PVL Mutant Pro - Protein, který užíval sám Rich Piana (Recenze)

Naposledy upraveno: 17. července 2020

Značka suplementů Mutant pochází z Kanady a pojí se s ní jedna zajímavost. Tato značka sponzorovala i světově známého kulturistu Riche Pianu.

V dnešní recenzi si představíme produkt Mutant Pro, který jsem v posledních měsících užíval. Je tohle ten nejchutnější protein na trhu? Jak obstál v našem testu složení? To se dozvíte níže.

PVL Mutant Pro
Publikováno: 14. července 2020
Upraveno: 17. července 2020
Autor recenze: Daniel Ulman
Kategorie: Proteiny
Chuť
8.5/10
Rozpustnost
8.9/10
Stravitelnost
8.9/10
Složení
8.3/10
Cena
9.4/10
Celkové hodnocení
8.8
z 10 bodů

Mutant Pro osobně využívám již delší dobu, takže jsem stihl ochutnat všechny dostupné příchutě a dnešní recenze bude zaměřena z pohledu dlouhodobého uživatele tohoto proteinu.

Složení, kterému není moc co vytýkat

V případě Mutant Pro se jedná o třísložkový protein, který tvoří syrovátkový koncentrát WPC, syrovátkový hydrolyzát WPH a syrovátkový izolát WPI. To znamená zlatý střed vstřebatelnosti, rychlosti trávení a kvality bílkoviny.

Zajímavým bodem ve složení je použití MCT oleje, který se na českém trhu objevuje až v poslední době. Je to olej se středně dlouhým řetězcem triglyceridů a konkrétně v tomto proteinu bych pochválil, že je použit MCT olej složený výhradně z kokosového oleje. Existují totiž i MCT oleje, kde se vyskytuje palmový olej a jiné náhražky. Zde jsou v proteinu hlavními benefity MCT oleje rychlá vstřebatelnost a podpora trávení.

Dále se v proteinu vyskytují zahušťovadla (guarová guma) a emulgátory (slunečnicový lecitin nebo sojový lecitin), které se běžně používají v dnešních potravinách a suplementech. Jejich závadnost je nízká.

Protein navíc obsahuje i enzymy laktázu a proteázu. Bohužel ale používá nejen přírodní, ale i umělá ochucovadla. Kdybych chtěl vyloženě do proteinu rýpat, vytknul bych použití sukralózy. Ano, sukralóza je sice nezávadné a běžně používané umělé sladidlo, ale osobně bych přece jen ocenil použití například stévie. Tu již používá i známá značka Bulk Powders v proteinu Natural Pure Whey.

V jedné odměrce najdete:

  • 24 g bílkovin
  • 2 g sacharidů
  • 11,7 g EAA
  • 5,5 g BCAA
  • 4,3 g glutaminu

PVL Mutant Pro složení

Skvělá chuť

Hlavní předností tohoto proteinu je jednoznačně chuť. Protein je dostupný celkem ve čtyřech příchutích, které jsem si naprosto oblíbil. Chuť je bohatá, krémová a sladká tak akorát. Jak hodnotím konkrétní příchutě:

  • Příchuť cookies & cream (10/10) je mým favoritem a opravdu si podle mě zaslouží plný počet bodů. Už jen proto, že nejde o úplně běžnou příchuť, která vás však příjemně překvapí. Já si ji zamiloval pro její krémovou chuť a skvělou konzistenci nejen v shaku, ale i v ovesné kaši a dalších receptech. Tato příchuť je i skvěle rozpustná a nedělá žádné hrudky.
  • Příchuť čokoláda (8/10) má stejnou ikonickou chuť jako běžné čokoládové proteiny, které jsem vyzkoušel. Pokud jste fanoušci sladkých příchutí, rozhodně nešlápnete vedle. Čokoláda je totiž ze všech příchutí vůbec nejsladší. Pokud čokoládový protein již nemůžete ani cítit, pak pro vás bude skvělou volbou výše zmíněná příchuť cookies and cream.
  • Příchuť banánový krém (7/10) nenadchne ani neurazí. Většina banánových proteinů vůbec nechutná jako banán a to z důvodu, že se chuť banánu velmi těžko napodobuje. Ani tento protein není výjimkou a chutná jako typický “banánový” protein, který je navíc o něco krémovější. Kladně hodnotím především sladkou chuť a oceňuji, že není cítit hořký ocásek jako u některých proteinů.
  • Příchuť vanilka (9/10) mě velice překvapila, jelikož vanilka většinou bývá dost nevýrazná a vodová. Zde tomu tak není. Je sladká, má přijatelnou konzistenci, dobře se rozmíchává a nedělá žádné hrudky. Vanilka je jistota, kterou nic nezkazíte.

PVL Mutant Pro chuť

Jak jsem si protein připravoval?

Pro ideální promíchání bych doporučil 200-250 ml vody. Na toto množství vody je protein chuťově výrazný, bez hrudek a má krémovou konzistenci.

Navíc se dá skvěle použít i do jídel. Oproti některým jiným proteinům se dá jednoduše rozmíchat například v ovesné kaši. Příchuť cookies and cream dokonce kaši příjemně zahustí.

Náš tip!
Pokud zrovna nesuplementujete protein po tréninku, můžete ho promíchat také s mlékem. S mlékem získává protein ještě lepší chuť. Více jsme o kombinaci proteinu a mléka psali v našem samostatném článku.

PVL Mutant Pro příprava

Za málo peněz hodně muziky

Velkou výhodou Mutant Pro 2,27 kg je cena, která se bez slev pohybuje okolo 890 kč za pixlu. Jedna odměrka vás tedy vyjde zhruba na 12 kč, což je v poměru ceny a kvality skvělá nabídka.

V porovnání s vícesložkovým proteinem od Czech Virus se zde pohybujeme o přibližně 4 Kč méně za dávku, ale u proteinu Mutant Pro najdeme nepatrně horší složení. Oceňujeme, když výrobci nejlepších vícesložkových proteinů udávají procentuální zastoupení jednotlivých složek proteinu, Mutant Pro takové informace na stránkách ani na obalu neuvádí. Ve výsledku se ale jedná o kvalitní protein, který se nebojíme doporučit komukoliv z vás. Na ty nejlepší vícesložkové proteiny se ale bohužel nechytá.

Tabulka cen pro PVL Mutant Pro
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

PVL Mutant Pro cena

Mutant Pro vs Mutant Whey

Spousta čtenářů neví, který z těchto dvou proteinů je lepší volba. Zásadní rozdíl je v obsahu bílkovin, zatímco Mutant Pro je osmdesátka (protein do 80% bílkovin), Mutant Whey je šedesátka. Mutant Whey navíc obsahuje vyšší množství sacharidů a tuků, takže se spíše hodí do objemové přípravy.

Osobně si myslím, že Mutant Whey toho obsahuje až zbytečně moc. 3 druhy sladidel, 4 druhy zpracování syrovátky, to není něco, co bych vyloženě vyhledával. I přes to, že je Mutant Whey levnější, raději bych investoval do kvalitnějšího proteinu Mutant Pro.

Závěrečné hodnocení

Protein si mě získal hlavně chutí, což je dost subjektivní záležitost. Pro kompletnost této recenze jsem dal ochutnat příchuť cookies & cream svým 5 kamarádům, přičemž čtyři z nich hodnotili kladně.

Pokud hledáte cenově dostupný protein se skvělou chutí a kvalitním složením, je pro vás Mutant Pro skvělá volbou. Koneckonců se jedná o protein, který já osobně aktuálně využívám v přípravě a můžu ho jen a pouze doporučit.

Komentáře (1)

power pro
Červenec 14, 2020

Dobrá recenze nechtěli by jste se podívat na suplementy lion nutrition

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-2)