Prom-IN Health Balance – Ten nejlepší doplněk pro zdraví a vitalitu? (Recenze)

Naposledy upraveno: 15. října 2019

Přestože Health Balance je na trhu už několik měsíců, nevěnovali jsme mu příliš velkou pozornost. Testovali jsme pro vás desítky jiných doplňků a efekt Health Balance jsme museli zkoumat delší dobu, kdežto u proteinů stačí ochutnat a po pár dávkách je možné sednout ke psaní.

Jaký tedy tento propracovaný doplněk z dílny populární společnosti Prom-IN je? Co od něj můžete čekat a na co byste raději měli zapomenout? To se dozvíte v naší dnešní recenzi, kterou pro vás přinášíme po několikatýdenním testování tohoto doplňku.

Prom-IN Health Balance
Publikováno: 15. října 2019
Upraveno: 15. října 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Vitamíny, minerály
Složení
9.7/10
Počet dávek v balení
9.6/10
Využitelnost
9.4/10
Koncentrace účinných látek
9.5/10
Cena
8.2/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Pro kompletnost zbývá ještě dodat, že abych se nenechal ovlivnit nějakým placebo efektem, složení ani deklarované efekty jsem nijak nestudoval, dokud jsem se nepustil do psaní této recenze. Mé hodnocení je tak naprosto objektivní a nezaujaté.

Složení, které skutečně funguje

Upřímně jsem na bylinky a různé extrakty z nich nikdy příliš nebyl. Ne, že bych je tedy v jídelníčku vůbec nepoužíval, ale spíše jsem nevěřil v nějaký extra zázračný efekt. To se změnilo s přidáním Health Balance do suplementačního plánu, protože právě na extraktech se tento produkt zakládá. Obzvláště pak efekt koenzymu Q10 a silymarinu z ostropestřce je naprosto prvotřídní. Jen se podívejte, co všechno v jedné dávce Health Balance najdete:

  • 500mg extraktu ze Saw Palmetto, který disponuje pozitivním efektem na urogenitální systém a hormonální optimalizaci.
  • 375mg extraktu z ostropestřce mariánského, který je zdrojem silymarinu podporujícího fungování žlučníku a jater.
  • 300mg extraktu z macy, která má pozitivní vliv na energizaci organismu a hormonální rovnováhu
  • 250mg extraktu z cordyceps sinensis, což je houba pozitivně ovlivňující syntézu bílkovin, zdraví ledvin a celkovou vitalitu.
  • 200mg kyseliny alfa lipoové, která zlepšuje metabolismus sacharidů skrze pozitivní vliv na inzulinovou rezistenci.
  • 150mg extraktu z česneku, který pozitivně ovlivňuje kardiovaskulární systém a krevní oběh.
  • 120mg extraktu z kurkuminu, který působí protizánětlivě a efektivně řeší problémy s trávicím traktem.
  • 25mg koenzymu Q10, který pozitivně ovlivňuje kondici a činnost srdce a působí jako kofaktor mnoha metabolických procesů
  • 5mg piperinu, který slouží k zrychlení využití a zlepšení využitelnosti ostatních látek

I když každá z těchto látek by se dala rozepsat na samostatný článek, nepovažuji to za nutné, protože jsou tyto informace dohledatelné třeba na oficiálních stránkách výrobce. Raději se pojďme v naší recenzi podívat na to, jak jsem Health Balance užíval a jaký efekt můžete zaznamenat.

Prom-IN Health Balance recenze

Jak a kdy jsem Health Balance užíval?

Doporučená dávka produktu Health Balance představuje 4 kapsle denně, což se mi zdálo moc na jednorázovou dávku. Bral jsem tedy dvě kapsle ráno se snídaní a dvě kapsle s pozdním obědem, přičemž pokaždé jsem je zapíjel dostatečným množstvím vody. První zhruba 3 týdny mi tato dávka stačila naprosto bez problémů a efekt, který důkladně rozepisuji v dalším odstavci, jsem cítil naprosto stoprocentně.

Po uplynutí této doby ale začala účinnost tohoto doplňku slábnout a já musel dávkování zvýšit na 6 tablet. Tuto skutečnost mi později potvrdil i Pavel Samek přímo ze společnosti Prom-IN, který jich užívá dokonce 8. Já na oněch 6 tabletách už zůstal a pozitivní efekt cítím až doteď.

Prom-IN Health Balance recenze

Co od produktu můžete čekat a co ne?

Jak jsem již jednou předeslal v samotném úvodu recenze, žádné účinky deklarované výrobcem jsem předem nečetl, abych zamezil placebo efektu. První pozitivní efekt, který jsem pocítil již během prvního týdne užívání, byl výrazný nárůst aktivity v průběhu dne. Po celou dobu užívání Health Balance se mi ještě nestalo, že bych se v průběhu dne cítil unavený nebo jakkoliv přetažený, jako tomu bylo dřív. Zajímavým objevem pro mě byla i menší potřeba spánku, přitom brzké ranní vstávání jsem zvládal daleko lépe. Ale to je možná jen můj subjektivní pocit.

Po několika dalších týdnech pravidelného užívání jsem si všiml i pozitivního efektu na imunitní systém protože předešlé podzimy jsem byl vždy velmi často nachlazený, ale tentokrát ne. Tento efekt ale rozhodně nepocítíte po týdnu užívání, je pro něj opravdu potřeba dlouhodobější suplementace.

Když jsem si po dobrání prvního balení zkontroloval, co o Health Balance píše výrobce, zjistil jsem, že se ve své podstatě na těchto efektech shodujeme. Co jsem ovšem nezaznamenal, je deklarovaný pozitivní vliv na zlepšení funkce i kondice jater, žlučníku či srdce. Na to by byla zapotřebí lékařská vyšetření a testy, které by byly po finanční stránce velmi nákladné.

I přesto jsem byl ale pozitivním efektem Health Balance velmi potěšený a musím říct, že jsem po dlouhé době opět narazil na doplněk, jehož suplementace má smysl.

Prom-IN Health Balance recenze

Cena, na kterou od Prom-IN nejsme zvyklí

Jestli čtete naše recenze pravidelně, pak jistě víte, že Prom-In doporučujeme všem studentům zejména pro prvotřídní poměr ceny a kvality. Například Reflex Nutrition vyrábí samozřejmě skvělé doplňky, ale málokomu se chce do suplementů investovat více, než je nutné. Nicméně Health Balance se svojí cenou z těch zajetých standardů Prom-Inu poměrně vymyká. Za denní dávku, která představuje 4 kapsle, totiž zaplatíte 16 Kč, což odpovídá 480 Kč za měsíc.

Tabulka cen pro Prom-IN Health Balance
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Vyšší cena samozřejmě může leckoho odradit, nicméně v tomto případě opravdu svědčí o kvalitě a finanční nákladnosti použitých surovin a investice se podle mého názoru i přesto vyplatí. Rozhodně jedna z nejlepších investic, jaké jsem v poslední době udělal.

Prom-IN Health Balance recenze

Závěreční zhodnocení

Doplněk, který se i přes relativně vyšší cenu rozhodně vyplatí. Sám jsem ho otestoval jednou a od té doby si nedovedu představit, že bych ho měl přestat užívat. Jsem extrémně rád, že jsem po dlouhé době narazil na skutečně funkční doplněk, který splní přesně to, co deklaruje na obale. Pokud hledáte suplement, který maximalizuje vaši produktivitu, nic lepšího než Health Balance nenajdete.

Komentáře (6)

Petr Svoboda
Říjen 15, 2019

Dobrý den, Zajímalo by mě jestli se víc vyplatí investovat do health balance a nebo radši do multivitaminu vital solution?

Děkuji za odpověď

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Denny
Říjen 15, 2019

Určitě vital solution !!! To je základ suplmentace ;)

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Říjen 21, 2019

Ahoj Petře,

Jak píše Denny, Vita Solution je určitě důležitější investice. Kvalitní multivitamín a multiminerál je určitě důležitá věc, tyhle přírodní extrakty jsou jen nadstavba. Pokud ti to finance umožňují, určitě to stojí za zkoušku. Pokud ne, nic se neděje.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Michael
Říjen 15, 2019

Bude mít efekt používat pouze 2 kapsle denně?

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Říjen 21, 2019

Ahoj,

Efekt to mít určitě bude, minimálně ze začátku. Po čase ale budeš dost možná dávkování muset zvýšit.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Lukáš
Listopad 9, 2019

Ahoj, potřeboval bych poradit :) Pracuji dost na směny a často střídám denní a noční. Bohužel při denní musím vstávat v brzkých ranních hodínách a to je kámen úrazu. Spím jen cca 6-6.5 hodiny, víc je nechci říkat nereálných, ale s večerníčkem se jít nikomu spát nechce :D Ráno se probouzím jak po flámu a tento stav dokáže vydržet klidně i celý den. Dokázal by být Health Balance jistým vyproštěním z tohoto problému ?

Díky :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)