Suplementy

Srovnání nejlepších doplňků pro hráče. Godlike VS Madmonq

Ať už si o esportu myslíte cokoliv, musíte uznat, že je jeho popularita neustále na vzestupu. Je tak celkem pochopitelné, že se na trhu začíná objevovat čím dál větší množství produktů uzpůsobených právě pro hráče. Mezi takové suplementy pak patří také dva stimulanty podporující koncentraci a výdrž Godlike a Madmonq, které si rozebereme v této recenzi.
Porovnáme přitom jejich složení, cenu, chuť a v neposlední řadě také účinnost. Pokud se tak považujete za vášnivého hráče, který dá v noci na místo spánku raději přednost několika dobře odehraným zápasům ve svojí oblíbené hře, rozhodně nepřestávejte číst. Právě Godlike a Madmonq by totiž mohli být něčím přesně pro vás.

Jelikož zde budu recenzovat hned dva produkty najednou, nejprve v jednotlivých bodech do detailů rozeberu každý z nich zvlášť a poté je z daného hlediska také porovnám, popř. rovnou doporučím, který z nich si v daném bodě vede, alespoň podle mého názoru, lépe.

Jedno jedinečné složení vedle druhého

Jelikož se jedná o suplementy přizpůsobené pro hráče nebo chcete-li gamery a nikoliv pro cvičence, látky jako je beta alanin nebo kreatin, tu budete hledat jen marně. Samozřejmě, že i u těchto produktů naleznete látky jako je kofein, citrulin či tyrosin. Jejich poměr a množství se ale přece jenom od běžných stimulantů určených pro cvičení malinko liší.


Ve složení Godlike můžeme najít celkem 11 účinných látek, včetně kofeinu, citrulinu, taurinu či tyrosinu, tedy látek, které nějakým způsobem působí na naši nervovou soustavu, oddalují pocit únavy, zvyšují koncentraci či odbourávají stres.
Kromě nich je pak v Godlike obsažena také nízkokalorická rozpustná vláknina inulin. Ta je známá pro svůj pozitivní vliv na kontrolu krevního cukru, oddalování pocitu hladu a také pro udržování zdravé střevní mikroflóry.


Další velice zajímavou látkou je cholin. Cholin je jedním z vitamínů skupiny B, který nejen, že podporuje zdravý vývoj mozku, ale také zlepšuje jeho funkci, snižuje riziko onemocnění srdce, hladinu tuku v krvi a podporuje metabolismus.


Jelikož je ale Godlike v prvé řadě určen pro hráče, možná si právě teď kladete otázku, jak vám teda dokáže pomoci se zlepšením paměti, pozornosti, koncentrace a soustředění? Nebojte se, právě pro tyto účely obsahuje látky jako je ginko biloba, citikolin, extrakt z kůry hořkého pomeranče, brahmi a D-glukuronolakton. Všechny tyto látky přitom podporují vaši paměť, koncentraci či rychlost vašeho myšlení.


Godlike tak z hlediska složení působí vážně suprově, co říkáte? Jak si asi vedle něj povede Madmonq? Věřte tomu nebo ne, Madmonq na to jde trošku jinak, když kombinuje kromě stejných látek také celou řadu úplně odlišných.


Z celkového množství 15 účinných látek obsahuje, podobně jako Godlike, kofein, cholin či tyrosin. Tady ale v podstatě jakákoliv podobnost těchto dvou produktů končí. Madmonq totiž dále nabízí unikátní kombinaci rostlin ženšenu sibiřského, klanoprašky čínské, bakopy drobnolisté či rozchodnice růžové.


Všechny tyto rostliny se řadí mezi tzv. adaptogeny, což jsou rostlinné látky zvyšující odolnost organismu vůči stresu. Řada z těchto rostlin má pak také antioxidační účinky či pozitivně ovlivňuje schopnost učit se. Kromě nich jsou tu pak také vitamíny B6 a B12 oddalující pocit únavy, antioxidační borůvka evropská, theanin synergicky působící s kofeinem či zinek a acetyl-L-karnitin.
Jak je vidno každý z těchto dvou suplementů má něco do sebe a každý z nich na to jde trošku jinak. Mě osobně se ale přece jenom, z hlediska složení, o něco více zamlouvá Madmonq, který nejenom, že nabízí větší množství účinných látek, ale navíc u něj naleznete unikátní kombinaci adaptogenů, kterou byste v Godlike hledali jen marně. Sice je to teda těsné, i tak ale z hlediska složení vítězí Madmonq.

Z hlediska složení jsou oba produkty velmi zajímavé.

Efekt, který vás dozajista potěší

K produktům podporujícím soustředění a zlepšujícím paměť či učení jsem vždycky malinko skeptický a nejinak tomu bylo i v případě Godlike a Madmonq. Musím ale uznat, že co se týče jejich efektivnosti, byl jsem opravdu příjemně překvapen.


Jelikož jsou oba tyto produkty uzpůsobeno pro hráče, řekl jsem si, že by bylo docela fajn, kdybych je taky jako hráč vyzkoušel. Oprášil jsem teda svůj účet na Steamu, opět jsem nainstaloval Dotu, kopl do sebe jeden z těchto produktů a šel jsem na to.


A výsledek byl více než solidní. Po pár zahřívacích hrách jsem se do toho vážně dostal a jak v případě Godlike, tak v případě Madmonq byl efekt vážně viditelný. Byl jsem soustředěný, měl jsem, na mě, docela rychlé reflexy a pocit únavy se ani po několika hodinách hraní v podstatě vůbec nedostavoval. Nevím, jestli to nebylo tím nadšením z toho, že zase něco hraji nebo to měl na svědomí všem dobře známý placebo efekt. Ať to však bylo, jak chce, u obou produktů jsem viditelně pociťoval jejich pozitivní účinky na mé hraní.


Kromě hraní jsem pak Godlike i Madmonq vyzkoušel také na učení, kde byl efekt sice malinko horší, pořád si ale myslím, že se mi učilo mnohem lépe než po užití takového Mindflow, který mě teda během testování extrémně zklamal.


Nebyl bych to přitom já, abych tyto dva stimulanty nevyzkoušel také u cvičení. Samozřejmě, že po nich neucítíte takový náběh jako po klasických „nakopávačích“. Vlivem absence beta alaninu se ani nedostaví ono pověstné svědění a na nějaké extrémní napumpování můžete také zapomenout. Co se však týče koncentrace, byl trénink více než skvělý.


V tomto ohledu pak musím vyzdvihnout především Godlike, po kterém jsem byl skutečně celý trénink extrémně soustředěný. Pokud se tak v tréninku zaměřujete hlavně na pomalá opakování a maximální kontrakce, při kterých je pořádné soustředění opravdu potřeba, ani s jedním z těchto produktů nešlápnete vedle.

Napadlo by vás, že Godlike může být super i na klasický trénink?
Napadlo by vás, že Godlike může být super i na klasický trénink?

Výborná chuť a pohodlné užívání, i když v obou případech trochu jinak

Co se týče užívání, je zde potřeba upozornit na jeden docela rapidní rozdíl. Zatímco Godlike dostanete v klasické práškové podobě, Madmonq je naproti tomu k sehnání pouze ve formě cucavých tablet. Pro někoho možná nepodstatný, přesto dost rapidní rozdíl, který jsem zde prostě musel alespoň zmínit.


Ani v jednom případě se ale nemáte čeho bát. Oba suplementy se užívají zcela bez problémů. Přece jenom tady ale malinko vede Madmonq, k jehož užívání nepotřebujete žádný shaker ani vodu, což se samozřejmě o konkurenčním Godlike říct nedá. A ačkoliv ani s ním jsem během užívání neměl žádné závažné problémy, je pravda, že z jeho rozpustností to občas bylo trochu problematičtější.


Na druhou stranu z hlediska chuti vede pro změnu Godlike. Výrobce u něj nabízí celkem šest příchutí, přičemž já osobně jsem měl možnost vyzkoušet příchuť ostružinovou, která byla naprosto dokonalá. Nevím, jestli za to mohl ten maltodextrin, steviol glykosidy či sukralóza, nic to však nemění na tom, že si zde nemám, na co stěžovat.


Madmonq slazený xylitolem, erythritolem a také sukralózou a steviol glykosidy byl pak samozřejmě chuťově také velice dobrý. Jeho příjemná ovocná chuť se ale bohužel ke konci měnila v trochu nahořklou pachuť, která mi teda hlavně ze začátku celkem dost vadila. Další jeho malinkou nevýhodou oproti Godlike je pak také to, že nenabízí více než jednu příchuť.

Chuťově mají oba produkty něco do sebe, ale Madmonq je možná o něco praktičtější.
Chuťově mají oba produkty něco do sebe, ale Madmonq je možná o něco praktičtější.

Cenová dostupnost a dávkování

300 g balení Godlike vás na oficiálních stránkách výrobce vyjde na 699 Kč. Jedna dávka o velikosti 10 g vás tak bude stát 23 Kč. Jelikož jsme dosud žádné stimulanty uzpůsobené pro esport nerecenzovali, je to z hlediska porovnávání cenové dostupnosti malinko problematické. Jako takový orientační záchytný bod tak zde, alespoň pro představu, zmíním stimulant od Aktinu, jehož cena je v porovnání s Godlike téměř totožná.


Madmonq pak vychází dokonce ještě o něco levněji. Jeho balení obsahující celkem 28 tablet totiž naleznete na oficiálních stránkách výrobce za 465 Kč. Což znamená, že vás jedna dávka (tableta) vyjde na cca 16 Kč, a to už je opravdu velice příjemná cena. Jen tak pro porovnání, u Agrezzu od značky Extrifit, vítěze našeho srovnání nejlepších nakopávačů na trhu, vychází jedná dávka na nějakých 39 Kč.


Cenová dostupnost i dávkování jsou tak v obou případech více než příjemné. Pokud jste tedy aktivním hráčem a uvažujete o nějakém cenově dostupném a současně také účinném stimulantu, investice do Godlike i Madmonq se vám rozhodně vyplatí.

Cenově vychází oba produkty moc dobře.
Cenově vychází oba produkty moc dobře.

Závěrečný verdikt

Osobně jsem měl z recenzování těchto dvou produktů ze začátku malinko strach. Přece jenom nikdy jsem nic podobného nezkoušel a vlastně jsem o existenci nějakých stimulantů uzpůsobených pro esport do té doby ani nevěděl.


Nakonec ale musím říct, že jsem si jejich testování velice užil a výsledný dojem zanechaly oba produkty jednoznačně pozitivní. Jak Godlike, tak Madmonq jsou kvalitními stimulanty, které vám za velice příjemnou cenu nabízí opravdu velké množství účinných látek podporujících nejen vaše soustředění, ale také zdraví.


Pro herní nadšence jsou tak naprosto dokonalým produktem, díky kterému vás pocit únavy během nočního hraní jen tak nepřepadne. Pokud je ale zvažujete používat hlavně na učení či cvičení, přece jenom bych se asi v takovém případě poohlédl po něčem trochu odlišném. No a který z nich tuto porovnávací recenzi vyhrává?


Za mě osobně byl možná o malý kousek lepší Godlike. Madmonq sice nabízí větší spektrum účinných látek, u Godlike jsem ale kýžený efekt pociťoval přece jenom o něco viditelněji. V obou případech se ale jedná o skvělé suplementy, s jejichž nákupem bych, být aktivním hráčem, určitě neváhal. Jestli se teda esportu pravidelně, ať už na profesionální či jen na amatérské úrovni, věnujete, rozhodně neváhejte s vyzkoušením těchto dvou stimulantů.


A to už je od nás pro tentokrát vše. Doufáme, že se vám tato porovnávací recenze líbila. Pokud by vás přitom napadly jakékoliv dotazy, rozhodně se nebojte zeptat v komentářích. Zároveň pro vás máme odkazy na nákup recenzovaných doplňků za tu nejlepší cenu: 

Koupit Godlike za nejlepší cenu 

Koupit MadMonq za nejlepší cenu

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (4)

#TFS
Srpen 6, 2022

Godlike se mnou nic nedělal / neudělal.. nic jsem nepocítil.. Obávám že jsem asi na to imuní... :D

Zkoušel jsem i GGboster a nebo i Nugosu Energy booster a nic nic nic.. tak já nevím asi jsem fakt imuní... :/

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)
Pavel
Srpen 10, 2023

ja take nic moc nepocituji. Beru Instinkt Boost a ucinky jsem citil zruba jen prvni tri dny - zrejme kvuli tomu, ze se mi pak vybudovala tolerance na kofein (ktereho v tom suplementu je požehnaně)... zda se tedy, ze alespon v pripade Instinkt Boost je efekt z rekneme 95 procent zalozen na kofeinu :(, anebo jsem na ty ostatni látky co tam jsou nejak "imunní" nebo nwm... ze zacatku ale fakt super, ale jak prestalo ucinkovat, tak takove zklamani, ze uz ani se mi nechce zkouset jine herni doplnky stravy :(

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Kateřina
Říjen 5, 2022

Otázka jak asi dlouho působí? V hodinách.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Jakub
Červen 9, 2023

Godlike přibližně 6 hodin.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)