LaVita – Jak funguje multivitamín bez špetky syntetiky? (Recenze)

Naposledy upraveno: 27. ledna 2020

V dnešní době jsme si zvykli na to, že většina věcí kolem nás je syntetická a na doplňování vitamínů a minerálů z chemických zdrojů nevidíme nic divného. A ono na tom v podstatě ani nic tak špatného není, syntetické nutrienty disponují stejnou využitelností jako ty přírodní.

Jak ale jistě víte pokud pravidelně sledujete naše články, pokud je to jen trochu možné, vždy preferujeme přírodní doplňky. A právě proto jsme se rozhodli vyzkoušet LaVitu, což je doplněk, který se tváří jako komplexní a čistě přírodní multivitamín. Jaký tedy tento suplement je? Konkuruje osvědčeným produktům? Jak nám chutnal a co si myslíme o ceně? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

LaVita multivitamín
Publikováno: 27. ledna 2020
Upraveno: 27. ledna 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Vitamíny, minerály
Rozpustnost
9.8/10
Chuť
8.9/10
Složení
9.8/10
Cena
5.8/10
Velikost balení
9.8/10
Celkové hodnocení
8.8
z 10 bodů

Na úvod zbývá dodat snad jenom to, že tento netradiční doplněk jsem testoval hned několik měsíců, abych mohl jeho efekt naplno zhodnotit. Teď už se ale pojďme pustit do detailnějšího hodnocení:

Složení, které se slovy nedá popsat

LaVita je čistě přírodní produkt, který v sobě kombinuje více než 70 účinných složek. Zmínit je všechny by rozhodně bylo nepřehledné, a tudíž to není třeba. Pravděpodobně vám stačí vědět, že se zde vyskytují převážně koncentráty z různých druhů ovoce a zeleniny, extrakty z bylinek, rostlinné oleje a v neposlední řadě zelený čaj, aloe vera, či například mléčně zkvašené zeleninové šťávy.

Můj pohled na toto složení je samozřejmě velmi pozitivní, protože díky němu doplníte všechny tělu potřebné nutrienty. Leckdo může namítat, že koncentrace vitamínů a minerálů není tak vysoká, aby mohl tento doplněk konkurovat syntetickým suplementům, avšak já osobně si myslím, že kdyby výrobce použil ještě více bylin a dalších surovin, mohl by se látky mezi sebou negovat, což logicky není žádoucí. Navíc je nutné si uvědomit, že kvalitní multivitamín má pouze doplňovat pestrou a vyváženou stravu, která samozřejmě obsahuje dostatečné množství mikronutrientů.

Ačkoliv někomu může toto tvrzení připadat troufalé, podle mého názoru je LaVita bez jakýchkoliv obtíží schopna konkurovat těm nejlepším vitamínům na trhu. Stačí se jen podívat na to, kolik použité suroviny tělu poskytují vitamínů, minerálů, fytonutrientů, aminokyselin a dalších enzymů. Tímhle se žádný podobný suplement pochlubit nemůže. Složení tedy absolutně vůbec nemám co vytknout.

LaVita - složení

Úžasná chuť, na kterou si snadno zvyknete

Pokud pravidelně používáte multivitamíny v kapslích, jistě znáte jejich charakteristický zápach. Chuť ve většině případů nemůžete nějak posoudit, ale je jasné, že multivitamín pro vás nepředstavuje žádný chuťový zážitek. LaVita je přece jen tvořena v první řadě ovocnými koncentráty, což se na chuti dost promítá.

Při rozmíchání ve 100ml vody totiž LaVita velmi věrohodně připomíná multivitamínový džus, který jsem já sám měl dříve hodně rád. Různé specifické chutě bylinek jsou cítit jen v závěru a opravdu velmi nepatrně. Není příliš přeslazený, bez problémů se po zalití vodou rozpustí a chutná opravdu dobře, takže se po čase budete tak jako já těšit na svoji ranní dávku.

LaVita - úžasná chuť

Suverénně jeden z nejdražších doplňků na trhu

Když jsme testovali doplňky pro náš žebříček nejlepších multivitamínových doplňků, otestovali jsme desítky produktů. I NexGen Pro, který se stal suverénním vítězem, vychází podstatně levněji. Jedna dávka NexGenu Pro totiž vyjde na nějakých 18 Kč, kdežto za jednu denní dávku LaVity zaplatíte hned 26 Kč, za celé balení obsahující 50 dávek pak rovných 1300 Kč. I když vezmete v potaz velmi komplexní složení a spoustu skvělých látek, které rozhodně stojí za zmínku, v poměru ceny a kvality tento doplněk zase tak zářivý není.

Kde LaVitu koupit nejlevněji?

LaVita - nejdražší doplňek na trhu

Kdy a jak jsem LaVitu užíval?

Vzhledem k extrémní koncentraci účinných látek v LaVita určitě doporučuji sirup ředit vodou v poměru 1:10, tedy 100ml vody na 10ml sirupu. Nemyslím si sice, že by to bylo vyloženě nutné, ale rozhodně mi doplněk takto i více chutná. Pokud byste sirup nutně chtěli pít samotný, určitě doporučuji ho vodou alespoň zapít.

A z hlediska načasování suplementu to záleží především na vás, pro mě byla LaVita součástí ranní rutiny a nemohu si to vynachválit. Kdybyste ji ovšem chtěli užívat například před spaním, nic zvláštního se nastane.

LaVita - užívání

Závěrečné zhodnocení

Pravděpodobně nejlepší možný doplněk pro sportovce i nesportovce, kteří z jakýchkoliv důvodů nechtějí používat syntetické suplementy. Můžete se spolehnout na to, že tento doplněk zkrátka a dobře obsahuje vše potřebné, přičemž všechny použité suroviny jsou v té nejvyšší kvalitě.

Navíc i skvěle chutná, tudíž se nebudete muset vůbec přemáhat do vypití další dávky. Jediné, co musíte překousnout, je rozhodně vyšší cena, protože 26 Kč za denní dávku je opravdu extrémní. Pokud si to ale můžete dovolit, rozhodně se LaVita vyplatí, protože spektrum použitých látek je bezkonkurenční.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.