, banánové, jahodové, borůvkové, jahodovo-banánové, čokoládovo-kokosové příchuti a nebo ve variantách bílý jogurt, kokosové mléko a ledová káva.

Extrifit CFM Instant Whey 80 recenze

NÁŠ TIP!
Pokud chcete omezit sladkou chuť proteinových přípravků od společnosti Extrifit, použijte při přípravě podstatně více vody než doporučuje výrobce.

Naprosto průměrná cena

Cena Extrifit CFM Instant Whey 80 je v porovnání s ostatními produkty na trhu více méně průměrná. Samozřejmě existují levnější varianty, například CFM Evolution (vítěz našeho testování proteinových suplementů), ale na druhé straně je podstatně více dražších suplementů.

Tabulka cen pro Extrifit CFM Instant Whey 80
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Jaké alternativy bych doporučil? 

Pokud jste měli v úmyslu tento protein koupit, nebudu vás od toho odrazovat. Extrifit vyrábí některé naprosto vynikající doplňky - třeba i Agrezz, vítěze našeho testování nejlepších předtréninkových suplementů.

Tento protein se jim ale podle mého názoru vůbec nepovedl. Jako vhodnou alternativu bych vám rozhodně doporučil některý z proteinů umístěných na předních příčkách našeho testování proteinů, nebo CFM Evolution, jehož recenzi si u nás na webu můžete přečíst také

Extrifit CFM Instant Whey 80 recenze

Závěrečné zhodnocení

Přestože se při tvorbě všech recenzí snažím být vždy stejně objektivní, na CFM Instant Whey 80 nevidím příliš mnoho pozitiv a tudíž ani příliš mnoho důvodů ke koupi. Příchutě jsou přeslazené, protein mnoha lidem způsobuje žaludeční problémy, je hůře rozpustný a cena za něj je přinejlepším naprosto průměrná.

Aby na této recenzi bylo alespoň něco pozitivního, je nutné podotknout, že z mé osobní zkušenosti byla stravitelnost bez problémů, pravděpodobně i díky obsahu trávicích enzymů. Protein bych zřejmě doporučil každému, kdo má rád umělejší příchutě suplementů, ale rád si vybere z několika různých příchutí.

Komentáře (5)

jula
Březen 3, 2019

Souhlas s recenzí.

Já si koupila taky jen vzorky různých příchutí, žaludeční problémy jsem neměla žádné, ale ta rozpustnost je katastrofální v porovnání s tím, co si kupuju už roky.

Každopádně ale příchuť bílý jogurt byla pro mě příjemným překvapením, hodně mi to chutnalo...

Škoda, že tuhle příchuť nemá můj oblíbeny CFM Evolution od Prom-in - ten stačí dát do zavařovačky a párkrát protřepat a během pár vteřin je hotovo. Koukám, že je tu na něj taky recenze, tak to si ji jdu hned přečíst.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Březen 4, 2019

Ahoj,

Opět děkujeme za sdílení zkušeností, pevně věřím, že pomohou i dalším návštěvníkům webu, kteří uvažují o koupi High Whey 80. :)

S příchutí bílý jogurt zkušenosti nemám, ale třeba se k ní výhledově dostanu :) Přiznám se ale rovnou, že vůči příchutím Extrifitu mám určitě výhrady, třeba protein od Prom-Inu nebo od Czech Virusu působí po chuťové stránce daleko přirozeněji. Ale věřím, že někomu takováhle chuť vyhovuje.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Michal
Červenec 4, 2019

Ahoj, je tento protein vhodný ke konzumaci i večer před spanim? Dekuji

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Červenec 15, 2019

Ahoj Michale,

Před spaním se spíše než syrovátkový koncentrát obecně doporučují micelární kaseiny. To jsou proteiny, které disponují postupným uvolňováním po dobu až několika hodin a svaly jsou tak zásobené bílkovinou po celou noc. Já osobně zastávám názor, že není nutné, aby žaludek celou noc něco trávil a pár hodin bez bílkovin člověka taky nezabije. Já před spaním užívám obyčejný Whey protein jako je tento a nevidím v tom jediný problém. Není to tedy nejlepší možná volba, ale nic tím nepokazíš :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Adam
Červenec 5, 2019

Naprosto souhlasim, bohuzel jsem zakoupil velke baleni cookies a musim rict ze horsi protein se v zivote nemel..chut hrozna..hrudky vsudepritomne a pokud dam 3x denne doatavi se vecer i krece v zaludku. Po par davkach sem zbytek vyhodil

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)